Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Hikayelestirme neden onemli?

Editör

Yeni Üye

Hikayeleştirme neden önemli?​

Hikaye, Daha Kolay Hatırlanmanızı Sağlar Aynı zamanda hikayeler, markanızın, ürünlerinizin, hizmetlerinizin daha kolay akılda kalmasını ve hatta hatırlanmasını sağlar. Yapılan araştırmalar; ürün ve hizmet sunumlarında içine hikaye katılarak yapılan anlatımların daha çok hatırlandığını göstermektedir.

Veri hikayesi nedir?​

Veri hikâyesi anlatımında bir hikâye kullanılır. Slaytların zaman çizelgesi biçiminde olduğu bu hikâye, bilgi ve fikirlerin toplanması ile ilgili kitleye sunum yapmak için kullanılır ve geleneksel hikâye anlatımına benzeyebilir.

Hikayelestirme nedir?​

Hikayelestirme nedir?
Hikayeleştirme ya da yaygın adıyla storytelling, markaların ürün ve hizmetlerini hikayeler yoluyla anlatmak demek. Karakteri, olay örgüsünü, tema gibi unsurları bir reklam içeriğinde daha baskın olarak görmek de diyebiliriz.

Storytelling eğitimi nedir?​

Bu program; katılımcıların kendi amaçları doğrultusunda, hikâyeleştirme ve hikâye anlatıcılığını etkili bir şekilde kullanabilmelerini sağlamayı amaçlar. İş dünyasında kullanım alanlarını gösterir, çeşitli uygulamalarla birlilkte beceriler geliştirir ve hikâyelerini oluşturabilmeleri için çeşitli araçlar sunar.

Hikayeler bize ne anlatır?​

Halk hikâyeleri, bir toplumun değerlerini, inançlarını, korkularını ve umutlarını anlatır. Bu hikayeler bize ilham verir; bir yandan toplumu ve insanları eleştirirken diğer yandan dinleyene daha iyi bir dünyanın yollarını gösterir. Öyküler ve masallar gerçek insanların dilidir ve her durumda en güçlü dersleri içerir.

Hikaye anlatıcısı kimdir?​

Hikaye anlatıcısı kimdir?
Masal ya da efsaneyi, hikaye ve romanın okuyucu/ dinleyici sınıfında bulunan bizleri anlatan kişiler anlatıcı olarak bilinmektedir. Böylece farklı hikayeler değişik üslup ve dil anlatımı ile beraber izleyici, dinleyici ya da okuyucuya aktarılmaktadır.

Data Storytelling nedir?​

Veri hikâyeciliği(Data storytelling) temel olarak, elinizde bulunan verilerden yola çıkarak, verilerden çıkarım yapılması amacıyla, çeşitli argümanlarla desteklenmesi ve karşıdakine açık anlaşılır bir yoldan sunulmasıdır.

Storyteller ne iş yapar?​

Storyteller Ne Demek? Hikaye anlatıcısı demek. Reklam ve pazarlama evreni içinde “storyteller” kavramından söz ediyorsak, markaların hikayelerini anlatan kişileri kastediyoruz demektir. Gerçek ve kalıcı bir müşteri bağlılığı yaratmak isteyen markalar, mutlaka değerlerini ve kendilerini anlatan hikayeler anlatırlar.

Okul öncesi hikaye anlatma teknikleri nelerdir?​

Okul öncesi hikaye anlatma teknikleri nelerdir?
Bu yöntemler: düz anlatım, hikaye kitabı ile anlatım, hikaye kartı ile anlatım, pazen tahta kartı ile anlatım, kuklalar ile anlatım, televizyon şeridi ile anlatım, slayt ile anlatım, tepegöz ile anlatım, pandomim ve dramatizasyondur (Bektaş, 2010).

Öyküde her şey anlatılmalı mı?​

Küçük öykünün en önemli özelliği üslubunun yoğun olmasıdır. Yani az sözle çok şey anlatma ilkesidir. Anlatılanlarla gerçeği sezdirme vardır. Bir durum, an yada günlük hayattan bir kesit, hayatın bütünü hakkında sezgi uyandırmak için anlatılır.

Hikayeleştirme, iletişimde oldukça güçlü bir araç olarak kullanılan bir tekniktir. İnsanlar doğal olarak hikayelere ilgi gösterir ve hikayeler aracılığıyla duygusal bağ kurarlar. Bu nedenle, hikayeleştirme iş dünyasında, reklamcılıkta, eğitimde ve birçok farklı alanda kullanılmaktadır.

Hikayelerin insan zihninde daha kolay hatırlanmasını sağladığı bilimsel olarak da kanıtlanmıştır. Bir konuyu hikaye şeklinde anlatmak, dinleyicilerin o konuyu daha iyi anlamalarını ve hatırlamalarını sağlar. Bu nedenle, bir ürünün veya hizmetin pazarlanması, bir fikrin anlatılması veya bir eğitim verilmesi için hikayelerin kullanılması oldukça etkili bir yöntemdir.

Hikayeleştirme ayrıca markaların kişiliklerini, değerlerini ve misyonlarını daha iyi yansıtmalarını sağlar. İnsanlar markalar hakkında duygusal bağ kurmak isterler ve hikayeler bu bağı güçlendirmek için harika bir araçtır. Bir markanın hikayeler aracılığıyla anlatılması, tüketicilere markayı daha yakından tanıma ve benimseme fırsatı sunar.

Sonuç olarak, hikayeleştirme sadece anlatımı güçlendiren bir araç değil, aynı zamanda duygusal bağ kurmayı, hatırlanmayı ve marka kimliğini güçlendirmeyi sağlayan önemli bir iletişim stratejisidir. Bu nedenle, hikayeleştirme üzerine yapılan eğitimler ve uygulamalar, hem bireylerin hem de kurumların iletişim becerilerini geliştirmelerine yardımcı olabilir.

Geri