AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

High Scope ilgi koseleri nelerdir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

High Scope ilgi köşeleri nelerdir?​

High/Scope Yaklaşımının Temel İlkeleri High/Scope programının dayandığı temel ilke “etkin öğrenme”dir. Diğer dört temel ilke ise; olumlu yetişkin-çocuk etkileşimi, öğrenme çevresi, tutarlı bir günlük program ve değerlendirmedir.

High Scope programı nedir?​

High Scope Eğitim Programı erken çocukluk döneminde “etkin öğrenme” kavramını temel alır. Program akışında çocukların; kendi tercihlerini yapmalarına, karar alma mekanizmalarını geliştirmelerine, sorumluluk almayı öğrenmelerine, öz disiplin ve yeteneklerinin geliştirilmesine destek verilir.

Te Whariki ne demek?​

Te Whariki ne demek?
Z Dünyadaki erken çocukluk eğitimi programları arasında yer alan ve Màori dilinde “dokuma halı” anlamına gelen “Te Whàriki” programı, Yeni Zelenda’nın ulusal eğitim programıdır.

High Scope hangi ülkenin?​

“High/Scope Yaklaşımı” A.B.D.’de geliştirilmiştir. Programın merkezinde, kendi kendilerine planlayıp yürüttükleri etkinliklerden ders alan öğrenciler bulunmaktadır. Bu programın ilk uygulamalarında zihinsel amaçlar ön planda iken, zaman içerisinde sosyal ve duygusal alanlarla ilgili amaçlar da programda yer almıştır.

Planla yap değerlendir nedir?​

Planla-Yap -Değerlendir Süreci. Planla-yap-değerlendir süreci, öğretmenlerin “çalışma zamanında ne yapmak istersin?” gibi uygun bir soru sormasıyla başlar. Çocuklar planlarını belirtirler, daha sonra onları uygularlar. Bu belki birkaç dakika olabilir ya da bir saat kadar uzun olabilir.

High Scope nasıl uygulanır?​

High Scope nasıl uygulanır?
High/Scope Programı Piaget’ye göre gelişim, “büyüme” ve “öğrenme” için çeşitli girişimlerde bulunmadır. Bu girişimler, çocuğun çevresinden çeşitli tepkiler alması ve bu tepkileri daha sonraki girişimlerinde tekrar kullanması sonucunda oluşmaktadır.

Scope nedir ne işe yarar?​

Haritada yeni bir yere yakınlaştırdığınızda, Scope o bölgedeki canlı ve tekrar yayınları yükler. Kırmızı noktalar canlı yayınları, mavi noktalar tekrar yayınları temsil eder. Bir yayın yalnızca, yayıncı, konumunu paylaşıyorsa haritada gösterilir.

Waldorf eğitim sistemi nedir?​

Waldorf eğitim yaklaşımı 1919 yılında Rudolf Steiner tarafından geliştirilmiştir. Waldorf yaklaşımı eğitimi bir sanata dönüştürmeyi amaç edinen bütüncül bir yaklaşımdır. Çocukların sosyal, duygusal, ruhsal, ahlaki, fiziksel ve zihinsel açılardan dengeli bir biçimde ve çok yönlü olarak gelişebilmesini amaçlar.

Head Start kurucusu kimdir?​

Head Start kurucusu kimdir?
Bu yaklaşımın kurucusu Marian Wright Edelman’dır. Head Start Yaklaşımı bazı kaynaklarda Head Start Projesi olarak da geçmektedir.

Head Start programını diğer programlardan ayıran en önemli özellik nedir?​

Head Start Okulları’nın temel özelliği, çocukların kendilerini evlerinde hissetmelerini sağlamaktır. Bu nedenden ötürü, sınıftaki tüm detaylar çocuğun gözünden düşünülür ve sınıf ortamı bu şekilde tasarlanır. Bu programda sınıfların büyüklükleri ebeveyn katılımını düşünerek ayarlanmıştır.

Hıppy eğitim programı nedir?​

Evde Eğitim Programı (HIPPY) 1969 yılında geliştirilmiştir. Üç-beş yaşlarında çocukları olan ailelerin, çocuklarını nasıl eğitebileceğine ilişkin yürütülen ev merkezli bir programdır. Programın odağında, ailelerin okul öncesi dönemdeki çocuklarını eğitimsel yönden desteklemeleri vardır.

High Scope toplumsal yararı nedir?​

High Scope toplumsal yararı nedir?
High Scope Yaklaşım çocuklara kazandırdığı dilsel gelişim ve sorumluluk bilinci ile birlikte çevreleri için çok olumlu dönütler almaktadır. High Scope Toplumsal Yararı olarak çevreyle kurdukları iletişimi ve sosyal becerileri gösterebiliriz.

Waldorf sistemi nedir?​

High Scope ilgi köşeleri, etkin öğrenmeye dayalı olan High Scope programının uygulamasında yer alan temel unsurlardır. Bu köşeler, çocukların özerkliklerini geliştirmelerine, karar alma becerilerini kullanmalarına, kendilerini ifade etmelerine ve öz disiplin kazanmalarına yardımcı olur. High Scope ilgi köşeleri genellikle oyun, sanat, müzik, drama, matematik, fen, dil gelişimi gibi farklı alanlarda düzenlenmiş etkinlik alanları olarak karşımıza çıkar.

High Scope programı, erken çocukluk döneminde "etkin öğrenme" kavramını temel alan bir eğitim programıdır. Bu program çocukların kendi tercihlerini yapmalarına, sorumluluk almayı öğrenmelerine, öz disiplin kazanmalarına ve yeteneklerini geliştirmelerine destek verir. Ayrıca, programda olumlu yetişkin-çocuk etkileşimi, öğrenme çevresi, tutarlı bir günlük program ve değerlendirme gibi unsurlar da önemli rol oynamaktadır.

High Scope programı, A.B.D.'de geliştirilmiş bir eğitim yaklaşımıdır. Bu programda öğrenciler kendi kendilerine planladıkları etkinliklerle öğrenirler. Programın ilerleyen safhalarında zihinsel odaklı olmaktan çıkarak sosyal ve duygusal alanları da kapsayacak şekilde genişlemiştir.

High Scope programının uygulanmasında önemli bir adım da "Planla-Yap-Değerlendir" sürecidir. Bu süreç, öğretmenlerin çocuklara etkinliklerde ne yapmak istediklerini sormasıyla başlar. Çocuklar planlarını belirtir, uygular ve sonrasında bu süreci değerlendirirler.

High Scope programının toplumsal yararı, çocuklara kazandırdığı dilsel gelişim, sorumluluk bilinci, çevreleriyle iletişim becerileri ve sosyal yetenekler sayesinde topluma olumlu katkılar sağlaması olarak öne çıkar. Bu program sayesinde çocuklar hem bireysel olarak gelişirken hem de toplumsal açıdan etkili bireyler olma yolunda desteklenirler.

Geri