AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

High Scope egitim sistemi nedir?

Editör

Yeni Üye

High Scope eğitim sistemi nedir?​

High/Scope, yirmiden fazla ülkede erken çocukluk dönemine hizmet veren bakım yuvalarında kullanılan, uzun süredir tanınmış eğitimsel bir yaklaşımdır. High/Scope yaklaşımı, özel teçhizat, materyaller ya da çevre istemeyen eğitimsel bir süreç ve felsefedir ve 40 yıllık araştırmalar ve uygulamalar üzerine kurulmuştur.

Gelişimsel açıdan uygun programı 3 temel ilkesi nedir?​

Fiziksel ortamın düzenlenmesinde gelişimsel açıdan uygun programın üç temel ilkesi -yaşa uygunluk, bireysel uygunluk ve sosyokültürel uygunluk- göz önünde bulundurulmaktadır.

Dramatik oyun merkezinde neler olur?​

Dramatik oyun merkezinde neler olur?
Materyaller: Kukla perdesi, çeşitli kuklalar (el kuklası, ipli kukla, parmak kuklası, çomak kukla vb.), maskeler, kostümler, şapkalar, şallar, atkılar, kurdeleler, tüller, eşarplar, çantalar, aksesuarlar, yapılandırılmış oyuncaklar (örn; evcilik oyuncakları, tamir malzemeleri vb.), minderler, çantalar, peruklar.

Gelişim geriliği nasıl teşhis edilir?​

Gelişim geriliği nasıl teşhis edilir?
Gelişim geriliği, Denver II Tarama Testi ve alanında uzman bir psikoloğun klinik değerlendirmesi sonucunda tespit edilebilir. 0-3 yaş arasındaki her bebeğin, en az altı ayda bir pedagog tarafından gelişim kontrolünün yapılmasında fayda var. 3-6 yaş arasındaysa, en az senede bir defa kontrolden geçmesi tavsiye edilir.

High Scope programi nedir?​

High/Scope Eğitim Yaklaşımı, 1962 yılında ABD’de David P. Weikart ve meslektaşları tarafından geliştirilen ve bugün dünyanın bir çok ülkesinde uygulanmakta olan bir okul öncesi eğitim yaklaşımıdır. Bir diğer deyişle, High/Scope Programı erken çocukluk eğitiminde “etkin öğrenme” kavramını temel alır.

Sanat Merkezinde neler olur?​

Materyaller: Pastel boya, kuru boya, gazlı kalem, sulu boya, akrilik boya, tutkallı boya, beyaz kâğıt, renkli fon kartonları, rulo, naylon poşetler, köpük panolar, kumaş, cam, metal yüzeyler, düz taşlar, şişe kavanoz ve çeşitli büyüklükte karton kutular, kâğıt bardaklar, desenli duvar kâğıtları, kap kâğıtları, gazete …

Müzik Merkezinde neler olur?​

Müzik Merkezinde neler olur?
Müzik merkezi, çocukların şarkı söyleme, enstrüman çalma, hareket veya dans gibi etkinliklere katılma fırsatı yakaladığı bir merkezdir….Bunun için müzik merkezinde,
- MP3 player,
- Ritim araçları (tef, zil, davul…
- Ziller,
- Resimli müzik kitapları,
- Kelimeleri içeren resimli şarkı çizelgeleri,
- Org,
- Tüller,

High Scope eğitim sistemi, erken çocukluk dönemine hizmet veren bir eğitim yaklaşımıdır. Fiziksel ortamın düzenlenmesinde gelişimsel açıdan uygun programın üç temel ilkesi olan yaşa uygunluk, bireysel uygunluk ve sosyokültürel uygunluk önemli bir rol oynamaktadır.

Dramatik oyun merkezi, çocukların hayal dünyalarını ve sosyal becerilerini geliştirmelerine yardımcı olan bir alandır. Bu merkezde kukla perdesi, çeşitli kuklalar, maskeler, kostümler, aksesuarlar ve yapılandırılmış oyuncaklar gibi materyaller bulunur. Çocuklar bu merkezde rol yapma, hikaye oluşturma ve iletişim becerilerini geliştirme fırsatı bulurlar.

Gelişim geriliği teşhisi için Denver II Tarama Testi ve uzman bir psikolog tarafından klinik değerlendirme yapılabilir. 0-3 yaş arasındaki bebeklerin en az altı ayda bir gelişim kontrollerinin yapılması önerilirken, 3-6 yaş aralığındaki çocukların en az senede bir kez kontrol edilmesi tavsiye edilir.

High Scope Programı ise etkin öğrenme kavramını temel alan bir okul öncesi eğitim yaklaşımıdır. Sanat merkezinde çocuklar, pastel boya, kuru boya, sulu boya gibi farklı boyama malzemeleriyle yaratıcı faaliyetlerde bulunabilirler. Müzik merkezinde ise çocuklar şarkı söyleme, enstrüman çalma ve dans etme gibi etkinliklere katılabilirler. Bu merkezde MP3 çalar, ritim araçları, ziller, resimli müzik kitapları gibi materyaller bulunmaktadır.

Geri