- Konu Yazar
Hidroponik ot nedir?
Hidroponik, toprak kullanmadan su içinde mineral besin çözümleri kullanarak bitki yetiştirme yöntemidir. Hidrokültürün bir alt kümesidir. Kara bitkileri mineral besin solüsyonunda veya perlit, çakıl, mineral yün, genişletilmiş kil ve hindistan cevizi kabuğu gibi nötr bir ortamda kendi kökleri ile yetiştirilebilir.Evde topraksız tarım nedir?
Tarımın yeni gözdesi, ‘Hidroponik Tarım’, yani evde topraksız tarım. Bu, toprak olmadan durgun su kültürü içinde uygulanan bir tarım biçimi. Tarımla uğraşanlar için 10 sene öncesinde konuşulan bu konu günümüzde insanların farklı uğraş arayışları ve toprağa olan ilgisinin artmasıyla medyatik bir hal aldı.Topraksız yetiştiricilik nedir?
Topraksız tarım: bitkilerin gelişimi için gerekli olan bitki besin elementi ve suyun kök bölgesinde, toprak dışında farklı katı veya sıvı ortamlar kullanılarak bitki yetiştiriciliğinin yapıldığı gelişmiş üretim tekniği olarak tanımlanabilir.
Neden hidroponik tarım?
Hidroponik Tarımın Topraklı Tarıma Karşı Avantajları Nelerdir? Hidroponik sistemlerde yetiştirilen bitkiler optimum seviyede besin ve neme sahiptirler. Bu nedenle de daha hızlı ve sağlıklı yetişirler. Toprağın olmaması demek zararlı otların ve topraktan gelen zararlı böceklerin ve hastalıkların olmaması anlamına gelir.
Aeroponic sistem nedir?
Topraksız tarımda uygulanmaya başlanan yeni tekniklerden birisi aeroponik üretim sistemidir. Aeroponik (aeroponics) sistem, köklerine sis veya buhar şeklinde besin çözeltisi verilen, havada asılı duran bitki yetiştirme tekniğidir.Akuaponik tarım Nedir?
Akuaponik, geleneksel akuakültür (akuatik canlılardan olan balık, kerevit, karides üretimi) ile hidroponiğin (topraksız tarım/ bitkilerin su ve besin eriyikleri ile beslenmesi) birleşmesi ile sürdürülebilir gıda üretim sistemi alternatiflerindendir. Akuakültürde zamanla suyun kirliliği balık için zararlı düzeye gelir.Topraksız tarım sistemi nasıl çalışır?
Hidroponik tarım, topraksız bir ortamda bitki yetiştirmekte kullanılan bir yöntemdir. Bitkiler ihtiyaçları olan besin elementlerini toprak yerine bitkinin ihtiyacı olan minerallerin özel olarak hazırlandığı besin solüsyonundan karşılarlar.