Hidroklorik asit yutuldugunda ne yapilmali?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
175.615
Çözümler
15
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Hidroklorik asit yutulduğunda ne yapılmalı?​

Asetik asit, hidroklorik asit, fosforik asit ve sülfürik asidin deri ile temasında hemen bol çeşme suyu ile yıkamalı, bulaşan giyecekler çıkarılmalıdır. Önce temas ettiği alanlar iyice yıkanmalı, sonra soda, bikarbonat gibi yumuşak bir alkali çözeltisi uygulanmalıdır.
Sülfürik asit ne kadar tehlikelidir?
Hangi konsantrasyonda olursa olsun, gözlerle teması tehlikelidir. Derişik sülfürik asit gayet kaşındırıcı olup, deride şiddetli yanıklar meydana getirir. Temas halindeki bölge göz duşu veya seyreltik baz ile yıkanmalıdır. Su ile yıkandığı takdirde ısı açığa çıkacaktır ve termal yanıklara sebebiyet verecektir.
Asit baz yanıklarında ne yapılmalıdır?
Asitlerin deri ile temasında hemen çeşme suyu ile bolca yıkamalı ve bulaşan giyecekler çıkarılmalıdır. Sonra temas ettiği alanlar iyice yıkanmalı, ardından soda, bikarbonat gibi daha zayıf bir alkali çözeltisi bu alana sürülmelidir. Eğer gözler söz konusu ise, hemen ılık su ile en az 15 dakika yıkanmalıdır.

Sülfürik asit cilde temas ederse ne yapılır?​

ayakkabıları ve deri giyecekleri çıkarın. Geri kullanmadan önce yıkayın. Doktor çağırın. Gözle Temas Ederse : Derhal akan su ile 30 dakika göz kapaklarını açık tutarak yıkayın.
Sülfürik asit kanser yapar mı?
Bu kuruluş sülfürik asit dumanlarının insanlarda kanser yaptığı kararına varmıştır. Bu karar sülfürik asit dumanlarına çeşitli endüstrilerde maruz kalmış işçilerle ilgili araştırmalar sonucunda verilmiştir. Sülfürik asitle ilgili işler yapan işçilerde akciğer ve burun kanserlerinin arttığı görülmüştür.
Asit yanığına ne iyi gelir?
Yanığa ne iyi gelir?

Asit yanıklarına nasıl müdahale edilir?​

Kimyasal yanıklarda ilkyardım nasıl olmalıdır?
- Deriyle temas eden kimyasal maddenin en kısa sürede deriyle teması kesilmelidir,
- Bölge bol tazyiksiz suyla, en az 15–20 dakika yumuşak bir şekilde yıkanmalıdır,
- Giysiler çıkarılmalıdır,
- Hasta/yaralı örtülmelidir,
- Tıbbi yardım istenmelidir (112).
Sülfürik asit YUZE gelirse ne olur?
SÜLFÜRİK ASİT – Suya yakın bir madde olan sülfürik asit (H2SO4), temas edildiğinde cilde büyük zarar verir. Su ile yıkandığında ise etkisi daha da artar.
 
Geri
Üst