Hidrant nerelerde kullanilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
216.715
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Hidrant nerelerde kullanılır?​

Alanın her tarafına suyun püskürtülmesine yardımcı olan yangın söndürme hidrantı; yangın tehlikesinde ilk müdahale sonucunda kontrol altına alınamayan yangınlara dışarıdan müdahale etme konusunda önemlidir. Yangın bölgesinin dış yüzeyini soğutmak ve yangının çevreye sıçramasını önleyebilmek amacıyla kullanılmaktadır.

Yangın hidrant sistemi nasıl çalışır?​

Yeraltı hidrantın gövdesi yer altında, kapağı yer üstündedir ve yere dik konumdadır, tek çıkışlıdır. Hidrant anahtarı yardımı ile kumanda mili çevrilerek açılıp kapatılır. Kullanım sonrası hidrant içinde kalan su gövde üzerindeki yaylı çekvalf vasıtasıyla tahliye edilir. Donma ihtimaline karşı hidrantı korur.
Madde 95 – Hidrant Sistemi Hidrant çıkışında 700 kPa (7 bar) basınç olması gerekir. (3) Hidrantlar arası uzaklık çok riskli bölgelerde 50 m, riskli bölgelerde 100 m, orta riskli bölgelerde 125 m ve az riskli bölgelerde 150 m alınır.
Dış hidrant sistemi nedir?
Yangın mücadele sisteminin en önemli parçalarından biri olan hidrant sistemi, yangınla mücadelede en temel söndürme ajanı olan suyu alanın her tarafına ileten şebekedir.
Bahçe hidrantı nedir?
Hidrant, ana yangın besleme hattından hortum ve diğer yangından korunma cihazlarına su almak amacıyla ana yangın besleme hattına yapılan bağlantıdır.

Hidrant kaç bar?​

Oda hidrant olup basıncı da 7 bardır. Boru uzunluğuna göre basınç kaybı hesaplanır. Splikler gibi daha düşük basınç gerektiren sistemlerde yüksek basınçtan ötürü basınç düşürücü kullanılmalıdır. Not: Yatay borularda her 100 metrede, dikey borularda ise her 10 metrede 1 bar basınç kaybı oluşur.

Yangın algılama ve uyarı sistemleri nelerdir?​

Bunlar Konvansiyonel Yangın Alarm Sistemleri ve Analog Adresli Alarm Sistemleridir….Sistem dahilinde şu ekipmanlar kullanılır;
(2) Hidrant sistemi dizayn debisinin en az 1900 l/dak olması şarttır. Debi, binanın tehlike sınıfına göre artırılır. Hidrant çıkışında 700 kPa basınç olması gerekir. (3) Hidrantlar arası uzaklık çok riskli bölgelerde 50 m, riskli bölgelerde 100 m, orta riskli bölgelerde 125 m ve az riskli bölgelerde 150 m alınır.
Hidrant basıncı ne olmalı?
2- Hidrant sistemi dizayn debisinin en az 1900 l/dak olması şarttır. Debi, binanın tehlike sınıfına göre artırılır. Hidrant çıkışında 700 kPa basınç olması gerekir. 3-Hidrantlar arası uzaklık çok riskli bölgelerde 50 m, riskli bölgelerde 100 m, orta riskli bölgelerde 125 m ve az riskli bölgelerde 150 m alınır.
Yangın Dolabı kaç barda çalışır?

Yangın musluğu ne işe yarar?​

Yangın bölgesinin dış yüzeyini soğutmak ve yangının çevreye sıçramasını önleyebilmek amacıyla kullanılmaktadır. Yer altı ve yerüstü olarak üretilen 2 farklı tipi bulunmaktadır.

Hidrolik hidrant nedir?​

Armaş hidrolik hidrantları, basınçlı su dağıtım şebekelerinde bağlantı yapma görevinin yanısıra, debi kontrolü ve basınç regülasyonu faaliyetlerini de gerçekleştirmek amacıyla tasarlanmıştır. Hidrolik hidrant, anti-frost özelliği ile don olaylarına karşı korunur.
 
Geri
Üst