Hicri ve Miladi Takvimin Temel Özellikleri Nedir?

zeberus

Yeni Üye
Katılım
29 Ocak 2024
Mesajlar
74.060
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Hicri ve miladı takvim, hicri ve miladi takvimlerin temel özellikleri,

Türkler tarihte birden fazla takvim kullanmışlardır. Türklerin kullandığı her takvimin özellikleri farklıdır. Bu takvimlerin benzerlikleri olabileceği gibi farklılıkları da vardır.

Miladi takvim: Papa XIII. Gregory tarafından Jülyen takvimi yerine yapılan bir takvimdir. Farklı zamanlarda Avrupa’da ve diğer ülkelerde kullanılmıştır.

Hicri takvim: Hicri takvimin başlangıç tarihi, Hz. Muhammed’in Mekke’den Medine’ye hicret ettiği tarihtir. Bu takvim, Hz. Ömer döneminde hicretin yapıldığı yıl 1 (bir) yıl olarak kabul edilerek tekrar düzenlenmiştir.

Hicri takvim ile Miladi takvimin karşılaştırılması;

Hicri takvimin başlangıcı Hz. Muhammed’in Mekke’den Medine’ye hicret ettiği gündür. Miladi takvimin başlangıcı ise Hz. İsa’nın doğduğu gün olarak kabul edilir. Hicri takvim ay yılı esasına göre düzenlenmiştir. Yani, hicri takvime göre Ay’ın dünya etrafında dönüş süresi esas alınmıştır. Miladi takvim ise güneş yılı esasına göre yapılmıştır. Yani, güneşin dünya etrafında dönmesine dayanır. Miladi takvime göre; bir gün dünyanın güneş etrafında bir turu tamamlamasıyla oluşur.
 
Geri
Üst