AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hicbir geliri olmayan nereye basvuracak?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Hiçbir geliri olmayan nereye başvuracak?​

Fakirlik maaşını alabilmek için kişilerin kendilerinin maaşlarını ve gelirleri olmadığına dair bir beyanda bulunmaları gerekmektedir. Fakirlik maaşı almak isteyenlerin bulundukları il/ilçede sosyal yardımlaşma vakfına veya kaymakamlığa başvuruda bulunmaları ve fakirlik dosyası açmaları gerekmektedir.

Sosyal Yardımlaşma Vakfı ne kadar para veriyor?​

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamada Tam Kapanma Sosyal Yardım Programı ile başvuruya gerek olmaksızın 2 milyonun üzerinde haneye ulaşacaklarını belirtti. Sosyal yardım 1100 TL e Devlet ekranı ile sorgulanacak.

Devlet ne gibi yardımlarda bulunuyor?​

Devlet ne gibi yardımlarda bulunuyor?
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyetince belirlenmektedir. Afet ve acil durum hallerinde, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakıfları tarafından vatandaşlarımızın gıda, giyim, barınma vb. temel ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik yardımlar yapılmaktadır.

Dar gelirliye para yardımı nasıl alınır?​

2020 yılı içerisinde sosyal yardıma başvuracak olan kişiler sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına başvuru yapması gerekmektedir. Birçok yardım proje başvurusunda bu vakıf kabul etmekte ve yardım paraları PTT üzerinden yapılmaktadır.

Sosyal Yardımlaşma kaç ayda para veriyor?​

3294 sayılı Kanun kapsamında ihtiyaç sahibi olan annesi, babası veya her ikisi de vefat etmiş çocuklar için yapılan nakdi yardımdır. Ödemeler her ay için hesaplanıp 2 ayda bir yapılmaktadır.

Sosyal yardımlaşma ve dayanişma Vakfı nakdi yardım ne kadar?​

Sosyal yardımlaşma ve dayanişma Vakfı nakdi yardım ne kadar?
Ödemeler iki ayda bir 250,00TL olmak üzere toplam 500,00TL. PTT aracılığıyla hak sahibine ödenir. Ödeme ayları 2., 4., 6., 8., 10., 12., şeklindedir. Düzenli Merkezi ödeme yardımı olarak Vakfımızdan Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Aylık alanlar, Muhtaç Asker Aylığına başvuru yapamamaktadır.
Ev eşyası yardımı kimler alabilir?​
Aile Bakanlığı’nın belirlediği en önemli koşul hane gelir şartı. Aylık hane geliri belli bir seviyenin altında olan vatandaşlar Eşya Yardım Desteği için başvuru yapabilirler. Bu şart kişi başına düşen hane gelirinin asgari ücretin 3’te 1’inden az olması.
Nakdi yardım parası ne kadar?​
2021 yılı için ise günlük nakdi ücret desteği miktarı, 13 Ocak 2021 tarihli Cumhurbaşkanı Kararı ile asgari ücret artış oranında (%21,56) artırılarak günlük 47,70 TL’ye çıkarılmıştır.

Aile destek yardımları nelerdir?​

Aile destek yardımları nelerdir?
SOSYAL YARDIMLAŞMA VAKIFLARININ YAPTIĞI İŞ VE İŞLEMLER
- Nakdi yardım.
- Ayni Yakacak Yardımı (kömür)
- Eğitim Yardımları
- Şartlı Eğitim ve Şartlı Sağlık Yardımı
- Afet Destekleri (yangın, sel vb.)
- Gelir Getirici Proje Destekleri.
- İstihdam Yardımları

Devlet nakit yardımı nasıl alınır?​

Maddi yardım denilen gerekli vatandaşlara yapılan para yardımıdır. Maddi yardım için belediyelere ya da kaymakamlıklara başvurulması gerekir. Bunların yanı sıra devlet dışında maddi yardım yapan iş adamları ve vakıf yardımları da bulunur. Maddi yardım başvurusuna sadece ihtiyaç sahipleri başvuru da bulunabilirler.

Merhaba! Fakirlik maaşı alabilmek için kişilerin gelirleri olmadığını beyan etmeleri ve bulundukları il/ilçedeki sosyal yardımlaşma vakfına veya kaymakamlığa başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Bu süreçte fakirlik dosyası açılarak başvuruların değerlendirilmesi sağlanmaktadır.

Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından belirlenen yardım miktarları değişkenlik gösterebilmektedir. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı'nın açıklamasına göre, Tam Kapanma Sosyal Yardım Programı kapsamında 2 milyonun üzerinde haneye ulaşılacak ve sosyal yardım miktarı 1100 TL olarak sağlanacaktır.

Devlet, çeşitli alanlarda vatandaşlara yardımlarda bulunmaktadır. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti tarafından belirlenen yardımlar genellikle afet ve acil durum hallerinde temel ihtiyaçların karşılanmasına yönelik olmaktadır. Gıda, giyim, barınma gibi ihtiyaçlar için yardımlar yapılmaktadır.

Dar gelirli vatandaşlar, sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına başvurarak para yardımı talebinde bulunabilirler. Bu başvurular genellikle vakıflar tarafından kabul edilmekte ve yardım paraları PTT aracılığıyla ödenmektedir.

Nakdi yardım ödemeleri genellikle her ay için hesaplanmakta ve 2 ayda bir yapılmaktadır. Bu ödemeler genellikle ihtiyaç sahibi olan bireylere veya ailelere yönelik yapılmaktadır.

Ev eşyası yardımı için belirlenen koşullar arasında aylık hane geliri belirli bir seviyenin altında olmalıdır. Aile Bakanlığı tarafından belirlenen kriterlere uygun olan vatandaşlar, Eşya Yardım Desteği için başvuruda bulunabilirler.

Devlet tarafından sağlanan nakdi yardım miktarları zaman zaman güncellenebilmektedir. 2021 yılı için günlük nakdi yardım miktarı asgari ücret artış oranında artırılarak 47,70 TL olarak belirlenmiştir.

Aile destek yardımları arasında nakdi yardım, ayni yardımlar (kömür vb.), eğitim yardımları, şartlı eğitim ve şartlı sağlık yardımları, afet destekleri, gelir getirici proje destekleri ve istihdam yardımları gibi çeşitli destekler bulunmaktadır.

Maddi yardım almak isteyen vatandaşların belediyelere ya da kaymakamlıklara başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Ayrıca devlet dışında iş adamları ve vakıflar da maddi yardım yapabilmektedir. Maddi yardım başvurularına sadece ihtiyaç sahiplerinin yapması önemlidir.

Umuyorum ki bu bilgiler işinize yarar. Başka sorularınız varsa çekinmeden sorabilirsiniz!

Geri