Hiç Yemeyen Bile Yiyecek Misss Gibi Mumbar Ve Şırdan Tarifi İçin Malzemeler
İçi için;
Yarım kilo pirinç
1,5 yemek kaşığı karışık salça
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 küçük paket kuş üzümü
1,5 tatlı kaşığı kuru nane
10 dal maydanoz
1-2 domates
Tuz
Karabiber
Pul biber
Dışı için;
Temizlenmiş 1 koyun bağırsağı
Temizlenmiş 1 koyun midesi
Ek malzemeler;
Kürdan
Kalın iğne ve ip
Tencerenin içinde dolmaların 2-3 parmak üstüne gelecek kadar çeşme suyu
Hiç Yemeyen Bile Yiyecek Misss Gibi Mumbar Ve Şırdan Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İç malzemesinin hepsini ayrı bir kapta karıştırınız. Koyun bağırsağının dışı iç kısımda kalacak şekilde bağırsağın yarıya yakını dolabilecek şekilde doldurunuz.
Bağırsağın her biri 5-7 cm olacak şekilde olabilir. Bağırsağın boyunu isteğe bağlı ayarlayabilirsiniz.
Doldurulduğunda gevşek gibi olsa da piştiğinde içi şişeceğinden ve bağırsak küçüleceğinden az doldurulmaktadır. Doldurduğunuzda kürdanla kenarlarını kapatınız.
Mideyi de el kadar kesip önce kenarlarını dikip kapatmadan cep gibi yapıp içini üçte bir doldurunuz ve iple dikerek kapatınız.
Ben meydan ateşinde dışarıda pişirdim. Evde de olabilir. Aynı tencereye tüm mumbar, şırdanları ve suyunu koyup pişiriniz. Afiyet olsun.
Hiç Yemeyen Bile Yiyecek Misss Gibi Mumbar Ve Şırdan Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
İçi için;
Yarım kilo pirinç
1,5 yemek kaşığı karışık salça
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 küçük paket kuş üzümü
1,5 tatlı kaşığı kuru nane
10 dal maydanoz
1-2 domates
Tuz
Karabiber
Pul biber
Dışı için;
Temizlenmiş 1 koyun bağırsağı
Temizlenmiş 1 koyun midesi
Ek malzemeler;
Kürdan
Kalın iğne ve ip
Tencerenin içinde dolmaların 2-3 parmak üstüne gelecek kadar çeşme suyu
Hiç Yemeyen Bile Yiyecek Misss Gibi Mumbar Ve Şırdan Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İç malzemesinin hepsini ayrı bir kapta karıştırınız. Koyun bağırsağının dışı iç kısımda kalacak şekilde bağırsağın yarıya yakını dolabilecek şekilde doldurunuz.
Bağırsağın her biri 5-7 cm olacak şekilde olabilir. Bağırsağın boyunu isteğe bağlı ayarlayabilirsiniz.
Doldurulduğunda gevşek gibi olsa da piştiğinde içi şişeceğinden ve bağırsak küçüleceğinden az doldurulmaktadır. Doldurduğunuzda kürdanla kenarlarını kapatınız.
Mideyi de el kadar kesip önce kenarlarını dikip kapatmadan cep gibi yapıp içini üçte bir doldurunuz ve iple dikerek kapatınız.
Ben meydan ateşinde dışarıda pişirdim. Evde de olabilir. Aynı tencereye tüm mumbar, şırdanları ve suyunu koyup pişiriniz. Afiyet olsun.
Hiç Yemeyen Bile Yiyecek Misss Gibi Mumbar Ve Şırdan Tarifi Fotoğraflı Yapılışı