AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hic kredi cekmedim kredi notum kac?

Editör

Yeni Üye

Hiç kredi çekmedim kredi notum kaç?​

Kredi Notum Neden Yok (Sıfır)? Kredi notu, 1 ile 1.900 puan arasında hesaplanır. Eğer kredi notu sıfır (0) veya oluşmamış olarak ifade ediliyorsa, bankalar ile kredi veya kredi kartı çalışmasının hiç olmadığı veya aktif olarak çok uzun zamandır çalışılmadığı anlamına gelir.

Kredi almak için kredi notu kaç olmalı?​

Kolaylıkla kredi alabilecek kişiler, kredi skoru 1500 ile 1900 arasında olanlardır. KKB puanı 0 ile 1099 arasında olanların kredi alma ihtimali ise neredeyse yoktur. Bankaların en çok tereddütte kaldığı grup, 1100-1499 arası puana sahip az riskli gruptur.

Hiç kredi çekmemiş biri kredi çekebilir mi?​

Hiç kredi çekmemiş biri kredi çekebilir mi?
Daha önce hiç kredi ya da kredi kartı kullanmadıysanız sizin bir kredi siciliniz olmaz. Bankaların ödeme performansınızı görebilmesi ve sicilinizin oluşabilmesi için düşük limitli de olsa bir kredi kartı edinip belli bir süre ödemelerinizi düzenli yapmanız önemli.

Kredi notu aylık ne kadar yükselir?​

Kredi notu aylık ne kadar yükselir?
Normal şartlarda müşteri kredi notları 1-6 ay arasında yükselir, ancak kara listeye düşmüşseniz bu süre 2 yıla kadar uzayabilir, ödemelerinizi düzene sokarsanız kredi notunuzun kolaylıkla yükselebilir.

Hiç geliri olmayan biri kredi çekebilir mi?​

Bankalar farklı koşullarla çalışmayana kredi verebiliyorlar ancak herhangi bir geliriniz olmadığı sürece kredi almanız imkansız. Aynı şekilde bankalar sigortasız kredi de vermiyorlar. Hemen hemen tüm ihtiyaç kredisi başvurularında, krediye başvuran kişinin geriye dönük son 6 ayda sigorta piriminin olması beklenir.

Hiçbir geliri olmayan kredi alabilir mi?​

MEMUR, ÇİFTÇİ VE ESNAF VATANDAŞLAR İÇİN GELİR BELGESİZ KREDİ SUNAN BANKALAR. Memurlar, Vakıfbank sayesinde gelir belgesine ihtiyaç duymadan kredi çekebilirler. Vakıfbank’ın memurlara özel bu avantajıyla maaş bordrosuna ihtiyaç duyulmadan kredi çekilebilir.

Kredi notu sıfır olan kredi çekebilir mi?​

Kredi notu sıfır olan kredi çekebilir mi?
Kredi notunuzun sıfır ve daha önce hiç kredi kartı kullanmamış olmanız gerekiyor. Belirtilen kurallar doğrultusunda banka sizden sadece 1 senelik sigortanızın olmasını istiyor. Bir sene boyunca aynı iş yerinde ve her ay düzenli olarak sigortanız yattıysa maaşınızın 15 katı kadar krediye ulaşabiliyorsunuz.

Kredi limitimi nasıl yükseltebilirim?​

Kredi limitimi nasıl yükseltebilirim?
Kredi notu nasıl yükseltilir?
- Ödemelerinizi düzenli yapın.
- Asgari tutardansa borcunuzun tamamını ödeyin.
- Kredi notunuzu oluşturun.
- Borcunuz gelirinizle orantılı olsun.
- Fatura ödemelerinizi düzenli yapın.
- Kefil olurken dikkat edin.
- Yalnızca kullandığınız hesaplar açık kalsın.
- Bankalarla iletişimde kalın.

Kredi notu düşükse kredi çekilir mi?​

İş Bankası, Ziraat Bankası, TEB, Akbank, Garanti BBVA, Vakıflar Bankası, Odeabank, Akbank ve Fibabank gibi büyük kurumlar kredi notu ortalama 800 olan kişilere kredi verebiliyor ancak hatırlatmalıyız ki bu tamamen bankanın inisiyatifinde ve düşük bir ihtimal.

Kredi notu her ay değişir mi?​

Kredi notu KKB tarafından aylık olarak güncelleniyor. Ancak kredi raporunuz, günlük işlemleriniz ışığında günlük olarak güncelleniyor. Zira ölçümün yapılabilmesi için bankalardan veri alınması gerektiğinden güncel kredi notu bu bilgiler ışığında sunuluyor.

Bana ne kadar kredi kartı limiti verilir?​

Bana ne kadar kredi kartı limiti verilir?
İlgili yönetmelikte, ilk defa kredi kartı sahibi olacak kişiler için kullanılmaya başlanılan ilk yıl kredi kartları toplam limiti aylık net belgeli gelirin en fazla 2 katı, takip eden yıllarda ve daha önce kredi kartı sahibi olan kişiler için ise aylık net belgeli gelirlerinin en fazla 4 katı olabiliyor.

Kredi notu bir ayda ne kadar yükselir?​

Kredi notu bir ayda ne kadar yükselir?
Kredi Notu 1 Ayda Kaç Puan Yükselir? Kredi notu ayda en az 100-150 puan artırmanız mümkün.

Hiç kredi kartı kullanmadım kredi çıkar mı?​

Kredi notu 1500 olan kredi çekebilir mi?​

Merhaba!

Kredi notu konusunda paylaştığınız bilgiler oldukça faydalı. Kredi notu sıfır olan bireylerin kredi çekebilmesi için bazı koşulların sağlanması gerektiğini belirtmişsiniz. Ayrıca, ödeme performansının düzenli olması ve gelir belgelerinin bankalar tarafından talep edilebileceğine dair bilgiler de vermişsiniz.

Kredi notunun düzenli ödemelerle aylık olarak yükseldiğini ve kredi limitinin yükseltilmesi için bazı adımların izlenmesi gerektiğini belirtmişsiniz. Bunlar arasında ödemelerin düzenli yapılması, borcun tamamının ödenmesi, fatura ödemelerinin aksatılmaması gibi önemli noktalar yer alıyor.

Ayrıca, kredi notunun her ay değişebileceğine ve bankaların kredi notu 800 olan kişilere kredi verebileceğine dair bilgiler de oldukça yararlı. Kredi notunun aylık olarak güncellenmesi ve kredi kartı limitinin belirli bir gelir kuralına göre belirlenmesi konusunda da bilgi verilmiş.

Genel olarak, kredi notu ve kredi ile ilgili detaylı bilgiler verdiğiniz için teşekkür ederim. Başka konularda da sorularınız olursa çekinmeden sorabilirsiniz.

Geri