AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hic kimse inanmadigi zaman bana inanan o idi dedigi kimdir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Hiç kimse inanmadığı zaman bana inanan o idi dediği kimdir?​

Peygamber (s.a.s.), bu sözden dolayı kızmış ve Hz. Aişe validemize hitaben: “-Hayır, Allah’a yemin ederim ki, Allah ondan daha hayırlısını bana vermemiştir. İnsanlar bana inanmadıkları zaman o inandı, insanlar beni yalanladıkları zaman o beni tasdik etti, insanlar beni yardımsız bıraktıkları zaman o bana yardım etti.

Hz Haticenin amcasının oğlunun adı nedir?​

Hatice daha sonra Hz. Peygamber’i alıp amcasının oğlu Varaka b. Nevfel’e götürdü.
Enceşe kim?
Enceşe de bu sahabilerden birisi. Sesi çok güzeldir Enceşe’nin, güzel şarkılar söyler. Bu yolculukta da güzel sesiyle şarkı söylemeye başlar. Enceşe’nin güzel sesi, develeri etkiler.
Bin Nevfel kimdir?
Varaka bin Nevfel, İslam tarihindeki oldukça tartışmalı şahsiyetlerden biridir. Bilgili bir rahip ve vaiz olan Varaka, Kitâb-ı Mukaddes’e hakimdi. Zaman zaman Varaka’nın dinler tarihi konusunda İslam peygamberini eğittiği ve bu bilgilerin Kuran’a kaynak teşkil ettiği iddia edilir.

Hz. Hatice kaç kez evlendi?​

Hz. Hatice, Hz. Peygamber’le evlenmeden önce iki evlilik yapmış ve iki eşini de kaybetmişti. Ölen iki eşi Mekke’nin ileri gelen ailelerinden olup ticaretle uğraşan zengin kişilerdi.

Hz Muhammed’in Hz. Hatice ile evliliği nasıl ve ne zaman gerçekleştirmiştir araştırınız?​

Cevap: Hz Muhammed (sav) ‘ in evliliği 25 yaşında gerçekleşmiştir. Hz Hatice o zaman 40 yaşında idi. Hz Hatice Peygamberimizin ahlakının güzelliğinden dolayı ona evlenme teklifi göndermiş, Peygamber Efendimiz de kabul etmiştir.
Meysere ne demek din kültürü?
Savaş durumunda olan bir ordunun sol kanadı, sol cenâhı. Karşıtı: MEYMENE: Çün saflar bağladılar, meymene ve meysere, kalb ve cenah düzdüler (Kul Mes’ud).
Peygamber Efendimiz kadınları neye benzetiyor?
Peygamber, kadınları kırılgan olabilecek, nazik, narin ve berrak olan şişeye benzetir. Yüceltir onları.

Geri