AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hiç gebe kalmayanlara spiral takılır mı?

haberci

Yeni Üye
Hiç gebe kalmayanlara spiral takılır mı?
Spiral kimlere yerinde değildir? Sakıncalıdır?
Adetleri düzensiz ve fazla kanamalı olan hastalarda adet düzenini daha pozitif bozabileceği için ve kanamaları arttırabileceği için yerinde değildir
Rahim içerisinde myom olan durumlarda rahim içerisinin şekli bozulacağı için akıcı takılamayabilir böylece uygun değildir Rahim içerisinde olmayıp rahmin dış tarafınd aolan myomlar bunu etkilemez, bu durumda takılabilir
Rahim içerisinde perde (septum) olması
Rahim ve yumurtalıkları taşıyan enfeksiyon geçiren veya geçirmeye meyilli olan hastalar (PID) *

Spiral, hiç gebe kalmayanlara da takılabilir ancak bazı durumlar söz konusu olduğunda spiral takılması uygun olmayabilir. Bu durumlar şunlardır:

1. Adetleri düzensiz ve fazla kanamalı olan hastalarda: Spiral, adet döngüsünü etkileyebileceği ve kanamaları artırabileceği için bu durumda uygun olmayabilir.

2. Rahim içerisinde myom bulunan durumlarda: Rahim içerisinde myomlar varsa, rahmin şekli bozulabilir ve spiral yerleştirilmesi zorlaşabilir. Ancak rahmin dışında bulunan myomlar bu durumu etkilemez, bu durumda spiral takılabilir.

3. Rahim içerisinde perde (septum) bulunması: Rahim içerisinde perde veya septum varsa, spiral takılması uygun olmayabilir çünkü uygun bir yerleşim sağlanamayabilir.

4. Rahim ve yumurtalıkları taşıyan enfeksiyon geçiren veya enfeksiyona meyilli olan hastalarda (PID): Rahim ve yumurtalıkları taşıyan enfeksiyon geçmişi olan veya bu tür enfeksiyonlara yatkın olan hastalarda spiral takılması sakıncalı olabilir.

Bu durumlar dışında, genel olarak spiral güvenli bir doğum kontrol yöntemidir ve uygun sağlık koşullarına sahip olduğunuz sürece bir sağlık uzmanıyla görüşerek uygun bir spiral seçimi ve takılması için danışabilirsiniz. Eğer bu durumlar sizin için geçerliyse, başka doğum kontrol yöntemleri hakkında bilgi alabilirsiniz. Sağlıklı bir seçim için uzman bir doktorla görüşmeniz en doğru yaklaşım olacaktır.