AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hic alinmayan bir ders yaz okulunda alinabilir mi?

Editör

Yeni Üye

Hiç alınmayan bir ders yaz okulunda alınabilir mi?​

Sene içerisinde alınıp başarılamayan veya hiç alınamayan dersler yaz okulunda alınabilmektedir.

Yaz okulu DC geçer mi?​

(4) Yaz okulunda alınan derslerin notları, genel akademik başarı not ortalamasına katılarak değerlendirilir. (5) Yaz okulunda alınan bir dersten başarılı sayılabilmek için en az CC harf notu almak gerekir. (6) Yaz okulunda DC ve daha düşük harf notu alan öğrenciler, o dersten başarısız sayılır.

Yaz okulundan mezun olunur mu?​

Yaz okulundan mezun olunur mu?
Yaz okulunda aldıkları ve başardıkları derslerle mezun olma hakkı kazanan öğrenciler ilgili Yaz Okulu Sınavı sonunda mezun sayılırlar. Diplomalar buna göre düzenlenir.

Yaz okulunda devamsızlık hakkı var mı?​

Yaz okulunda devamsızlık hakkı var mı?
MADDE 9 – (1) Yaz Okulunda derslere devam zorunludur. Bir dersin devam koşulunun daha önce yerine getirilmiş olması, o derse Yaz Okulunda devam etme zorunluluğunu ortadan kaldırmaz. Yaz Okulunda alınan dersler için elde edilen devam hakkı, güz ve/veya bahar eğitim-öğretim dönemleri için geçerli değildir.

Yaz okulunda şartlı geçiş var mı?​

2015 öncesi kayıtlı olan öğrenciler için, YNO 2,25 olması durumunda şartlı olunan bütün derslerden BAŞARILI. 2015 sonrası kayıtlı olan öğrenciler için, Şartlı Derslerden geçme dönemlik olduğundan; Güz Dönemi sonunda ANO 2,00, Bahar Dönemi sonunda ANO 2,00 ve Yaz Dönemi sonunda ANO 2,00 olması durumunda şartlı olan …

Yaz okulu ne kadar sürer?​

MADDE 7 – (1) Yaz Okulu başlangıç tarihi, bahar yarıyılı/yıl sonu sınavlarının tamamlanmasından en az iki hafta sonra olacak şekilde Senato tarafından belirlenir. MADDE 8 – (1) (Değişik:RG-5/6/2014-29021) Yaz Okulu ders süresi yedi haftadır.

Yaz okulu mezunları diploma ne zaman?​

Yaz okulu mezunları diploma ne zaman?
Açıköğretim Sistemine göre öğrenim gören öğrencilerimizden 2020-2021 Öğretim Yılı Yaz Okulu Sınavları sonucunda mezun olanların diplomaları bağlı oldukları Açıköğretim bürolarına gönderilmiştir. Diploma, mezunumuza veya yasal vekiline bağlı olduğu AÖF Bürosu tarafından imza karşılığında teslim edilmektedir.

Yaz okulunda devam zorunluluğu var mı?​

Yaz okulunda devam zorunluluğu var mı?
Evet, normal yarıyıl için geçerli olan %80 devam zorunluluğu, yaz okulunda da geçerlidir. Ayrıca yaz okulu kuralları ayrı bir program olmayıp yönetmelikler aynen geçerlidir.

Devamsızlıktan kalan bir öğrenci yaz okuluna gidebilir mi?​

Almadığınız ya da devamsızlıktan kaldığınız dersleri yaz okulunda alabilirsiniz. Yaz okulu sizlere kaldığınız dersleri alabilme veya düşük bulup yükseltmek istediğiniz ders notlarını yükseltebilmeniz için bir fırsattır. Üstelik yaz okulunda aldığınız ders notu düşükse sistemde yüksek olan eski notunuz kalır.

Geri