AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hibrit etkinlik ne demek?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Hibrit etkinlik ne demek?​

Hibrit etkinlik, fiziksel ortamda gerçekleşir. Fiziksel ortamda gerçekleşen etkinlik canlı veya internet üzerinden erişilebilir şekilde yürütülür. Hem sanal hem de yüz yüze deneyimler sunan bu etkinlik tipine hibrit etkinlik denmektedir.

Hangi dersler Hibrit?​

Yüz yüze eğitim Hibrit modelde yüz yüze ve uzaktan eğitim bir arada veriliyor. Haftalık 40 saat olan ders saatleri düşürülüyor. Ders saatlerinin 20 saat olması gündemde. Matematik, Türkçe ve Fen gibi temel dersler okulda yüz yüze eğitim ile verilecek.
Hibrit teknolojisi ne demek?
Kelime anlamı “melez” olan hibrit teknolojisi, otomobil kullanıcılarına elektrik ve fosil yakıt enerjisini bir arada kullanma imkanı sağlıyor. Hibrit otomobillerin çalışması, içten yanmalı bir motorun elektrik gücüyle çalışan bir motorla tamamlanması prensibine dayanır.

Hibrit eğitim devam edecek mi?​

Üniversiteleri, YÖK ve Sağlık Bakanlığı’nın ortak tavsiye kararı neticesinde hibrit eğitime geçeceği açıklandı. Buna göre üniversiteler, hibrit eğitim sürecinde uygulama ağırlıklı bölümler yarı zamanlı olarak okula gidebilecek. Diğer bölümler ise uzaktan eğitim ile sürece devam edecek.

Sanal etkinlik nedir?​

Sanal etkinlik, tamamen çevrimiçi olarak gerçekleştirilen ve çevrimiçi deneyimlenen bir etkinliktir. Temsilcileriniz, konuşmacılarınız, sponsorlarınız, sergileyicileriniz, diğer paydaşlarınız, ekip ve planlama ekibinizin tümü çevrimiçi olarak yer alır ve ilgili rollerini üslenirler. Hibrit ise kombinasyon bir olaydır.
Hibrit eğitim hangi bölümlerde var?
Tıp Fakülteleri, Diş Hekimliği Fakülteleri, Sağlık Bilimleri Fakülteleri, Güzel Sanatlar Fakülteleri, Spor Bilimleri, Fen- Edebiyat Fakültelerinin Fen Bölümleri, Konservatuvarlar, Veterinerlik ve Ziraat Fakülteleri hibrit eğitimin uygulanacağı bölümler.

Üniversite yüz yüze eğitim devam edecek mi?​

Nitekim geçtiğimiz 1,5 yıl boyunca Kovid-19 salgını nedeniyle eğitimi bütünüyle uzaktan öğretim usulüyle yapmaya çalıştık ve başardık. Şimdi 2021-2022 akademik yılında bütün üniversitelerimizde aldığımız karara göre eğitim ve öğretim yüz yüze yapılacaktır.

Üniversitelerde online eğitim devam edecek mi?​

Üniversite senatosu 29 Aralık 2021 tarihinden itibaren 9 Ocak 2022 tarihine kadar uzaktan (online) eğitim kararı aldı. Uygulamalı derslerin fiziki ya da uzaktan (online) yapılmasıyla ilgili olarak Fakülte ve Müdürlükler ayrıca karar alacak, kararları zaman yitirmeksizin duyuracak” açıklamasını yaptı.
Online etkinlik ne demek?
Henüz çok bilinmeyen, yaygınlaşmayan ama aslında birçok önemli firma tarafından kullanılan dijital event, düzenlenen ya da düzenlenecek olan etkinliğin sanal ortamda canlı şekilde yayınlanması anlamına geliyor.

Sanal Konferans nedir?​

Özellikle uzaktan çalışma yöntemiyle çalışan ekipler için vazgeçilmez bir iletişim türüdür. Fiziksel alandaki buluşmaların en önemli artısı olan yüz yüze görüşmeleri dijital ortama taşıyan bu konferanslar, ekip ruhunu güçlendirebilir ve motivasyonu artırabilir. Konuşmalar beden diliyle de güçlendirilebilir.

Hangi üniversite hibrit eğitime geçti?​

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) tamamen hibrit eğitime geçme kararı aldı. 2021-2022 Güz yarıyılı sonuna kadar uygulanacak karar kapsamında, öğretim elemanları dersi sınıfta anlatacak. Ancak öğrenciler dersi isterlerse sınıfta, isterlerse uzaktan takip edebilecekler. Yarıyıl sonu sınavları ise yüz yüze yapılacak.
Hibrit eğitim hangi üniversitelerde var?
Munzur Üniversitesi, Afyon Kocatepe Üniversitesi, Düzce Üniversitesi, Konya Selçuk Üniversitesi, Mardin Artuklu Üniversitesi, Adıyaman Üniversitesi, Bursa Uludağ Üniversitesi hibrit eğitime geçen okullar oldu. Başka bazı üniversitelerde ise sadece son sınıflara ve tıp fakültesi gibi bölümlere bu imkan tanındı.

Geri