AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hibrit egitim sistemi nasil?

Editör

Yeni Üye

Hibrit eğitim sistemi nasıl?​

ÜNİVERSİTELERDE HİBRİT EĞİTİM NASIL OLACAK? Üniversitelerde, derslerin yüzde 40’ı veya herhangi bir dersin yüzde 40’ı uzaktan eğitim yoluyla yapılabilecek. Üniversiteler, hibrit eğitim sürecinde derslere yarı zamanlı olarak okula gidebilecek. Bir bölümünü ise evde uzaktan eğitim modeli ile işleyecek.

Seyreltilmiş ve hibrit eğitim nedir?​

İki farklı güç kaynağının bir arada bulunması şeklinde ifade edilen hibrit adını taşıyan eğitim modelinde karma öğrenme, harmanlanmış öğrenme şeklinde değerlendirilebili. Seyreltilmiş Eğitim: Sınıflarda öğrenci sayısının azaltılması için okul vakitleri, saat dilimlerine bölünüyor.

Hibrit eğitimde okula gitmek zorunlu mu?​

Hibrit eğitimde okula gitmek zorunlu mu?
Hibrti eğitim modelinde her gün okula gitme zorunluluğu bulunmuyor. Buna örnek olarak Türkçe, Matematik ve Fen Bilgisi gibi temel dersler okulda yüz yüze verilecek. Beden Eğitimi, Sanat, Coğrafya ve Tarih gibi dersler ise uzaktan eğitim şeklinde olacak.

Karma eğitim sistemi ne zaman başladı?​

Karma eğitim sistemi ne zaman başladı?
Ülkemizde Karma Eğitim Sistemine Geçiş Nasıl Olmuştur Orta Öğretim Dairesi 1927 yılında, karma eğitimi öngören bir tasarı hazırlamış ve Talim ve Terbiye Dairesi’nin karşı çıkmasına rağmen Maarif Vekili Mustafa Necati tarafından karma eğitim uygulamasına başlanmıştır.

Hibrit çalışma ne demek?​

Hibrit çalışma modeli kısaca “yarı ev, yarı ofis”ten çalışma sistemi olarak özetlenebilir. Mesainin belirli süresini evde, belirli süresini ofiste çalışarak geçiren ofis çalışanları var. Böylece ofislerdeki kalabalık ortam durumu da hafiflemiş oluyor. Bu sistem ile ofis ortamında maksimum güven sağlanmış oluyor.

Harmanlanmış hibrit eğitim nedir?​

Yüz yüze eğitim ile uzaktan eğitimin bir araya gelmesiyle oluşturulan hibrit eğitim, derslerin ‘yüz yüze’ ve ‘online’ karma şeklinde yapılması olarak biliniyor. Harmanlanmış öğrenme olarak da bilinen bu eğitim modelinde, teknolojik materyaller kullanılıyor.

Hibrit güç nedir?​

Hibrit güç nedir?
Kısaca benzin kullanmak yerine elektrik motoru üzerinden enerji üretmek şeklinde ifade edilebilir. Başka bir anlamı kapsamında ise, ‘İki farklı güç kaynağının bir arada bulunması’ şeklinde ifade edilmektedir.

Hibrit eğitim sistemi, bir eğitim modeli olarak geleneksel yüz yüze eğitim ile uzaktan eğitimin bir araya getirilmesi anlamına gelmektedir. Üniversitelerde bu sisteme geçiş ise derslerin belirli bir yüzdesinin veya belirli derslerin uzaktan eğitim yoluyla yapılması ve öğrencilerin kısmi olarak okula gitmeleri şeklinde gerçekleşebilir. Bu sayede öğrenciler hem geleneksel sınıf ortamında ders işleme avantajından yararlanabilirler hem de uzaktan eğitim imkanlarından faydalanabilirler.

Seyreltilmiş eğitim, öğrenci sayısının azaltılarak sınıfların daha verimli bir şekilde işlenmesini sağlayan bir yöntemdir. Bu yöntemle okul vakitleri ders saatlerine bölünerek öğrencilerin daha iyi odaklanmaları hedeflenmektedir.

Hibrit eğitimde okula gitmek genellikle zorunlu değildir. Örneğin, temel dersler yüz yüze sınıflarda işlenirken, diğer dersler uzaktan eğitimle sağlanabilir. Bu durum öğrencilere daha esnek bir öğrenme ortamı sunar.

Karma eğitim sistemi ise farklı cinsiyetlerin veya farklı grupların aynı eğitim ortamında eğitim görmeleri anlamına gelir. Türkiye'de karma eğitim sistemine geçiş 1927 yılında gerçekleşmiş olup, orta öğretim seviyesinde uygulanmaya başlanmıştır.

Hibrit çalışma modeli, evden ve ofisten çalışmanın bir kombinasyonunu ifade eder. Böyle bir çalışma modeli sayesinde iş verimliliği artabilirken, ofislerdeki yoğunluğun azaltılmasına da katkı sağlanabilir.

Harmanlanmış hibrit eğitim ise yüz yüze eğitimle online eğitimin bir araya getirilerek öğrencilere daha etkili bir öğrenme deneyimi sunmayı amaçlar. Bu modelde teknolojinin de kullanılması öğrencilerin farklı öğrenme şekillerine uygun bir ortam oluşturulmasına yardımcı olabilir.

Hibrit güç ise iki farklı enerji kaynağının bir arada kullanılması şeklinde tanımlanabilir. Örneğin, bir araçta benzin ve elektrik motorunun birlikte kullanılması gibi iki güç kaynağının kombinasyonu olarak düşünülebilir. Bu sayede daha verimli ve çevre dostu enerji kullanımı sağlanabilir.

Geri