- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Hibrit eğitim nasıl olacak?
Karma eğitimde denen hibrit eğitim modeli, online eğitim modelinin ve yüz yüze eğitim modelinin birlikte uygulanması anlamına gelmektedir. Harmanlaşmış öğrenme, web tabanlı öğretim olanağıyla öğrencilerin dilediği yerden, dilediği zamanda çalışabilmesine imkan tanır.Hibrit eğitim olacak mı?
Üniversiteleri, YÖK ve Sağlık Bakanlığı’nın ortak tavsiye kararı neticesinde hibrit eğitime geçeceği açıklandı. Buna göre üniversiteler, hibrit eğitim sürecinde uygulama ağırlıklı bölümler yarı zamanlı olarak okula gidebilecek. Diğer bölümler ise uzaktan eğitim ile sürece devam edecek.Milli Eğitim Bakanı Selçuk’un açıklamasına göre hibrit model, yüz yüze ve uzaktan eğitim bir arada verilmesi anlamına geliyor. Selçuk’un söylemine göre, haftalık 40 saat olan ders saatleri düşürülecek. Ders saatlerinin 20 saat olması üzerinde duruluyor.
Hibrit eğitimde devam zorunluluğu var mı?
Hibrit eğitimde her gün okula gitme zorunluluğu yoktur. Mesela matematik, Türkçe, Fen gibi temel dersler okulda, yüz yüze verilecek. Coğrafya, beden eğitimi, tarih, hayat bilgisi, sanat gibi dersler ise uzaktan eğitim olacak.
Hibrid sistemi ne demek?
Hibrit eğitim, ‘İki farklı güç kaynağının bir arada bulunması’ şeklindedir. Karma öğrenme, hibrid öğrenme, karışık öğrenme olarak da bilinen harmanlanmış öğrenme en sade tanımıyla geleneksel eğitim metodunun çevrimiçi (online) eğitim materyalleriyle zenginleştirilmesi yani harmanlanması olarak tanımlanmaktadır.
Hibrit eğitim ne zaman başlayacak?
Birçok eğitim kurumu yeni dönemde hibrit olarak eğitim vermeye hazırlanıyor. Anadolu Üniversitesi, 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Örgün Sistem Güz Dönemi derslerinin, 4 Ekim 2021 tarihinde ‘hibrit eğitim’ olarak başlayacağını duyurdu.Yüz yüze ve hibrit ne demek?
Hibrit eğitim, karma öğrenme, karışık öğrenme olarak da bilinen harmanlanmış öğrenme en sade tanımıyla eğitimin ‘yüz yüze’ ve ‘online’ olarak karma şeklinde yapılmasıdır. Üniversiteler, uzun bir aranın ardından son hibrit eğitim modeli ile açılacak.Elbette asıl merak edilen unsur uzaktan eğitimde yoklama alınıp alınmadığı. Malum geçtiğimiz yıl ve 2020’de yoklama konusu sorun olmamıştı. Fakat şimdiye kadar yapılan açıklamada yoklama listelerinin geçerli olacağı ve sebepsiz yere okula devam etmeyenlerin yok yazılacağı belirtildi.
Hibrit eğitimde kaç gün okula gidilir?
2020 – 2021 eğitim öğretim dönemi için düşünülen alternatiflerden birisi, bu modele göre; * eğitim öğretim 3 gün okulda örgün olarak 3 gün uzaktan eğitim şeklinde olacak, ki bu sistem haftanın 6 gününü kapsamaktadır.. * haftalık toplamda 40 saat olan dersler 20 saate düşürülmüş olacak..