- Konu Yazar
Hibrit araba almak mantıklı mı?
Yakıt tüketimi hibritlerin avantajlarını perçinleyen bir başka konu. Hibrit araçların dizel ve benzinli araçlara göre yakıt tüketiminin daha düşük olması toplam kullanım maliyetini doğrudan etkiliyor. Hibrit araçlar kendi kendini şarj etme özelliğine sahip ve harici şarja ihtiyaç duymuyor.Hangi hybrid araç alınır?
En İyi Hibrit Otomobiller Listesi – Top 10- BMW İ8. Dünyada hibrit teknolojisinde fazlaca söz sahibi olan BMW markasının bu piyasaya çok iddialı girdiğini söyleyebiliriz.
- BMW 740Le xDrive iPerformance.
- Hyundai IONIQ Hybrid.
- KIA Niro.
- Lexus RX 450h.
- Lexus CT 200h.
- Toyota Yaris Hybrid.
- Toyota C-HR Hybrid.
Chr hibrit kaç km gider?
Chr hibrit kaç km gider?Gerçek Kullanıcı Yakıt Tüketimi
Kullanıcı tüketimi | Seyir | Ortalama Hız
4.5 lt/100km | Şehir içi | Orta (40 – 80 km/s)
3.8 lt/100km | Şehir Dışı | Hızlı (80 – 120 km/s)
3.6 lt/100km | Karışık | Hızlı (80 – 120 km/s)
4.8 lt/100km | Şehir içi | Orta (40 – 80 km/s)
Hybrid araba az yakar mı?
HİBRİT OTOMOBİLLER (HEV) Hibrit aküsü, araç ilerlerken frene basıldığı ve basılmadığı her iki durumda da şarj olur. Kalkışta ve düşük hızlarda sadece elektrik motorunu kullanabilirler, bu sayede yakıt tüketimleri ve emisyonları oldukça düşüktür.Toyota Corolla Hybrid bir depo ile kaç km gider?
en az on kişi tanıyorum aynı arabadan kullanan, genel ortalamaları şehir içi 6lt/100 km civarı ki bu 8’den 6’ya düşüş makul bir verim kazancı hibrit için. fikir olması açısından daha çok şehirlerarası ama virajlı bir yol olduğu için 100 civarı hızla bir depo (43 lt yazıyor nette) ile 840 km falan gidiyorum.Toyota Hybrid iyi mi?
Toyota Hybrid iyi mi?Toyota CHR Hybrid kullanıcı olarak kesinlikle harika bir araç sakin kullanımda 3.6lt yakıyorum şehiriçi uzun yolda 4.9lt yakıyor benzinliğin yolunu unuttum diyebilirim bakımı 15.000km de egzos muayenesi yok Toyotanın güvenlik sistemleri harika çalışıyor yol tutuşu güzel tek sıkıntı rampalarda yavaşlıyor sonuçta turbo …