Hibisküs Şerbeti Tanımı İçin Materyaller
2 lt su (10 su bardağı)
2 yemek kaşığı dolusu kuru hibisküs
6 adet karanfil
2 adet çubuk tarçın
7 yemek kaşığı şeker
Yarım limon suyu
6 – 7 adet kakule
Hibisküs Şerbeti Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Sıcak suyu tencereye koyup ocağa alın.
Çubuk tarçınları ve karanfilleri ekleyin.
Kaynamaya başladıktan sonra 5 dk daha kaynatın.
Tarçınları içinden alın ki tadı fazla ağırlaşmasın.
Hibisküsları, şekeri, kakule ve limon suyunu ekleyip karıştırın. Kapağını kapatın.
20 dk demlenmeye bırakın.
20 dk sonra, şerbeti ince bir tül yahut tülbentten süzün.
Oda ısısına gelince buzdolabına kaldırın. Soğuk olarak ikram edin.
Afiyet şifa olsun.
Hibisküs Şerbeti Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 lt su (10 su bardağı)
2 yemek kaşığı dolusu kuru hibisküs
6 adet karanfil
2 adet çubuk tarçın
7 yemek kaşığı şeker
Yarım limon suyu
6 – 7 adet kakule
Hibisküs Şerbeti Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Sıcak suyu tencereye koyup ocağa alın.
Çubuk tarçınları ve karanfilleri ekleyin.
Kaynamaya başladıktan sonra 5 dk daha kaynatın.
Tarçınları içinden alın ki tadı fazla ağırlaşmasın.
Hibisküsları, şekeri, kakule ve limon suyunu ekleyip karıştırın. Kapağını kapatın.
20 dk demlenmeye bırakın.
20 dk sonra, şerbeti ince bir tül yahut tülbentten süzün.
Oda ısısına gelince buzdolabına kaldırın. Soğuk olarak ikram edin.
Afiyet şifa olsun.
Hibisküs Şerbeti Tanımı Fotoğraflı Yapılışı