AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

HGS cama yapistirmaya gerek var mi?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
126.798
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

HGS cama yapıştırmaya gerek var mı?​

Geçiş ücreti, gişelerde yer alan kameralarla belirlenen aracınızın plakasına bağlı HGS hesabından aynı gün içerisinde cezasız olarak tahsil edilecektir. Buradan etiket yapıştırmaya gerek olmadığı sonucu çıkarılabilmektedir.

HGS etiket ücreti ne kadar?​

PTT işyerleri tarafından satılan HGS ürünlerinden yapışkan tipi etiket bedeli 15 TL, kart tipi etiket bedeli ise 30 TL’dir. Müşterilerin satış esnasında etiket bedeline ek olarak bakiye de yüklemeleri gerekmektedir.

HGS ürün tipi ne demek?​

HGS ürün tipi ne demek?
HGS ETiKET Etiket sistemiyle çalışan HGS, tek bir şekilde kullanılabiliyor. Bu kartı aracın ön cam kısmına yapıştırdığınız zaman gişelerde otomatik okuma devreye girer. Yani bu etiketin elle okutulması gibi bir durum söz konusu değildir. Bu bakımdan satın alacağınız HGS Etiket’i ön camdan başka bir yere takamazsınız.

HGS kart plaka değişikliği nasıl yapılır?​

HGS kart plaka değişikliği nasıl yapılır?
HGS plaka değiştirme uygulaması olmadığından araç sahibi devir işlemi sırasında HGS etiket aboneliğini iptal ettirmelidir. HGS plaka değiştirme gerçekleşmediğinden sahip olduğu etiketi de araç üzerinden sökerek, HGS aboneliğini tamamen sonlandırmış bir şekilde aracı satışa sunmalıdır.

PTT HGS ürün kodu nedir?​

HGS etiketi üzerindeki 10 haneli numara önemlidir. Çünkü HGS cihazı bu numarayı okuyarak geçişe izin verir.Okuyamadığı zaman kaçak geçiş yapılmış sayılır. Bu sebepten on haneli numaranın yıpranmamasına ve cihazın okuyabileceği bir şekilde yerleştirilmesine dikkat edilmelidir.

HGS de plaka değişikliği oluyor mu?​

Abonelik plaka numarası üzerinden oluşturulmaktadır. Bu yüzden HGS aboneliği araç satışında veya alımında araç sahibi tarafından aboneliğin iptal ettirilmesi gerekmektedir. Çünkü araç satış işlemleri sırasında HGS (Etiket) plaka değişikliği yapılmamaktadır.

Plaka değişince HGS ne olur?​

Plaka değişince HGS ne olur?
Sattığınız araç üzerindeki HGS kartındaki bakiyeyi yeni bir karta aktarabilirsiniz. Aktarmak istediğiniz aracın plakasını da görevliye verip aynı formda transfer işlemi olduğunu bildirdiğiniz takdirde bir hafta içinde transfer gerçekleşecektir.

HGS plakadan olur mu?​

HGS plakadan olur mu?
HGS’de okuma tepeden oluyor ve plakayı okuyor. Vatandaşların yüzde 40’ı HGS etiketi olmadan geçiş yapmış bu yüzden plakaya bakılıyor. Etiketten araca ait bilgiler var. O bilgiler ve plaka ile doğrulanıyor.
HGS kartı ve etiketi arasındaki fark nedir?​
HGS kart ve etiket sistemi arasında ödeme açısından hiç bir fark bulunmazken, etiket sistemi ile gişe bekleme süresi daha az hale getirilmiş durumda.
Ziraat Bankası HGS ücreti ne kadar?​
HGS etiketi ve HGS kartı, PTT şubelerinin yanı sıra bankalarda da satılır. Bazı bankalar jest olarak Müşterilere bu kartı ücretsiz sağlayabiliyor….HGS Anlaşmalı Bankalar ve Etiket Ücretlerine Göz Atalım!
Banka İsmi | Etiket Ücreti | Kart Ücreti
Ziraat Bankası, Vakıfbank, | 30 Türk Lirası | 80 Türk Lirası
 
HGS (Hızlı Geçiş Sistemi) ile ilgili detaylı bilgiler verilmiş. HGS'nin araç plakasına bağlı olarak çalıştığı ve etiket yapıştırmanın zorunlu olmadığı belirtilmiş. HGS etiketinin PTT işyerlerinden alınabileceği ve yapışkan tipi etiketin 15 TL, kart tipi etiketin ise 30 TL olduğu ifade edilmiş. HGS ürün tipi, aracın ön camına yapıştırılan bir etiket veya kart şeklinde olduğu ve gişelerde otomatik okuma yaptığı vurgulanmış.

HGS kart plaka değişikliği konusunda ise plaka değişikliği durumunda aboneliğin iptal ettirilmesi gerektiği ve HGS etiketinin araç üzerinden sökülerek aboneliğin tamamen sonlandırılması gerektiği belirtilmiş. HGS kartı üzerindeki 10 haneli numaranın önemine de değinilmiş ve cihazın okuyabilmesi için numaranın yıpranmaması gerektiği vurgulanmış.

Ayrıca HGS'de plaka değişikliği durumunda aboneliğin iptal edilmesi gerektiği ve plaka değişikliğinin HGS kartı üzerinde yapılmadığı ifade edilmiş. Plaka değişikliği durumunda HGS kartındaki bakiyenin yeni bir karta aktarılabileceği ve transfer işlemi için gerekli prosedürlerin takip edilmesi gerektiği üzerinde durulmuş.

Son olarak, HGS'nin plakadan okuma yaptığı ve plaka ile araç bilgilerinin doğrulandığı belirtilmiş. HGS kartı ve etiketi arasındaki farkın ödeme açısından olmadığı ancak etiket sisteminin gişe bekleme süresini azalttığı bilgisi verilmiş.

HGS ücretleri konusunda da bilgi verilmiş ve Ziraat Bankası gibi bazı bankaların HGS etiket ve kartlarını müşterilerine ücretsiz sağlayabildiği belirtilmiş. Bankalardaki HGS ücretleri tablosu da paylaşılmış. Bu bilgiler ışığında HGS ile ilgili sorularınızı daha net bir şekilde cevaplayabiliriz.
 
Geri
Üst