Hesap isletim ucreti kimlerden alinir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Hesap işletim ücreti kimlerden alınır?​

Hesap işletim ücreti, bankaların vadesiz veya vadeli hesap sahibi vatandaşlardan aldığı kullanım bedelidir. Hesap işletim ücreti bankaların müşterilerine vermiş olduğu kredi kartı veya banka kartı gibi hizmetlerin işletim ücreti olarak talep ediliyor.

Hesap kesim ücreti ne kadar?​

Bankaların Hesap İşletim Ücretleri 2021
Yapı Kredi Yatırım hesabı ücreti ne kadar?
Yatırım Hesap Bakım Ücreti: Yatırım Hesaplarından tahsil edilmekte olan “Yatırım Hesabı Bakım Ücreti” 01 Ocak 2022 itibarıyla 6 ayda bir 76 TL (yıllık 152 TL) olarak tahsil edilecektir.

Kartta para yoksa hesap işletim ücreti alınır mı?​

Türkiye Bankalar Birliği, 180 gün boyunca kesintisiz olarak hareket yapılmayan mevduat hesapları için bankaların herhangi bir işlem talep ehmeyeceğini açıkladı.

Hesap işletim ücreti nasıl geri alınır?​

Bunun için “https://www.turkiye.gov.tr/tuketici-sikayeti-uygulamasi” sayfası üzerinden online müracaat edebilirsiniz. Tüketici Hakem Heyetleri yoğun olarak çalıştıkları için buraya yapacağınız başvuruların sonuçlanması birkaç aylık bir süreci bulabilmektedir. Ancak işlem sonunda banka hesap işletim ücretini iade eder.
Yapı Kredi hesap işletim ücreti alıyor mu?
Bankamız uygulaması çerçevesinde, 6 aylık dönemlerde Türk Lirası (TL) ve Yabancı Para (YP) vadesiz mevduat hesaplarından hesap sayısına bağlı olmaksızın müşteri bazında tek bir Hesap İşletim Ücreti tahsilatı yapılmaktadır. Birden fazla TL ve YP vadesiz mevduat hesabı olması durumunda, tek bir ücret tahsil edilmektedir.

Ziraat Bankası hesap işletim ücreti var mı?​

Hesap işletim ücreti Ziraat Bankası uygulamasına göre yılda 4 kez tahsil edilmektedir. Ziraat Bankası tarafından 3 ayda bir tahsilatı gerçekleşen tutar, istisnai durumlar haricinde bütün vadesiz mevduat hesaplarından alınmaktadır.

Geri