Herkesin Tanımını Aldığı Çedeneli Kurabiye İçin Malzemeler
1 paket margarin (oda sıcaklığı)
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı çedene (kuruyemişçilerde var)
1 adet yumurta (akı içine, sarısı üzeri için)
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Herkesin Tanımını Aldığı Çedeneli Kurabiye Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yoğurma kabına margarin, sıvı yağ, sirke, toz şeker, tuz ve yumurtanın akı eklenip karıştırılır.
Un yavaş yavaş eklenir, kabartma tozu da unun üzerine katılıp ele yapışmayan bir hamur kıvamına gelene kadar yoğurulur.
En son çedene de hamura karıştırılıp biçim verilir.
Şekil verdiğimiz hamurlar yağlanmış fırın tepsisine dizilir üzerlerine yumurta sarısı sürülür.
190 derecede rengi kızarana kadar pişirilir.
Herkese afiyet olsun.
Herkesin Tanımını Aldığı Çedeneli Kurabiye Fotoğraflı Yapılışı
1 paket margarin (oda sıcaklığı)
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı çedene (kuruyemişçilerde var)
1 adet yumurta (akı içine, sarısı üzeri için)
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Herkesin Tanımını Aldığı Çedeneli Kurabiye Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yoğurma kabına margarin, sıvı yağ, sirke, toz şeker, tuz ve yumurtanın akı eklenip karıştırılır.
Un yavaş yavaş eklenir, kabartma tozu da unun üzerine katılıp ele yapışmayan bir hamur kıvamına gelene kadar yoğurulur.
En son çedene de hamura karıştırılıp biçim verilir.
Şekil verdiğimiz hamurlar yağlanmış fırın tepsisine dizilir üzerlerine yumurta sarısı sürülür.
190 derecede rengi kızarana kadar pişirilir.
Herkese afiyet olsun.
Herkesin Tanımını Aldığı Çedeneli Kurabiye Fotoğraflı Yapılışı