AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Herkes ogrenim kredisi alabilir mi?

Editör

Yeni Üye

Herkes öğrenim kredisi alabilir mi?​

KYK öğrenim kredisi başvuru yapan herkese çıkmaktadır.

Eğitim kredisi kimlere verilir?​

Öğrenim Kredisinden Yararlanacak Öğrenciler; Lisans öğrencileri, İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okullara dikey geçiş sınavı ile kayıt yaptıran öğrencilere (intibak sınıfında öğrenim kredisi verilmez), Yüksek lisans (Master ve Doktora) öğrencileri, öğrenim kredisinden yararlanabilirler.

Kamu Personeli öğrenim kredisi alabilir mi?​

Kamu Personeli öğrenim kredisi alabilir mi?
Kamu Kurum ve Kuruluşlarınca Yapılacak İşlemler Madde 5 — 5102 sayılı Kanun’un 2 nci maddesinde belirtilen kamu kurum ve kuruluşları (Vakıf üniversiteleri hariç) yüksek öğrenim öğrencilerine burs, kredi ve nakdi yardım adı altında herhangi bir ödeme yapamazlar.

Öğrenim kredisi kimlere verilmez?​

Öğrenim kredisi kimlere verilmez?
Kurum yurtlarından yurttan süresiz çıkarma cezası alan öğrenciler, Kesin hükümle mahkum olan öğrenciler, Açık öğretim ve uzaktan eğitim öğrencileri, Öğrenim Kredisi Yönetmeliği hükümlerine göre kredi almaya yeterli bulunmayan öğrenciler öğrenim kredisinden yararlanamazlar.

Öğrenci kredisi ne kadar çekebilirim?​

50.000 TL’ye kadar olan krediler için 36 aya kadar, 50.001 TL ve üzeri olan krediler için 24 aya kadar vadeli olarak, taksitli veya Kredili Mevduat Hesabı şeklinde kullandırım yapılabilmektedir.

Eğitim kredisi ne kadar?​

Öğrenci Kredisi Faiz Oranları – 15 Mayıs 2022
Kredi Adı | Faiz Oranı | Toplam Maliyet
ING Öğrenci Kredisi | %2,39 | 8.109 TL
Enpara.com Öğrenci Kredisi | %1,64 | 7.026 TL
TEB Öğrenci Kredisi | %1,59 | 6.983 TL
CEPTETEB Öğrenci Kredisi | %1,59 | 6.983 TL

Memur olan öğrenci burs alabilir mi?​

Memur olan öğrenci burs alabilir mi?
burs verilmez.” 9. Maddenin mülga (c) bendi şöyleydi: “Yetim maaşı ve nafaka alanlar dışında, asgari ücret düzeyinde aylık veya ücretle sürekli bir işte çalışan veya gelire sahip olan öğrencilere, burs verilmez”. Bu değişiklikte artık çalışanlara kredi-burs verilmesi mümkün hale geldi.

Öğrenim kredisi borcu evlenince silinir mi?​

Öğrenim kredisi borcu evlenince silinir mi?
KYK’dan öğrenim kredisi alan adayların cevabını en çok merak ettiği sorulardan biri, öğrenim kredilerinin evlilik durumunda silinip silinmeyeceği. Kredi Ve Yurtlar Kurumu’nun mevzuatlarında evlilik durumunda borçların silindiğine dair bir bilgi bulunmamaktadır. Bu konu hakkındaki söylentiler gerçeği yansıtmamaktadır.
2 kez KYK kredi alabilir mi?​
Eğer okuduğunuz düzeyde ilk kez öğrenci iseniz kredi imkanlarından yararlanabilirsiniz. Ancak ikinci kere aynı düzeyde eğitim alıyorsanız devlet kredisine başvuramazsınız.
KYK kredi almak için ne yapmalıyım?​
KYK burs ve kredi başvurusu işlemleri e-Devlet üzerinden alınmaktadır. e-Devlet şifresi olmayan öğrencilerin kimliği ile birlikte PTT şubelerine giderek mutlaka e-devlet şifresi almaları veya diğer e-devlet giriş yöntemlerinden birine (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C.

Öğrenim kredisi kimler alabilir?​

Öğrenim kredisi kimler alabilir?
Lisans öğrencileri, İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okullara dikey geçiş sınavı ile kayıt yaptıran öğrencilere (intibak sınıfında öğrenim kredisi verilmez), Yüksek lisans (Master ve Doktora) öğrencileri, öğrenim kredisinden yararlanabilirler.

KYK öğrenim kredisi kaç TL?​

KYK öğrenim kredisi kaç TL?
KYK BURSLARI NE KADAR? Mevcut durumda, KYK lisans öğrencileri 850 TL, Yüksek Lisans öğrencileri 1700 TL ve doktora öğrencileri 2550 TL almaya devam edecek.

Kyk kredi alan bir daha alabilir mi?​

Burs Yönetmeliği’ne göre burs almaktan vazgeçen öğrencilerin bursu vazgeçtiği tarih itibarıyla kesilmekte ve almakta oldukları öğrenim türünde bir daha burs verilmemektedir. Ancak lisansüstü öğrenimine başlamaları halinde bu öğrenciler tekrar burs/kredi müracaatında bulunabilmektedir.

KYK dan daha önce kredisi alan tekrar alabilir mi?​

Burs Yönetmeliği hükümlerine göre burs almaktan vazgeçen öğrenciye tekrar burs ödemesi yapılamaz, ancak talep etmesi halinde Öğrenim Kredisi Yönetmeliği hükümlerine göre normal öğrenim süresinden kalan süre kadar tekrar öğrenim kredisi ödenir.

Öğrenim kredisi ne demek?​

Öğrenim kredisi ne demek?
ÖĞRENİM KREDİSİ NEDİR? Yüksek öğrenim gören T.C. vatandaşı öğrencileri maddi yönden desteklemek, sosyal ve kültürel gelişmelerini kolaylaştırmak amacıyla devam ettikleri yüksek öğretim kurumlarının normal öğrenimi süresince verilen, zorunlu hizmet yükümlülüğü bulunmayan borç paradır.

KYK bursu hangi durumlarda verilmez?​

KYK bursu hangi durumlarda verilmez?
Açık öğretim ve uzaktan eğitim öğrencileri, Gerçeğe aykırı beyanda bulunan öğrenciler, Burs Yönetmeliği hükümlerine göre burs almaya yeterli bulunmayan öğrenciler , burstan yararlanamazlar.

KYK burs 2022 kaç TL?​

Öğrenim kredisi almak isteyen öğrenciler için KYK tarafından belirlenmiş bazı kriterler bulunmaktadır. Bunlardan biri, lisans öğrencileri, iki yıllık okullardan mezun olan ve dört yıllık okullara dikey geçiş yapan öğrenciler ile yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin öğrenim kredisi başvurusunda bulunabileceğidir. Ancak, belirli durumlarda öğrenim kredisi almak mümkün olmayabilir.

Örneğin, kurum yurtlarında süresiz çıkarma cezası alan öğrenciler, kesin hükümle mahkum olan öğrenciler, açık öğretim veya uzaktan eğitim öğrencileri ile öğrenim kredisine yeterli bulunmayan öğrenciler öğrenim kredisinden yararlanamazlar. KYK öğrenim kredisinin miktarı ise öğrencinin ihtiyacına göre belirlenmektedir. 50.000 TL'ye kadar olan krediler için 36 aya kadar vadeli ödeme seçeneği sunulurken, 50.001 TL ve üzeri krediler için 24 aya kadar vadeli taksitlendirme veya Kredili Mevduat Hesabı şeklinde kullanım imkanı verilmektedir.

Öğrencilerin öğrenim kredisine başvurmak için KYK burs ve kredi başvuru işlemlerini e-Devlet üzerinden gerçekleştirmeleri gerekmektedir. KYK öğrenim kredisinden yararlanabilmek için belirtilen kriterlere uygun olmak ve başvuru sürecini doğru şekilde tamamlamak önemlidir. Ayrıca, burs almak isteyen memur öğrencilerin durumuna göre kredi-burs alma imkanı bulunabilmektedir.

Son olarak, KYK öğrenim kredisi miktarları da belirli bir standart üzerinden belirlenmektedir. Mevcut durumda, KYK lisans öğrencilerine aylık 850 TL, yüksek lisans öğrencilerine 1700 TL ve doktora öğrencilerine 2550 TL ödeme yapılmaktadır. KYK burs ve kredisi ile ilgili güncel miktarlar ve diğer detaylar için resmi kaynaklardan bilgi almak faydalı olacaktır.

Geri