AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Herkes kursun dokebilir mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Herkes kurşun dökebilir mi?​

Kurşun dökme usulüne uygun bir şekilde bilen bir kişi tarafından yapılması gerekli bir uygulamadır. Herkes kurşun dökemez kurşun dökebilen kişiler ince bir detayla hareket ederler.
Kurşun dökmek için ne yapılır?
Bunun için kişi bir sandalyeye oturtulur. Bu sırada külçe kurşun çukur metal kaba alınır ve ateşte eritilir. Kurşun dökülecek kişinin başının üzerine iki tarafından tutulan geniş bir bez parçası gerilir. Sonrasında madeni tasa su konur ve kurşun dökecek kimse eriyen kurşunu kişinin başı üzerinde tutulan kaba döker.

Kurşun dökme hangi gün yapılır?​

Kurşun Gündüz dökülür.Ya öğleden önce yada öğleden sonra namaz vakitleri arasında dökülür.İkindiden sonra kurşun dökülmez.
Kurşun dökme adeti nereden gelir?
Kurşun dökme geleneğinin Orta Asya ve Şamanizm inancıyla ilgili olduğunun düşünüldüğünü ancak Amasya’da bulunan parçalarla bu geleneğin Anadolu’dan da köken aldığını ve Türklerin nazara karşı söz konusu geleneği devam ettirmiş olduklarını saptadıklarını vurgulayan Prof. Dr.

Kurşun nerede olur?​

Kurşun doğada nadir bulunmaktadır. Genellikle çinko, gümüş ve bakırın bulunduğu madenlerde bulunur ve bu metallerle birlikte çıkarılır.
Kurşun döktürmek işe yarar mı?
Halk arasında kurşun dökmek; bulunan mekandaki negatif enerji, hastalık, korku, nazar ve büyüleri temizlediğine inanılmaktadır. Bu yolla kurşun döktürmek mekan ve kişilerdeki huzur, sağlık, sevgi ve bolluk enerjisini arttırır. Kişinin daha huzurlu ve mutlu hissetmesine yardımcı olur.

Kurşun dökmek zehirler mi?​

Kurşun bilişsel gelişmeyi bozabilmekte, öğrenme ve davranış sorunlarına yol açabilmektedir. Akut maruziyet kurşun zehirlenmesi ensefalopati, şiddetli karın ağrısı, kusma, ishal, koma, kasılmalar ve bazı olgularda ölüme neden olabilmektedir.
Kurşun dökmek kimin adeti?
Çankırı’da, nazara uğrayan çocuksa 3; yetişkinse 7 kez tekrarlanan kurşun dökme işleminde, Elazığ’da olduğu gibi kurşunun aldığı şekle göre nazarı değen kişinin eşkâlinin belirleneceği inanışı hâkimdir.

Çinko hangi işlerde kullanılır?​

Bu üç metal başlıca, demir ve çeliğin korozyona karşı direncinin artırılmasında, döküm sanayinde kullanılan özel alaşımlar ile pirinç alaşımların yapımında kullanılmaktadır. Çinko ayrıca, çinko plakaların yapımında, çatı kaplama malzemelerinde ve lastik sanayiinde de (ZnO olarak) kullanım alanı bulmaktadır.
Çinko hangi alanlarda kullanılır?
Kullanım alanları

Kurşun dökmenin amacı nedir?​

Kurşun döktürmek özellikle kişilerdeki olumsuz enerjiyi atmanın yanı sıra kişileri nazardan korumak amacıyla uygulanan yöntemdir. Bazı kişilerin, özellikle kurşun döktürdükten sonra bir hayli rahatladıkları gözlemlenilmektedir. Kurşun döktürmek halk arasında oldukça bilinmektedir.
Kurşun dökerken ne söylenir?
Kurşun dökerken İhlas Suresi, Ayet-el Kürsi, Nas, Fatiha ve Felak duaları okunur. Ancak toplumdan topluma kurşun dökerken okunması gereken dualar farklılaşabilir. Bu nedenle bu işlem sırasında kesin olarak okunması gereken bir dua yoktur. Kurşun dökmenin kişiyi nazardan ve kötülükten koruduğu düşünülür.

Kurşun dökmeyi kim yapar?​

Kurşun bu işte denenmiş ocaklı ve izinli yaşlı kadınlar tarafından dökülür. Ocaklı; kurşun döken kişinin ailesinin öteden beri bu işle uğraşmış olmasıdır. İzinli; bu ailede kendisinden önce kurşun döken kişiden, bu işlemi yapmak için izin (Destur veya el) almış olmasıdır.
Kurşun dökmenin faydası var mı?

Kurşun saat kaçta dökülür?​

Kurşun Gündüz dökülür.Ya öğleden önce yada öğleden sonra namaz vakitleri arasında dökülür.İkindiden sonra kurşun dökülmez. Hasta yatalaksa yatağında ve odasında dökülür.
Kurşun dökme nereden geliyor?
Bu sebeple de söz konusu geleneğin hazırlık ve icra safhalarında, erken dönemin izlerini tespit edebilmek mümkündür. Ancak kurşun dökme pratiğinin kökeninde, Türk halk kültürünün hemen her sahasına ve safhasına nüfuz etmiş bulunan ateş kültü yer alır.

Kurşun Dokturmek nereden gelir?​

Kurşunun görevi nedir?
Kurşun’un ana kullanım alanı akü imalatı olup, yeraltı haberleşme kablolarının kurşunla izolasyonu, diğer önemli tüketim alanıdır.

Kurşun dökme işlemi usulüne uygun olarak yapılması gerekmektedir. Herkesin kurşun dökemeyeceği bir gerçektir.

Kurşun döktükten sonra ne yapılır?​

Kurşun dökülürken döken kişinin besmele çekip “Benim elim değil, Fatma anamızın eli” dedikten sonra kurşunu su dolu kabın içine döker. Sonra katılaşmış kurşun parçaları suyun içinden alınıp kepçenin içine konulur ve tekrar eritilir.
Kurşun döktürmek ne anlama gelir?
Kurşun döktürmek çok eski zamanlardan beri inanılan bir nazardan korunma yöntemi olarak yer almaktadır. Genelde çok fazla inançla alakalı olan ve bunun için yapılan bir uygulama şekli olarak birçok kişi tarafından tercih edilmektedir.
Kurşun döktürmek beyindeki olumsuz düşünce ve sürekli sıkıntı hissetmeye neden olan negatif elektriği uzaklaştırmaya yardımcı olur. Bu sayede insanlar günlük hayata daha kolay adapte olur ve önceden zorlanılan şeylerde daha fazla odaklanma sağlayarak rahatlamaya yardımcı olur.

Kurşun dökme kim yapar?​

Kurşun ne kadar sürede erir?
Kurşun (Pb) atom numarası 82, atom kütlesi 207,19 olan mavi-gümüş rengi karışımı bir elementtir. 327,5 °C’ta erir ve 1740 °C’ta kaynar. Doğada, kütle numaraları 208, 206, 207 ve 204 olmak üzere 4 kararlı izotopu vardır.

Ne zaman kurşun dökülür?​

Kurşun dökme geleneği nereden geliyor?
Malatya ve Tunceli’de bahtı açmak; Rize’de süt kesilmesi ve büyü; Diyarbakır’da kırk basmasına karşı uygulanan kurşun dökme, daha çok kadınlar tarafından gerçekleştirilse de kimi yörelerde ise hocalar tarafından da icra edilir (Akyol 2013: 19; 21, Parlayan 2012: 32, Gürer 2008: 86, Kabataş 2006: 36; 106).

Kurşun dökmek için hangi dua okunur?​

Kurşun dökmek nereden geliyor?

Kurşunun erime sıcaklığı nedir?​

327,5 °CKurşun / Erime noktası
Kendi kendine kurşun nasıl dökülür?
Sıvı hale gelene kadar ısıtılarak eritilir. Ayrıca eritilen kurşunun içine döküleceği eski bir tencere su ile doldurularakhazırlanır.İçerisine soğan, ekmek parçası, tuz, üzerlik tohumu gibi ilave malzemeler koyulur.Kurşun dökülecek kişi üzerine kalınca bir örtü çekilerek hazırlanır.
 
Geri
Üst