AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Herhangi bir olay yerinin degerlendirilmesinde ve guvenligin saglanmasinda oncelik ilk yardimcinin hangisini yapmasi gerekir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Herhangi bir olay yerinin değerlendirilmesinde ve güvenliğin sağlanmasında öncelik ilk yardımcının hangisini yapması gerekir?​

Hasta/yaralının endişeleri giderilmeli, nazik ve hoşgörülü olmalıdır, Hasta/yaralının paniğe kapılmasını engellemek için yarasını görmesine izin verilmemelidir, Hasta/yaralı ve olay hakkındaki bilgiler kaydedilmelidir, Yardım ekibi gelene kadar olay yerinde kalınmalıdır.

Hastanın ilk değerlendirme aşamaları nelerdir?​

Buna göre hasta/yaralının ilk değerlendirilme aşamaları şunlardır:
Hangisi olay yerinin değerlendirilmesi sırasında yapılması gereken işlerdendir?
11) Hangisi olay yerinin değerlendirilmesi sırasında yapılması gereken işlerdendir? Meraklı kişiler olay yerinden uzaklaştırılmalıdır. Kazaya uğrayan araç mümkünse güvenli bir yere alınmalıdır. Olay yeri yeterince görünebilir şekilde işaretlenmelidir.
İlk yardım sırasında ilaç kullanılır mı?
A) İlkyardım, uygulamasında ilaç kullanılır. B) İlkyardım acil tedavi ünitelerinde yapılır. C) İlkyardım, eldeki mevcut araç-gereçlerle yapılır. D) İlkyardım sadece bu konuda eğitim almış sağlık personeli tarafından yapılır.

Hastanın durumunu değerlendirme aşamaları nelerdir?​

Baş: Saç, saçlı deri, baş ve yüzde yaralanma, morluk olup olmadığı, kulak ya da burundan sıvı veya kan gelip gelmediği değerlendirilir, ağız içi kontrol edilir. Boyun: Ağrı, hassasiyet, şişlik, şekil bozukluğu araştırılır. Aksi ispat edilinceye kadar boyun zedelenmesi ihtimali göz ardı edilmemelidir.

Olay Yeri Değerlendirme aşamaları nelerdir?​

Kaza yerinin değerlendirilmesinde aşağıdakilerden hangisini yapmalıdır?
10) İlkyardımcı kaza yerinin değerlendirilmesinde aşağıdakilerden hangisini yapmalıdır? Çevrede etkisini sürdüren bir tehlike olup olmadığını kontrol etmelidir. Kendi can güvenliği ile ilgili önlemleri almalıdır. Olası patlama ve yangın riskine karşı önlem almalıdır.