AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Herbisitler nasil siniflandirilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Herbisitler nasıl sınıflandırılır?​

Total herbisitler: Toprak üstündeki bütün bitkileri öldürmek amcıyla kullandığımız herbisitlerdir. Seçici(Selektif) herbisitler: Bitkilerin bir gurubuna zarar vermeden diğerlerini öldürmek için kullanılan herbisitlerdir. Bazı herbisitler yüksek dozlarda total, düşük dozlarda seçici olarak kullanılabilmektedir.

Herbisitler nelerdir?​

Herbisit, Latince bitki (Herb-) kelimesinden türetilmiş ve bitki öldürücü anlamında kullanılmaktadır, istenmeyen bitkileri kontrol etmek için kullanılan maddelerdir.
Herbisit nasıl yapılır?
Oldukça güçlü bir ev yapımı herbisit yapmak için tuzu ve sirkeyi aynı anda birleştirebiliriz. Beyaz sirke ile karıştırılmış bir bardak tuz ve 3 litre sirke mükemmel bir kombinasyon. Karışım, yabani otların yapraklarına püskürtülebilir. Daha etkili hale getirmek istiyorsanız biraz sıvı sabun ekleyebilirsiniz.
Herbisitler kaça ayrılır?
herbisitler iki gruba ayrılmıştır: Kontakt herbisitler: Bitki ile temas ettiği kısımda etkili olan, diğer bitki organlarına taşınmayan herbisitlerdir. Sistemik herbisitler: Bitki ile temas eden dokulardan giriş yapan ve buradan diğer bitki organlarına taşınan herbisitlerdir.

Antihelmintikler ne demek?​

Antihelmintik ilaçlar (anthelmintik ya da solucan düşürücü olarak da bilinirler) Helmintlerin yol açtığı enfeksiyonların tedavisinde kullanılan ilaçların ortak adı.

Insektisid ne demek?​

İnsektisit veya böcek ilacı, böceklere karşı kullanılan bir çeşit pestisittir. Bunlar sırasıyla böceklerin yumurta ve larvalarına karşı kullanılan ovisid ve larvisidleri içerir. Böcek öldürücüler ziraat, tıp, endüstri ve ev içi kullanımında genel olarak kullanılmaktadır.
Çıkış öncesi herbisitler nedir?
Bu grup herbisitler kültür bitkilerinin çıkış öncesinde kullanılır. Geniş ölçüde çimlenen tohum, sürgün ve kökler tarafından bitki bünyesine alınırlar. Hassas bitkilerde büyümeyi ve sürgün vermeyi önlerler.Ort. 4-8 ay toprakta kalıcılıkları olur.
Evde yeşil kurutan ilacı nasıl yapılır?
Beyaz sirkeyi yok etmek istediğiniz ot yapraklarına sprey ile püskürterek birkaç tekrarda bu otların kurumasını sağlayabilirsiniz. Sirkenin toprağa ve diğer bitkilere temas etmemesine özen gösterin. 4 litre sirkeye bir fincan kaya tuzu ve sofra tuzu karışımı ekleyerek etkili bir yabani ot öldürücü elde edebilirsiniz.

Herbisitlerin zararları nelerdir?​

Herbisitler yaprakta şekil bozukluklarına neden olabilir. Aynı zamanda da herbisit kullanımı lekelenme oluşumuna da sebep olabilir. Herbisit kullanımının yaprak kıvrılmasına da sebep olduğu bilinen zararları arasında bulunmaktadır.

Herbisitlerin etki mekanizmaları nelerdir?​

Herbisitler bitklilerin topraküstü organlarına veya toprağa uygulanırlar. Genelde bir emülsiyon şeklinde püskürtülürler ve bitkiye kontakt veye sistematik olarak etki ederler. Kontakt herbisitler bitkinin üstüne tutunduğu ölçüde etkili olurlar. Sistematik herbisitlerin uygulandığı organa tutunması yeterlidir.
Herbisitler ,Bitki (çalı, yabancı ot, rakip ve istenmeyen ağaçlar gibi vejetasyonun) büyümesi, kontrolü veya öldürülmesi için kullanılan ilaçlara verilen genel isimdir. Herbisitler bitklileri öldüren veya gelişimlerini engelleyen kimyasal maddelerdir.
Toprağa uygulanan herbisitler yabancı otlar çimlenmeden önce toprağa uygulanmakta olup, ekim öncesi (presowing) ve çıkış öncesi (pre-emergence) olarak adlandırılan herbisitlerdir. Toprak herbisitleri pek çok kültür bitkisinde yaygın olarak kullanılmaktadır.
 
Geri
Üst