AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Herbisit dayanikliligi nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.247
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Herbisit dayanıklılığı nedir?​

Herbisit dayanıklılığı ise, sürekli olarak aynı etki mekanizmasına sahip herbisitlere maruz kalan yabancı otların genetik özellikleri sayesinde bu herbisitlere karşı koyma özellikleri olarak açıklanabilir [5].

Yabancı otlar nelerdir?​

Yabani ot, herhangi bir tarım yapılmayan alanda, kendi kendine gelişen bitkilere denmektedir. İnsan elinin değdiği, kendisinin yetiştirdiği tarla ve bahçe bitkilerinde istenmeyen ve yetiştirilen kültür bitkisi dışında kalan tüm bitkilere yabancı ot denir.
ALS inhibitörleri nedir?
®HRAC Grup: B: ALS İnhibitörleri Bu enzim dallanmış zincir amino asitlerden isoleucine, leucine ve valine’nin biyosentezinde rol alan anahtar enzimdir. Sonuçta ALS’nin inhibisyonu ile daha az dallı aminoasit sentezi ile bitkiler ölüme gider.

Çoklu dayanıklılık nedir?​

Çoklu dayanıklılık ise, aynı bitkide birden fazla dayanıklılık mekanizmasının oluşması şeklinde tanımlanır. Bunun kontrolünün en karışık olduğu durum ise, hem hedef site, hem de hedef site dışı dayanıklılık mekanizmalarının aynı bitkide çıkmasıdır.

Ilaçlara karşı Zararlılarda oluşan dayanıklılığı nasıl önlenir?​

ÖNLEMLER Ürün ve zararlılar çok iyi izlenmelidir. Ekonomik zarar eşiğine uyulmalıdır (Erken dönem zararlılara ve hastalıklara karşı tohum ilaçları hariç). İlaçlama aletleri iyi kalibre edilmeli, düzgün çalışmalıdır. Ekim öncesi sürüm Anız yakma Biçme, otlatma/otlatmama !
Geniş yapraklı yabancı otlar nelerdir?
Şekil 9. Boynuzlu yoğurt otu.
Bu ilaç yabani otlarla birlikte tarladaki diğer yararlı bitkileri de öldürüyor. Toprağın verimini azaltıyor ve toprakta hiçbir ot yetişmiyor. Bitki yetişmediği için tohum da atmıyor. Böyle olunca da belli bir süreden sonra toprakta yararlı bitkiler çıkmıyor.
Dağ menekşesi, çuha çiçeği, süs lahanası, kasımpatı, şebboy, açelya, Atatürk çiçeği, sıklamen, nergis, krizantem, kasımpatı, yılbaşı çiçeği, kardelen…
 
Geri
Üst