AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Her yemeğin yancısı Meyhane Pilavı

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Her yemeğin yanına ahenk sağlayacak, bool sebzeli, vitamin deposu bir pilav istiyorsanız kesinlikle bu tanımı denemelisiniz. O vakit çabucak tanımımıza geçelim!



MEYHANE PİLAVI

Malzemeler;

2 yemek kaşığı tereyağı
2 adet soğan
4-5 adet sivri biber
1 adet kırmızı biber
1-2 domates
1,5 çorba kaşığı salça
5 su bardağı su
3 su bardağı pilavlık bulgur
Tuz, karabiber, pul biber


Yapılışı;
Soğanları sıçan dişi, biberleri ortadan ikiye kesin çekirdeklerini çıkardıktan sonra ince ince, domateslerin kabuklarını soyup küçük küpler halinde doğrayın.
Bir tencerede soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun ve biberleri ekleyip 1 dakika daha kavurun.
Domates ve salça ek edin. 1-2 dakika kadar daha kavurduktan sonra bulguru ve baharatlarını ekleyip kavurun ve 5 su bardağı suyu ek edin.
Kapağını kapatın ve altını kısın. Çok kısık ateşte 15-20 dakika pişirilir 10 dakika dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
Şimdiden afiyet olsun, tekrar görüşene dek hoşça kalın.
 
Geri
Üst