AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Her Şeyin Başı Sağlık

haberci

Yeni Üye
Sağlık
Her Şeyin Başı Sağlık
Her Şeyin Başı Sağlık Makale
Guzel soz oyle değilmi herşeyin başı sağlık evet sağlığınız yerindeyse gerisi muhim değil
Yeterki Sağlık olsun herşey yoluna girer birbirine benzer bu sozleri sık sık kullanıyoruz Gunluk hayatımızda
Peki bu kadar değerli olduğunu bildiğimiz sağlığımızı sizce yeterince koruyabiliyormuyuz ona gereken onemi,itinayı gosteriyormuyuz
Bugun kendinize bu soruyu sormaya ne dersiniz ben sağlıklımıyım, sağlığımı korumak icin neler yapıyorum sağlıklı ve sağlıklı yaşamak nedir?
iş işten gecmeden sağlığımızı kaybetmeden bu soruları herkesin kendine sık sık sorması gerektiğini son gunlerde daha iyi anladım
İnsan bazı şeylerin değerini kaybettikden sonra anlar bunu hepimizin biliyoruz Umarım bizler Sağlımızın kıymetini kaybetmeden anlarız
Sizce Sağlık nedir bu konuda yeterince bilgi sahibimiyiz Sağlık konusunda bizler gun icerisinde mutlaka bir koşe yazısı okuyor yada bir televizyon programı izliyoruz ve nelerin sağlığımızı tehdit ettiğini cok iyi biliyoruz sadece aman diyor ve alıştığımız tarzda yaşamaya devam ediyoruz duyduklarımıza ve gorduklerimize aldırış etmiyoruz en azından ben boyle yapıyorum ne kadar cok bilgiye sahip olsam'da bildiğimden şaşmıyorum malesef en buyuk yanlışı yapıyoruz bu şekilde davranarak
Sağlığımızı tehdit eden unsurları bir coğumuz biliyoruz
Sigara sağlığa zararlıdır bunu hepimiz biliyoruz ve yavaş yavaş oldurur bunu her alınan sigara paketinde gorduğumuz halde bile bile sigara icmeye devam ederiz
Evet oyle cunku ben bunu şu an hasta olan babam'da gordum bile bile olume kendini yaklaştırmak şu an bizlerinde yaptığı bu
Sağlıklı ve dengeli beslenmemiz gerekiyor hepimiz biliyoruz bunu peki ne kadar sağlıklı besleniyoruz?
Spor yapmalıyız Stresden uzak durmalıyız Ama tam tersine kendimizi strese sokabilmek icin elimizden geleni yapmıyormuyuz
Gun icerisinde kac dakikamızı kendimize ayırıyoruz spor yapabiliyoruz ve ne kadar Stresten uzak kalabiliyoruz?
Eminim hepimiz sağlık konusunda sandığımızdan daha fazla bilgiye sahibiz Fakat bunu hayatımıza gecirmeye gelince okadar'da başarılı olduğumuzu duşunmuyorum Madem oyle bugun tekrar bir gozden gecirelim yaşam tarzımızı ve yeni gune daha sağlıklı başlıyalım
İş işten gecmeden tedbirimizi alalım kaybetmeden sağlığımızın değerini bilelim
Hepinize Sağlıklı gunler diliyorum ve umuyorum ki bu konuyu biraz olsun duşunmenize yardımcı olucakdır bu yazı
Unutmayın Her'şeyin Başı Sağlık imagesherseyinbasisaglik5af64ff318b97png
Yazan:Eylul
30072019

Sağlık gerçekten her şeyin başıdır ve sağlığımızı korumak, diğer hiçbir şeyin önemini geçemez. Sağlıklı olmak, hayatımızın temelidir ve hayatımızın kalitesini belirler. Günlük yaşantımızda sağlığımıza yeterince önem veriyor muyuz, ona gereken özeni gösteriyor muyuz, doğru soruları kendimize sık sık soruyor muyuz? Bu gerçekten üzerinde düşünülmesi gereken bir konudur.

Sağlıklı ve sağlıklı yaşamak, sadece fiziksel olarak değil, zihinsel ve duygusal olarak da iyi olmayı kapsar. Dengeli beslenme, düzenli egzersiz yapma, stresten uzak durma, kötü alışkanlıklardan kaçınma gibi faktörler sağlıklı yaşamın temel taşlarıdır. Ancak, bu bilincin hayata geçirilmesi ve bunların alışkanlık haline getirilmesi de oldukça önemlidir.

Sağlığımızı tehdit eden unsurların neler olduğunu bilmemiz elbette önemlidir ve bu konuda genel bir bilgiye sahip olabiliriz. Ancak, bu bilgiyi yaşam biçimimize dönüştürmek ve sağlığımız için gerekli adımları atmak bizim sorumluluğumuzdadır. Bilgi sahibi olmak önemli olsa da, bu bilgiyi uygulamaya geçirmek ve sağlıklı alışkanlıklar edinmek daha da önemlidir.

Sigara, sağlığa zararlı olduğu bilinmesine rağmen pek çok insan sigara içmeye devam etmektedir. Sağlıklı beslenme ve spor yapma konusunda da benzer durumlar geçerlidir. Sağlığımız için olumlu adımlar atmamız gerektiğini bilmemiz önemli ancak bunları hayata geçirmek, alışkanlık haline getirmek daha da önemlidir.

Özetle, sağlığımızı korumak ve sağlıklı bir yaşam sürdürmek için bilinçli olmalı, gereken adımları atmaya hazır olmalıyız. Kendimize zaman ayırarak, sağlıklı beslenmeye özen göstererek, düzenli olarak egzersiz yaparak ve stresten uzak durarak sağlıklı bir yaşam sürdürebiliriz. Sağlık gerçekten en değerli varlığımızdır ve bu kıymetin farkında olarak hayatımızı ona göre şekillendirmeliyiz. Her şeyin başı sağlık, unutmayalım. Sağlıklı günler dilerim.

Geri