AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Her gun bir kadeh sarap zararli mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Her gün bir kadeh şarap zararlı mı?​

Düzenli içilen günlük bir kadeh kırmızı şarap ile ağız içi, özefagus, meme ve kalın barsak kanserleri riski artmaktadır. Günde bir kadeh şarap, koruyucu değil bilakis kanserojen olabilir.

Günde kaç bardak şarap içilir?​

Bazı uzmanlar “orta düzeyde tüketimi” 150 ml bardak hacmi ile kadınlar için günde bir bardak şarap ve erkekler içinse günde iki bardak şarap olarak belirtir.
Şarabın sağlıklı bir içki olması ise bu sebeplerin en başında yer alıyor. Fazlasını içmek değil ama, günde bir iki kadeh şarap tüketmek sağlığa iyi geliyor.
Hergün şarap içersen ne olur?
Ancak şarabın daha çok kardiyovasküler hastalıkları önlediğini de bilmeniz gerekiyor. Evet yapılan araştırmaya göre her gün bir kadeh Fermente üzüm suyu içen kadın ya da erkekler kalp ve damar hastalıklarına daha az yakalanıyor. Şarabın iyi geldiği hastalıklar ise, demans, diyabet ve de osteoporoz gibi hastalıklardır.
Şarap içersen ne olur?
Bu durum da daha düşük kalp krizi riski ile ilişkilendirildi. Ancak alkol, inme, aort anevrizması ve kalp yetmezliği dahil olmak üzere pek çok kalp ve damar hastalığı için risk oluşturuyor, çok az miktarı bile beyinde ciddi etkilere neden oluyor. Ayrıca ciddi bir karsinojen olarak tanımlanıyor.

Kırmızı şarap kan yapar mı?​

“Sanılanın aksine şarap, üzüm ve pekmezin kan yapıcı özellikleri, demir içeriklerin düşük olması ve bitkisel kökenli demirin kana daha az geçmesi nedeniyle sınırlıdır. Et ve sakatatta ise daha yüksek oranda demir bulunur. Beslenmemizdeki esas demir kaynağını, daha kolay emilen hayvansal kökenli demir oluştururur. “

Şarapla sarhoş olunur mu?​

Yarım litreyi aşkın büyük bir bardak bira ile orta boy kadeh şarap yaklaşık olarak aynı miktarda alkol içerir. Fakat sarhoşluk hali bu alkolün kana karışması ile, bunun hızı ise içkinin türü ile ilgilidir.
Şayet iki kadeh şarap içmiş olsaydı içtikten 20 dakika sonra 1 promile yakın bir alkol bünyesinde gezecekti. Ancak 9 buçuk saat sonra alkol vücudunu terk edecekti. Rakı söz konusu olduğunda biraz daha zaman tanımak gerekebilirdi zira 2 duble rakı içtikten en erken 12 saat sonra alkol sıfırlanabilir.
Şarap kansızlık yapar mı?
“Sanılanın aksine şarap, üzüm ve pekmezin kan yapıcı özellikleri, demir içeriklerin düşük olması ve bitkisel kökenli demirin kana daha az geçmesi nedeniyle sınırlıdır. Et ve sakatatta ise daha yüksek oranda demir bulunur.
 
Geri
Üst