AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Her doktor kurtaj yapar mi?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.119
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Her doktor kürtaj yapar mı?​

Kürtaj işlemi hem devlet hastanelerinde hem de özel hastanelerde yapılabilir. Ancak devlet hastanelerinde doktor onayıyla ve anne ya da bebeğin sağlığı tehlikeydiyse bu işlem uygulanır. Devlet hastanelerinde istemeyen gebeliklerin keyfi olarak sonlandırılması mümkün değildir.

Kadın doğum uzmanları kürtaj yapar mı?​

Kadın doğum uzmanları kürtaj yapar mı?
Kürtaj Uygulamasını Kimler Yapar? D&C (Dilatasyon ve Küretaj) kadın hastalıkları ve doğum uzmanları (jinekolog) tarafından yapılır. Bu işlem yetkisi olmayan kişiler tarafından yapılmamalı. Kürtaj muayenehane, klinik ve hastanede yapılabilir.

Kürtaj hakkı yasal mı?​

Kürtaj hakkı yasal mı?
Günümüz Türkiye’sinde kürtaj yasaldır. 1983 yılında yürürlüğe giren 2827 No’lu Nüfus Planlaması Yasası, Cumhuriyet’in kuruluşundan bu yana uygulanan kürtaj üzerindeki yasal kısıtlamayı kaldırdı.Yasa, 10 haftaya kadar olan gebeliklerin isteğe bağlı olarak kürtajla sonlandırılmasına izin vermektedir.

Hangi doktor kürtaj yapar?​

Kürtaj işlemini Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı steril ve uygun koşullar altında tıbbi bir müdahale şeklinde yapar. Kürtaj işlemi Ülkemizde Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanları tarafından yapılmasına izin verilmiştir.

2021 kürtaj yasal mı?​

2021 kürtaj yasal mı?
Ülkemizde 10 haftalık üzeri gebeliklerin kürtajla sonlandırılması yasal değildir. Buna istisna oluşturan tek durum gebeliğin anne sağlığını tehdit etmesidir. Anne sağlığını tehdit eden bir durum oluşursa, kurul kararı ile on hafta üzeri gebelikler kürtaj ile sonlandırılabilir.

Kürtaj kaç TL 2021?​

Kürtaj kaç TL 2021?
4 ile 6 Haftalık gebelik döneminde kürtaj operasyonu 700 TL’dir. 6-8 haftalık gebelik döneminde istenmeyen gebeliği sonlandırma operasyonu 750 TL’dir. 8 haftalık gebelik sonlandırma operasyonunda 800 TL bir ödeme gerekmektedir. 9 haftalık gebelik sonlandırma operasyonunda 800 TL.
D&C (Dilatasyon ve Küretaj) kadın hastalıkları ve doğum uzmanları (jinekolog) tarafından yapılır. Bu işlem yetkisi olmayan kişiler tarafından yapılmamalı. Kürtaj muayenehane, klinik ve hastanede yapılabilir.
Bir insan kaç kere kürtaj olabilir?​
Kaç kez kürtaj olunabilir? Bu konuda sayı olarak bir sınırlama yoktur.

Kürtaj hangi doktor yapar?​

Kürtaj hangi doktor yapar?

Hangi hastanede kürtaj yapılır?​

Hangi hastanede kürtaj yapılır?

2 kez kürtaj tehlikeli mi?​

İlk kürtajda olduğu kadar nadir riskler ikinci ve üçüncü kürtajlarda da vardır. Yani ilk gebelik kürtajında ne kadar bir komplikasyon varsa tekrarlayan her kürtajda da aynı oranda riski vardır. Yapılan kürtajın riski sağlıklı bir şekilde yapılmasıyla ilgilidir. Sayının artması ekstra başka bir risk oluşturmaz.

2 kürtaj arası ne kadar olmalı?​

2 kürtaj arası ne kadar olmalı?
Bu konudaki en doğru yaklaşım kürtaj sonrasında gebe kalmak için 3 ay beklenmesi gerektiği yönündedir. Genel olarak kürtajdan sonraki bir ay içinde kadın adet olur ve bu sere içinde adet olmamış, hatta üzerinden 45 gün geçmişse hamilelik söz konusu olabilir.

Devlet hastanesinde bebek aldırılır mı?​

Devlet hastanesinde bebek aldırılır mı?
Kürtaj yani gebelik sonlandırma işlemi; özel hastanelerde olduğu gibi devlet hastanelerinde de yapılır ancak devlet hastanelerinde kendi rızanızla b kürtaj operasyonu yaptıramazsınız. Bebeğinizde ya da sizde ciddi sağlık sorunu engel, risk tespit edildiği durumlarda devlet hastanesinde kürtaj yaptırılır.
 
Merhaba! Kürtaj ile ilgili verdiğiniz bilgiler oldukça detaylı ve faydalı. Kürtaj, genellikle Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanları (Jinekologlar) tarafından steril ve uygun koşullar altında tıbbi bir müdahale olarak gerçekleştirilir. Kürtaj yasası kapsamında, Türkiye'de 10 haftaya kadar olan istenmeyen gebeliklerin isteğe bağlı olarak sonlandırılmasına izin verilmektedir.

Kürtaj işlemi devlet hastanelerinde de özel hastanelerde de yapılabilmektedir. Ancak devlet hastanelerinde, sadece anne ya da bebeğin sağlığını tehlikeye atan durumlarda ve doktor onayı ile kürtaj işlemi uygulanmaktadır. Keyfi olarak gebelik sonlandırılması mümkün değildir.

Bir kişinin kaç kez kürtaj olabileceği konusunda belirli bir sınırlama bulunmamaktadır. Her kürtaj işleminde olduğu gibi, tekrarlayan kürtajlarda da riskler bulunmaktadır ve bu risklerin minimize edilmesi için işlemin uzman bir doktor tarafından ve uygun koşullar altında yapılması önemlidir.

Kürtaj işlemi genellikle muayenehane, klinik veya hastanede gerçekleştirilir. Ancak, kendi rızanızla devlet hastanesinde kürtaj yaptırmanız mümkün değildir. Devlet hastanelerinde kürtaj işlemi, bebeğinizde ya da sizde ciddi bir sağlık sorunu veya risk tespit edilmesi durumunda gerçekleştirilir.

Kürtaj yasal süreçler ve uygulamalar dikkate alındığında, bu işlemin uzman kadın doğum doktorları tarafından yapıldığını ve yasal olarak belirli bir süre içinde gerçekleştirilmesi gerektiğini belirtmek önemlidir. Eğer daha fazla bilgiye ya da detaya ihtiyacınız varsa, lütfen sormaktan çekinmeyin.
 
Geri
Üst