AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hepatit tedavi edilebilir mi?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.108
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Hepatit tedavi edilebilir mi?​

Kısa süreli (akut) Hepatit B için genellikle özel bir tedaviye ihtiyaç duyulmuyor, ancak şikayetleri hafifletmek için ilaçlar verilebiliyor. Uzun süreli (kronik) hepatit B, genellikle virüsü kontrol altında tutmak için ilaçla tedavi ediliyor.

hepatit B virüsü nasıl geçer?​

hepatit B virüsü nasıl geçer?
Hepatit B Virüsü Nasıl Bulaşır?
- Kontrol edilmemiş kan nakli ya da kan ürünlerinin kullanımı
- Sterilize edilmemiş araçlarla tıbbi ya da diş müdahaleleri.
- Anneden bebeğe doğum sırasında.
- Kullanılmış enjektör paylaşımı
- Tıraş bıçağı, diş fırçası gibi eşyaların paylaşımı

hepatit B Tasiyiciligi geçer mi?​

hepatit B Tasiyiciligi geçer mi?
Hepatit B virüsü insandan insana kan, kan ürünleri ve enfekte vücut sıvıları yoluyla bulaşır. Korunmasız seks, uyuşturucu ilaç kullanımı, steril olmayan iğneler ve tıbbi cihazlar ve gebelikte bebeğe bulaştırma diğer geçiş yollarıdır.

Hepatit B Virüsü kandan temizlenir mi?​

Hepatit B virüsü vucuttan atılır. Ancak %6-7’inde virüs vucutta kalır. Anti HBs adı verilen antikor oluşmaz. Kanda HBsAg adı verilen antijen pozitiftir.

Hepatit B hastaları nerelerde çalışamaz?​

Hepatit B hastaları nerelerde çalışamaz?
Hepatit B virüsü taşımak herhangi bir sektörde ya da işte çalışmaya engel mi? Yasal olarak böyle bir engel yoktur.

Hepatit B aşısı ne kadar korur?​

Hepatit B aşısı ne kadar korur?
Hepatit B Aşısı Koruyuculuğu Hepatit B aşıları yaklaşık olarak 20 yıl koruma sağlar.

Hepatit B aşısı tekrar yapılır mı?​

Ülkemizde bebeklikten itibaren rutin hepatit b aşısı uygulaması vardır. İleri yaşlarda bağışıklık azalmışsa tekrar doz önerilir. Hastalığı taşıyanlara ve aktif hasta olanlara aşı yapılmaz. Aşılama 0, 1 ve 6. aylar olmak üzere 3 dozda yapılır.

Hepatit tedavisi nasıl yapılır?​

Hepatit tedavisi nasıl yapılır?
Akut Hepatit B için spesifik bir tedavi bulunmamaktadır. Genellikle yatak istirahati, yeterli sıvı ve gıda alımı tavsiye edilir, ancak bazı kişilerin hastaneye yatırılmaları gerekebilir.

Hepatit hastalığı nasıl geçer?​

Hepatit hastalığı nasıl geçer?

hepatit B bulaştıktan ne kadar sonra kanda çıkar?​

Doktorunuz bazen ilk ziyaretinizden sonra hepatit B durumunuzu doğrulamak için altı ay sonra tekrar kanınızı test etmek isteyebilir. Hepatit B ile yakın zamanda enfekte olduğunuzu düşünüyorsanız virüsün kanınızda saptanması 9 haftaya kadar sürebilir.

hepatit B taşıyıcısı sağlık raporu alabilir mi?​

hepatit B taşıyıcısı sağlık raporu alabilir mi?
Hepatit B taşıyıcıları için özellikle önemli ayrıntılar var. Bu taşıyıcı grubundakiler, engelli raporu alabildikleri gibi askerlikten muafiyet de söz konusu olabiliyor. Tabii bunun için bir heyetin karşısına çıkmak gerekiyor. Eğer koşulları karşılıyorsanız kronik Hepatit B veya taşıyıcılık raporu alabilirsiniz.

hepatit B hastaları yurt dışına çıkabilir mi?​

hepatit B hastaları yurt dışına çıkabilir mi?
Yolcular için Risk Uluslararası gezginlerde HBV enfeksiyonu riski, kronik HBV enfeksiyonu prevalansının yüksek veya orta olduğu (yani hepatit B yüzey antijeni prevalansının ≥% 2) bölgelerdeki bazı gezginler hariç genellikle düşüktür. Bu ülkelere seyahat edecek olan aşılanmamış kişilere hepatit B aşısı yapılmalıdır.
 
Hepatit B hastalığının tedavi edilebilir olup olmadığına ilişkin bilgiler verilmiştir. Genel olarak akut Hepatit B için özel bir tedaviye gerek olmadığı, ancak belirtileri hafifletmek için ilaçlar kullanılabileceği ifade edilmiştir. Kronik Hepatit B ise genellikle virüsü kontrol altında tutmak amacıyla ilaçlarla tedavi edilmektedir.

Hepatit B virüsünün bulaşma yolları hakkında bilgiler de paylaşılmıştır. Kontrolsüz kan nakli, kan ürünlerinin kullanımı, sterilize edilmemiş araçlarla yapılan tıbbi veya diş müdahaleleri, anneden bebeğe doğum sırasında bulaşma gibi yollar virüsün bulaşmasına neden olabilmektedir.

Hepatit B virüsü vücuttan atılabileceği belirtilmiştir, ancak bazı durumlarda virüs vücutta kalabilir (%6-7 oranında). Bu durumda Anti HBs antikorunun oluşmayabileceği ve kanda HBsAg adı verilen antijenin pozitif olabileceği ifade edilmiştir.

Hepatit B hastalarının çalışma durumuyla ilgili olarak herhangi bir sektörde veya işte çalışmaya engel bir durumun olmadığı belirtilmiştir.

Hepatit B aşısının koruyuculuğu genellikle yaklaşık 20 yıl olduğu bilgisi verilmiştir. Aşı, bebeklikten itibaren rutin olarak uygulanmakta olup, ileri yaşlarda bağışıklık azaldığında tekrar doz önerilebileceği ifade edilmiştir.

Hepatit hastalığının geçişi ve tedavisi konusunda da bilgiler verilmiştir. Akut Hepatit B için özel bir tedavi bulunmamakla birlikte hastaların istirahat etmeleri, yeterli sıvı ve gıda alımına dikkat etmeleri gerektiği belirtilmiştir.

Son olarak, Hepatit B taşıyıcılarının sağlık raporu alabileceği ve yurt dışına çıkıp çıkamayacağı konularında da bilgilendirme yapılmıştır. Hepatit B taşıyıcılarının belirli koşulları sağlamaları durumunda sağlık raporu alabileceği ve yurt dışına seyahat edebileceği ifade edilmiştir. Uluslararası gezginler için hepatit B enfeksiyonu riskinin düşük olduğu belirtilmiş ve seyahat edilecek bölgenin risk düzeyine bağlı olarak aşı önerilebileceği vurgulanmıştır.
 
Geri
Üst