AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

hepatit B virusu nasil temizlenir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
135.450
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

hepatit B virüsü nasıl temizlenir?​

– Akut hepatit B genellikle tedavi gerektirmez. Çoğu insan akut bir enfeksiyonu evde dinlenerek, sağlıklı beslenerek, bol su içerek ve alkol ve uyuşturucudan uzak durarak atlatabilir. – Antiviral ilaçlar, kronik hepatit B’yi tedavi etmek için kullanılır. Bunlar, virüsle savaşmanıza yardımcı olur.

hepatit B hastaları nelere dikkat etmeli?​

hepatit B hastaları nelere dikkat etmeli?
Hepatit B hastalarının ve taşıyıcı kişilerin aşağıdakilere dikkat etmesi gerekmektedir:
- Korunmasız cinsel ilişkiye girmeyin.
- Başka kişilerle iğne ya da diğer kan taşıyabilecek, dış fırçası, tırnak makası, jilet gibi aletleri paylaşmayın.

Hepatit B aşısının tutmadığı nasıl anlaşılır?​

Anti HBS testi aynı zamanda immünglobulin tedavisinde kullanılması gereken bir testtir. Anti HBS testi yaptırılarak Hepatit B hastalığının tedavisinde hastaların bağışıklık kazanıp kazanmadığı durumuna bakılır. Özellikle Hepatit B aşısının kişilerde tutup tutmadığı yönündeki kararlar için Anti HBS testi uygulanmalıdır.

hepatit B tamamen yok olur mu?​

hepatit B tamamen yok olur mu?
Şu anda kronik hepatit B için tam bir tedavi yoktur, ama burada iyi olan kronik enfekte kişilerde virüsü yavaşlatarak karaciğer hastalığının ilerlemesini yavaşlatabilecek tedaviler bulunmasıdır. Daha az hepatit B virüsü üretiliyorsa karaciğerde daha az hasar oluşur.

hepatit B zamanla kaybolur mu?​

Hepatit B ile kronik enfeksiyonu olan çoğu kişi uzun ve sağlıklı bir ömür sürmeyi bekleyebilir. Size kronik hepatit B tanısı konduğunda virüs kan ve karaciğerinizde ömür boyu kalabilir.

Hepatit B antikoru kaç olmalı?​

Hepatit B antikoru kaç olmalı?
Hepatit B aşısı olmamış bir kişinin değeri < 5 mIU/ml düşük yani negatif olmalıdır. Aşı yapılmış kişinin ise Anti HBS değeri ≥12 mIU/ml yüksek yani pozitif olmalıdır. Yapılan test sonucunda değerin 5-12 arasında bir değer belirtmesi “belirsiz” olarak kabul edilmektedir.

Hepatit B aşısı kaç doz yapılmalı?​

Bebeklik dönemi dışında da aşı uygulama takvimi 0-1-6 şeması şeklinde olmakla birlikte zorunlu hallerde hepatit B’nin 1. ve 2. dozu arasında en az 4 hafta, 2. ve 3. dozu arasında en az 8 hafta olmalı, ayrıca 3. doz 1. dozdan en az 16 hafta sonra uygulanmalıdır.

Hepatit B virüsü vücuttan atılır mı?​

Hepatit B virüsü vücuttan atılır mı?
HBV, karaciğeri seven bir virüstür. Organa yerleşir, çoğalır ve zamanla harap ederek, siroza ve karaciğer yetmezliğine yol açar. Normalde akut infeksiyon sonrası altı ay içinde vücuttan atılır ve HBV antikorları ortaya çıkar. Bu, tam iyileşmeyi gösterir.
 
Hepatit B virüsünün temizlenmesi ve tedavi yöntemleri hakkında bazı bilgiler paylaşılmış. Genel olarak, akut hepatit B enfeksiyonlarının çoğu kişide dinlenme, sağlıklı beslenme, bol su içme ve alkol ile uyuşturuculardan uzak durma ile iyileşebileceği belirtilmiş. Kronik hepatit B tedavisinde antiviral ilaçlar kullanılabileceği vurgulanmış.

Hepatit B hastaları ve taşıyıcı kişilerin dikkat etmesi gerekenler üzerinde durulmuş. Korunmasız cinsel ilişkiden kaçınılması, kan taşıyan eşyaların paylaşılmaması gibi önlemler alınması gerektiği belirtilmiş.

Hepatit B aşısının etkili olup olmadığının anlaşılması için Anti HBS testinin kullanılabileceği ifade edilmiş. Bu testle hastaların bağışıklık durumlarının kontrol edilip aşının tutup tutmadığının belirlenebileceği belirtilmiş.

Kronik hepatit B için henüz tam bir tedavi olmadığı ancak virüsün üretiminin yavaşlatılabileceği ve karaciğer hasarının azaltılabileceği üzerinde durulmuş.

Aşının kaç doz yapıldığına ve ne zaman uygulanması gerektiğine dair bilgiler verilmiş. Bebeklik dönemi dışında aşı takviminin nasıl olduğu açıklanmış.

Son olarak, Hepatit B virüsünün vücuttan atılıp atılamayacağı konusuna da değinilmiş. Akut enfeksiyon sonrasında vücuttan atılabileceği ve antikorların oluşmasıyla tam iyileşmenin gerçekleştiği belirtilmiş.
 
Geri
Üst