Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Hentbol topla en fazla kac adim atabilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Hentbol topla en fazla kaç adım atabilir?​

Oyuncu, topu elinde en fazla 3 saniye tutabilir ve topla sadece 3 adım atabilir. İki devre sonunda en çok gol kaydeden takım galip gelir. Gol sayıları eşitse karşılaşma beraberlikle son bulur. Galibiyette 2 puan, beraberlikte 1 puan alınırken, yenilgide puan alınmaz.

Hentbol uzatmaya gider mi?​

Kazananın belirlenmesi gereken bir müsabakada, normal oyun süresi berabere biterse 5 dakikalık aradan sonra uzatma bölümü oynanır. Uzatma bölümü 5 dakikalık iki devreden oluşur ve devre arası 1 dakikadır. Beraberlik bozulmazsa bu durum tekrarlanır.
Serbest atış çizgisi, (9 m çizgisi) kale sahası çizgisinin 3 m dışından çizilen kesik bir çizgidir. Çizgiler ve aralarındaki boşlukların her biri 15 cm’dir. 7 m çizgisi; kalenin tam karşısında, 1 m uzunluğunda bir çizgidir.
7 metre atışı ne demek?
hentbol oyunundaki ceza atisina verilan ad. futbol sporunun penaltısı neyse hentbol oyunun 7 metre atışı aynıdır. bariz gol şansı varken yapılan fauller 7 metre atışı ile cezalandırılır. 7 metre atışı yaparken futboldaki gibi kaleci kale çizgisinde kalmak zorunda değildir.
Hentbol kaç set üzerinden oynanır?
30’ar dakikalık iki devre olarak oynanır.arada 10 dakika mola verilir.

Hentbol topu nasıl atılır?​

Hentbol Oyunun Kuralları Hentbol oyunu esnasında oyuncunun topu elinde gereğinden fazla süre boyunca elinde tutması yasaktır. Bir Hentbol oyuncusunun topu elinde en çok 3 saniye süreyle tutma koşuluyla 3 adım attıktan sonra, topu elinden atmış olması gerekir. Hentbol oyunu bir takım oyunudur.

Hentbol maci berabere biterse ne olur?​

Oyun alanındaki top hakeme değerse oyun devam eder. Topa sahip olan oyuncu, top oyun alanında kalsa dahi bir ya da iki ayağı oyun alanının dışına çıkarsa (örneğin rakip oyuncunun etrafından dolanırsa) rakip takım adına bir serbest atışa hükmedilir.
Hentbolda şut çeşitleri nelerdir?
Sıçrayarak atış
Hakem neden 2 dakika cezası verebilir?
Yedek oyuncular masa hakemlerine haber vermeksizin, değişecek oyuncunun oyun alanını tamamen terk etmiş olması koşulu ile, her an ve sayıca sınırlama olmaksızın oyuna girebilirler. Hatalı oyuncu değişiminde, hatayı yapan oyuncuya 2 dk. zaman cezası verilmelidir.

Hentbolda sert şut nasıl atılır?​

Top parmaklara kavranmış bir şekilde atış şeklindedir. Atış eli dirseklerden 90 derece bükülür sağ elini kullanan oyuncu sol ayağı yere destek olarak alınır.Ağırlık arka bacaktadır. Atış sırasında sağ ayak öne hareket ettirilerek top elden çıkarılır.Atış eli topu takip eder.

Geri