- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Hemşirenin hekim istemleri nelerdir?
Hemşirenin hekim istemlerine göre gerçek- leştirilen rolleri hekim tarafından verilen istemle- rin hastaya uygulanması ile yerine getirilen rolle- ridir. Bu rollerde karakteristik unsur, karar veren ile uygulamayı yapanın ayrı kişiler olmasıdır.Hemşirelik, hemşireliğin acil yardım ihtiyacı olduğunu gördü.?
1962’de Ida Jean Orlando , hasta ve hemşire arasındaki karşılıklı ilişkiye vurgu yaptı ve hemşireliğin profesyonel işlevini hastanın acil yardım ihtiyacını bulmak ve karşılamak olarak gördü.
En ünlü hemşirelerden biri olan otuz hemşireye göz atın.?
Yıllar boyunca tarihimizin ünlü hemşireleri , bugün bildiğimiz modern hemşirelik uygulamalarını şekillendirmeye yardımcı oldu. Hemşireliğin henüz kurulmadığı dönemdeki deneyimleri, hemşireliğin tarih boyunca nasıl geliştiğini incelemek için değerlidir. Aşağıdaki en ünlü otuz hemşireye bir göz atın.
Hemşirelik kuramları nelerdir?
Hemşirelik Kuramları nedir? Hemşirelik teorileri/kuramları , hemşireliğin ne olduğunu, hemşirelerin ne yaptığını ve neden yaptıklarını tanımlamak için bilgi organlarıdır. Hemşirelik teorileri, hemşireliği, diğer disiplinlerden (örneğin, tıptan) ayrı, benzersiz bir disiplin olarak tanımlamanın bir yolunu sağlar.Hemşirelik bağlamında bakım?
Hemşirelik bağlamında bakım, kişinin sağlık- lıyken kendi olanaklarıyla gerçekleştirdiği ancak hastalık sırasında nitelikli bir şekilde başaramadı- ğı, yaşamı sürdürmekle ilgili ihtiyaçları karşılama etkinliklerini ifade eder.
Modern hemşirelik rollerinin biçimlenmesi?
Modern hemşirelik rollerinin biçimlenmesi; yaşama yüklenen anlamın, yaşamdan beklentile- rin ve yaşam biçiminin bireyler ve toplumlar öl- çeğinde geçirdiği değişimler çerçevesinde ger- çekleşmiştir.
Modern hemşirelik rolleri hemşireliği rolleri?
Modern Hemşirelik Rolleri Hemşirelik rollerinin gelenekselden moderne geçişi, hemşirenin kendi kararı ile yürüttüğü et- kinliklerin artmasına, dolayısıyla mesleki özerklik düzeyinin artmasına yol açmıştır. Hemşirelik etkinliklerini sınıflandırmada kul- lanılan diğer bir yaklaşım ise rolleri yapılan işlev- lere göre belirlemektir.Hemşirelik ve Sağlık bilişimi nelerdir?
Hemşireler her geçen gün hızla artan hemşirelik ve sağlık bilgisinin yönetiminde sağlık bilgi sistemlerini yoğun bir şekilde kullanmaya başlamıştır. Bu değişimler sağlık bilişimi ve tıp bilişimi ile birlikte hemşirelik bilişiminin de gelişimine neden olmuştur.
Hemşirelik bakımı i kitabı hakkında bilgi veren Dr.?
ı eğitim kadrosunun desteği ile hazırlanan bu kitap ülkemizde önemli olan kronik hastalıklarda hemşirelik bakımındaki güncel bilgiyi içermektedir. Zengin bilimsel içeriği ile Hemşirelik Bakımı I kitabının hemşirelikte lisans tamamlama öğrencileri için yar arlı ve önemli bir kaynak olacağını düşünüyorum.