Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Hemsirelikte Ogretim Uyesi nasil olunur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.137
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Hemşirelikte Öğretim Üyesi nasıl olunur?​

Hemşirelikte öğretim görevlisi olmak için hemşirelik lisans mezunu ve 4-5 yılı aşkın bir tecrübeniz olması yeterli. Fakat öğretim üyesi olmak için en az tezli yüksek lisans mezunu olup ALES konusunda puan şartını yerine getirmeniz gerekir.
Hangi alanlarda akademisyen açığı var?
En çok akademisyenin tıp, diş hekimliği ve veterinerlik fakültelerinde olduğu gözlenirken, hemen ardından ise ağırlıklı olarak ilahiyat bölümleri geliyor.
Hemşireler Prof olur mu?
Tüm dallarda olduğu gibi, hemşire akademisyen olmak için öncelikle hemşirelikte lisans mezunu olmak gerekir. ALES ve YDS sınavlarından gerekli başarıyı sağladıktan sonra lisansüstü eğitime başlanabilir.

Matriks yapıya göre hekimin hemşire üzerindeki yetkisi neye dayanmaktadır?​

Matriks yapının işleyişinde de bazı özellikler yer almaktadır (Koçel, 2008). Buna göre: Proje yöneticisi olan hekim ile fonksiyonel yöneticiye bağlı hemşireler arasında astlık- üstlük yoktur. Etkin ve kaliteli sağlık hizmeti sunabilmek için birlikte çalışmak zorundadırlar.
Öğretim üyesi nasıl olunur?
Öğretim görevlisi olmak için lisans mezuniyetinden sonra Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavına (ALES) ve Akademik Personel girme şartı bulunur. ALES sınavında başarılı olduktan sonra görev alınmak istediğiniz üniversite tarafından düzenlenen sözlü mülakata girmeniz gerekir.
Kaç yaşında akademisyen olunur?
İlana ilk başvuru tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak. Lisans öğreniminden mezun olunan alanda ALES’ten en az 70 puan. En az tezli yüksek lisans mezunu olmak veya lisans mezunu olmak ve belgelendirmek kaydıyla alanında en az beş yıl tecrübeli olmak.

Hangi alanda akademisyen olunur?​

Tıptan matematiğe, psikolojiden edebiyata, tarihten doğa bilimlerine kadar her alanda akademisyen olunabilir. Devlet güvencesinde çalışan akademisyenler için tayin durumu söz konusu değildir. Başka üniversitelere geçmek için açılan kadrolara tekrar başvuru yapılması gerekmektedir.
Akademisyen olmak kolay mı?
Akademisyen olmak kolay değil, iyi bir akademisyen olmak hiç kolay değil. Lisans ve yüksek lisansımı yaptığım üniversite/bölüm oldukça iyi akademik çalışmaları olan ve öğrencileri bilime, araştırmaya, üretmeye teşvik eden hocalar barındırıyor. Hatta uluslararası ülkemizi temsil edip birinci olan projeler çıktı.
Akademisyen ne kadar maaş alıyor?
Özel üniversitelerde akademisyenler ortalama 10.000 TL ile 17.000 TL arasında maaş alırlar. Fakat çok daha yüksek maaşlar veren özel üniversiteler de vardır. Özel üniversiteler, bünyesinde eğitim veren bazı akademisyenlerine, diğer üniversitelere göre Türkiye’deki en yüksek akademisyen maaşlarını verirler.

Matriks yapı ne demek?​

Fonksiyonel bölümler içinde yetki, üst düzey yöneticilerden alt dü zey yöneticilere doğru dikey olarak ve proje bölümleriyle fonksiyonel bölümlerin yönetim düzeyleri arasında da yatay olarak akar. Bu iki yönlü yetki bir matris oluşturur. Bu nedenle bu organizasyon yapı şma, matris organizasyon denilmektedir.
Öğretim görevlisi kaç yılda olunur?
Lisans eğitiminde başarılı bir öğrenci olması gerekiyor. Lisans mezunu olan kişinin ALES’ten belirli bir puan alıp ilk etapta yüksek lisans yapmak gerekiyor. Yüksek lisans 2 yıl, 1 yıl ders 1 yıl da tez aşaması. Yüksek lisans bitince ALES’ten 70 üzeri alıp üniversitelerin kadrolarını takip etmek gerekiyor.
Öğretim üyesi ne kadar maaş alıyor?
Öğretim Görevlileri maaşları: 7.900 ile 8.700 TL civarındadır. Öğretim görevlileri kıdemlerine göre ve meslekteki yıllarına göre farklı ücretler alırlar. Özel üniversitelerde eğitim veren öğretim görevlileri ile devlet üniversitelerinde eğitim veren öğretim görevlileri maaşları arasında pek fark yoktur.

40 yaşında araştırma görevlisi olunur mu?​

Yapılan düzenleme ile üniversite araştırma görevlisi kadroları için 35 yaş sınırı kaldırıldı. Yükseköğretim Kurulunca (YÖK) yapılan yeni düzenleme ile “araştırma görevlisi kadrosuna başvurabilmek için ilana ilk başvuru tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olma” şartı kaldırıldı.
 
Geri
Üst