AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Hemsirelikte esitlik nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Hemşirelikte eşitlik nedir?​

Hemşire tüm insanların eşit haklara sahip olduğu bilinci ile bireyler arasında ırk, dil, din, renk, yaş, cinsiyet, inanç, sosyal ve ekonomik durum ve siyasi görüş ayrımı gözetmeksizin hizmet verir.

Eşitlik çeşitleri nelerdir?​

En az beş farklı türden eşitlik tanımlana- bilir: ahlâkî (biçimsel) eşitlik, kanun önünde eşitlik, politik eşitlik, fırsat eşitliği ve gelir eşitliği.
Eşit hizmet nedir?
Herkese eşit kalite sağlık hizmeti tüm hizmet sunanların toplumun her kesimine hizmet sunarken aynı özeni göstermeye çabalaması ve böylece herkesin aynı yüksek standartta profesyonel hizmetlerden yararlanması anlamına gelir.
Sağlıkta Eşitsizlikler kaç boyutta incelenir?
Bu veriler üzerinden değerlendirmeye gidildiğinde sağlıkta eşitsizlik üç biçimde karşımıza çıkmaktadır: (1) Sağlık göstergelerinin çeşitli toplumsal değişkenlere göre (cinsiyet, bölgeler, kır-kent, doğu-batı, gelir grupları, gelişmişlik düzeyi, iller, vb.)

Hemşirelikte Mesleki otonomi ve özerklik nedir?​

GİRİŞ: Hemşirelikte otonomi, hemşirelerin çalışma ortamında kendilerinin kontrolü ve kendilerini düzenleme anlamında kulla- nılmaktadır. Ayrıca, bakım için hemşirelik kararlarını verme yeteneği ve bireyin kendi uygulamaları içindeki bağımsızlığı olarak belirtilmektedir.

Eşitler arasında eşitlik nedir?​

eşitlik olgusunun mutlak olmadığını, birbiriyle aynı seviyede olanlar arasında olabileceğini anlatan ilkedir.
Sürekli hizmet ne demek?
Sürekli hizmet: Gerektiği sürece, sağlık hizmetlerinden yararlanmaya, Düşünce belirtme: Verilen hizmetler konusunda düşüncelerini ifade etmeye, hakkı vardır.” Her bir birey hastalıktan korunmak için uygun hizmet (tedavi) alma (görme) hakkına sahiptir.
Koruyucu hizmetler nelerdir?
Kişiye Yönelik Koruyucu Sağlık Hizmetleri Nelerdir?
 
Geri
Üst