AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Hemsirelik sertifikasi nasil alinir?

Editör

Yeni Üye

Hemşirelik sertifikası nasıl alınır?​

Hemşire olmak isteyenlere ise en az 2 yıllık ön lisans okuma şartı getirilmiş, Üniversitelerin Hemşirelik Yüksekokulu bölümlerinden mezun olmaları gerekmektedir. Tüm lise mezunlarının katılabileceği bu bölüme Sağlık Meslek Lisesi Mezunları eğitim aldıkları bölüme sınavsız giriş yapabilmektedir.

Ebeler yoğun bakım sertifikası alabilir mi?​

Kimler Katılabilir? Bu sertifika programına, yoğun bakımda çalışan veya çalıştırılması planlanan (yoğun bakımda çalışacağını belgelemesi kaydıyla) hemşire, ebe (hemşire yetkisi almış) ve sağlık memurları (toplum sağlığı) katılabilir.

Ameliyathane hemşireliği sertifikası nasıl alınır?​

Ameliyathane hemşireliği sertifikası nasıl alınır?
Ekte bulunan Ameliyathane Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programı Standartları’nda yer alan katılımcı niteliklerini taşıyan kişiler kursa başvurabilecek olup, adayların başvuru formunu doldurup Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü ve Hastane Yöneticisine onaylattıktan sonra birimimize elden teslim etmeleri ya da taratarak …

Hemşirelik Yoğun Bakım sertifikası nasıl alınır?​

Hemşirelik Yoğun Bakım sertifikası nasıl alınır?
Yoğun Bakım Hemşiresi Sertifikalarını alma prosedürleri:
- AACN sertifikasyon kuruluşundan CCRN el kitabını indirin.
- Uygun olup olmadığınızı kontrol edin.
- Tıklayarak çevrimiçi başvurun sertifika şirketi başvurunuzu başlatmak için.
- başarılı bir şekilde başvurmak için bir e-posta alacaksınız.

Yoğun bakım sertifikası kaç yıl geçerli?​

Başarılı olan katılımcılara sertifika düzenlenir ve sertifika Sağlık Bakanlığınca tescil edilir. Bakanlık onaylı Yoğun Bakım Hemşireliği Sertifikasının geçerlilik süresi 5 (beş) yıldır.

Ameliyat hemşiresi olmak için ne yapılmalı?​

Ameliyat hemşiresi olmak için kişinin bir sağlık bölümünden mezun olması gerekir. Genellikle ameliyathane hemşireleri sağlık meslek lisesi ya da sağlıkla ilgili üniversitelerden mezun olur. Bu üniversitelerin ve eğitim kurumlarının hemşirelik bölümünü bitiren kişiler ameliyat hemşiresi olarak göreve başlayabilirler.

Ameliyathane hemşireliği Sertifikası ne işe yarar?​

Ameliyathane hemşireliği Sertifikası ne işe yarar?
Bu sertifikalı eğitim programının amacı; ameliyathanede çalışan hemşirelere görevlerini etkin ve verimli bir şekilde yürütecek bilgi, beceri ve tutumları kazandırmaktır.

Hemşirelik sertifikası almak için ön lisans düzeyinde eğitim almış olmanız gerekmektedir. Yani, Üniversitelerin Hemşirelik Yüksekokulu bölümlerinden mezun olmanız gerekmektedir. Sağlık Meslek Lisesi mezunları da sınavsız bir şekilde bu bölüme kabul edilebilmektedir.

Ebeler yoğun bakım sertifikası alabilirler. Bu sertifika programına, yoğun bakımda çalışan veya çalıştırılması planlanan (yoğun bakımda çalışacağını belgelemesi kaydıyla) hemşire, ebe (hemşire yetkisi almış) ve sağlık memurları (toplum sağlığı) katılabilir.

Ameliyathane hemşireliği sertifikası alabilmek için, Ameliyathane Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programı Standartları'nda belirtilen katılımcı niteliklerine sahip olmanız gerekmektedir. Başvuru formunu doldurup Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü ve Hastane Yöneticisine onaylattıktan sonra başvurunuzu yapabilirsiniz.

Hemşirelik Yoğun Bakım sertifikasını alabilmek için ise şu adımları takip etmeniz gerekmektedir: AACN sertifikasyon kuruluşundan CCRN el kitabını indirin, uygun olup olmadığınızı kontrol edin ve çevrimiçi başvurunuzu yapın. Başvurunuz başarılı olduğunda bir e-posta alacaksınız.

Yoğun bakım sertifikası 5 yıl geçerlidir. Bakanlık onaylı Yoğun Bakım Hemşireliği Sertifikasının geçerlilik süresi 5 (beş) yıldır. Bu sürenin sonunda sertifikanızı yenilemek için ilgili kuruluşun belirlediği şartları yerine getirmeniz gerekmektedir.

Ameliyat hemşiresi olmak için bir sağlık bölümünden mezun olmanız gerekmektedir. Genellikle ameliyat hemşireleri sağlık meslek lisesi ya da sağlıkla ilgili üniversitelerden mezun olurlar. Eğitimini tamamlayarak hemşirelik bölümünden mezun olan kişiler ameliyat hemşiresi olarak göreve başlayabilirler.

Ameliyathane hemşireliği sertifikası, ameliyathanede çalışan hemşirelere görevlerini etkin ve verimli bir şekilde yerine getirebilmeleri için gerekli bilgi, beceri ve tutumları kazanmalarına yardımcı olur. Bu sertifikalı eğitim programı sayesinde ameliyat hemşireleri daha profesyonel hizmet verebilirler.

Geri