Hemsirelik okuyup ne olunur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
209.857
Çözümler
15
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Hemşirelik okuyup ne olunur?​

Hemşirelik bölümünden mezun olan kişiler lisans bölümünden mezun olduktan sonra yüksek lisans sınavlarına girerek akademik kariyer yapabilir. Hemşireler, sağlık ocaklarında, devlet hastanelerinde, özel hastanelerde, dispanser gibi kurum ve kuruluşlarda sağlık personeli olarak görev yapar.

Hemşirelikten hangi bölümlere geçiş yapilabilir?​

2 YILLIK HEMŞİRELİK BÖLÜMÜNDEN İSE AŞAĞIDAKİ 4 YILLIK BÖLÜMLERE GEÇİŞ YAPILABİLİR: Ebelik. Fizyoterapi ve Rehabilitasyon. Gerontoloji. Hemşirelik. Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri.
Yatay geçiş nedir hemşirelik?
Öğrencinin kayıtlı olduğu bir yükseköğretim kurumundan diğerine (bir üniversiteden diğerine veya aynı üniversite içinde eşdeğer eğitim programları uygulayan bir fakülteden / yüksekokuldan / meslek yüksekokulundan diğerine) geçiş yapmasıdır.
Hemşirelik bölümü mezunları ne iş yapar?
Hemşire, kronik ya da akut fiziksel ve zihinsel hastalıktan muzdarip hastalar için sağlık kuruluşlarında veya evde tıbbi bakım sağlar. Hastane, özel klinik, okul, sağlık merkezleri, cezaevi gibi kurumlarda görev alır.

Hemşirelikten doktorluğa geçiliyor mu?​

Mediturk’un haberine göre; Yasa Nisan ayında TBMM’ye gelerek yasalaşacak. Yasayla hemşire statüsünde çalışan sağlık personeli, gireceği sınav neticesinde “Doktorluk Fakültesi” adı verilecek fakültelere girmeye çalışacak. Mezun olanlar sadece pratisyen hekim olabilecek ve sadece acil servislerde çalışabilecek.

Dgs ile hemşireliğe geçiş var mı?​

DGS ile 4 yıllık hemşirelik bölümüne geçiş yapılabilen bölümler ÖSYM tarafından yayımlanan Dikey Geçiş Sınavı kılavuzunda yer alıyor. Taban puanları ve başarı sıralamasına göre yapılacak olan yerleştirmeler ile adaylar 4 yıllık bölümlere geçiş yapabilecekler.
Tıp yatay geçiş ortalama kaç olmalı?
Yatay geçiş yapmak için aranan ilk şart yüksek not ortalamasıdır. İstenen en düşük not ortalamasını üniversiteler kendisi belirler ve genelde en düşük ortalama 4.00 üzerinden 3.00 ile 3.50 arasında değişir.
Hemşirelik hemşireliği arasında fark var?
Uluslararası bağlamda hemşirelik ile ülkemizdeki hemşirelik arasında farklar var. Bu farkların olması, Avrupa uyum sürecinde bizim mesleğimiz ile ilgili çok fazla yeniliği ön plana çıkarıyor. Bugün haberleri izlerken, yeni havalimanı ile birlikte sağlık turizminde önemli gelişmeler olacağından bahsedildiğini gördüm.

Hemşirelikte yüksek lisans almak istiyor olmanız gerekir?​

Bahsettiğim tüm bu alanlar ile yeni iş kolları açılacak olduğu aşikar, ve kendini geliştirmiş bir meslek sahibine her zaman ihtiyaç vardır. Sahip olduğunuz eğitim bir yerde size olan bakış açısını değiştirecektir. Hemşirelikte yüksek lisans yapmak istiyor olmanız dahi size olan bakışı değiştirmeye yeter.

Hangi ülkelerden hemşirelere muayene ve reçete yazabilme imkanı var?​

Avrupa ülkelerinde ve Amerika’da uygulanan bu sistem ile hemşirelere muayene ve reçete yazabilme imkanı sağlanıyor. Artık bu imkan Türkiye’deki hemşirelere de tanınıyor. Hemşireler doktor olabilecek mi 2020? Bu uygulamayla hemşireler 2020 yılında doktor olabilecek. Hemşireler Doktor Olabilir mi?
 
Geri
Üst