AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Hemsirelik mezunu yurt disinda calisabilir mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Hemşirelik mezunu yurt dışında çalışabilir mı?​

Hemşirelerin, yurtdışında çalışabilmesi için burada aldıkları diplomanın yurtdışında kabul görmesi gerekmektedir. Kısacası, diploması denklik kriterlerini karşılayan bir hemşire, dünyanın her yerinde iş bulabilir. Ancak, yurtdışında çalışmak isteyen bir hemşirenin, öncelikle dil eğitimi alması şarttır.

Hangi ülkede hemşirelik yapılır?​

En çok tercih edilen ülkelerin başında ise Amerika ve Kanada gelmektedir. Bu ülkeler sağlık çalışanlarına sunduğu çalışma koşulları ve yüksek maaşlar ile sağlık alanında çalışanlar için tercihlerde ilk sırada.

Yurt dışında hemşire olmak için ne yapılmalı?​

Yurt dışında hemşire olmak için ne yapılmalı?
Tıpkı dil eğitiminde olduğu gibi, mesleki dil eğitiminde de dil yurt dışı danışmanlık şirketleri tarafından farklı dil okulları ayarlanabilir. Kısacası yurt dışında hemşire olmak için bir lisans diplomasına sahip olmak, 2 yıl iş deneyimine sahip olmak ve dil bilmek gerekiyor.

Yurt dışında hemşirelik kaç yıl?​

YURTDIŞINDA HEMŞİRELİK EĞİTİM SÜRESİ KAÇ YIL Seçeceğiniz ülkenin veya üniversitenin eğitim modeline göre değişiklik gösterebilecek olan bu durum 4 veya 5 yıl şeklinde şekillendirilmiştir.

Almanyada hemşirelik kaç yıl?​

Almanya’da hemşire olmak için 3 yıl süreli eğitim alınması gereklidir. Bu eğitim hem meslek okullarında hem üniversitelerde alınır. Eğitim çok disiplinli ve ülkemizdeki 4 yıllık fakültelere göre daha fazla ders saatinden oluşmaktadır.

Almanyada hemşireler ne kadar maaş alıyor?​

Almanyada hemşireler ne kadar maaş alıyor?
Almanya’da hemşire maaşları (Genel sağlık ve bakım): 40.187 Euro (Yıllık ve brüt) Almanya’da uzman hemşire maaşları: 48.152 Euro (Yıllık ve brüt) Almanya’da yaşlı bakım hemşiresi maaşları: 38.004 Euro (Yıllık ve brüt) Almaya’da dişçi teknisyeni maaşları: 37.572 Euro (Yıllık ve brüt)
Almanyada hemşirelik nasıl yapılır?​
Almanya’da hemşire olmak için en az 3 yıl süreli Ausbildung eğitiminin tamamlanması gerekir. Özellikle çok az sayıda üniversitede hemşirelik eğitimi fakültede okutulduğu için genellikle Ausbildung eğitimini tamamlayan ve Staatsexamen (Devlet sınavı) sınavını geçen hemşireler artık Almanya’da hemşireliğe başlayabilir.
Kanada denklik istiyor mu?​
Türk vatandaşlarının sahip olduğu diploma veya sertifikalarının, Kanada’da geçerli bir sertifikaya eşdeğer olduğunu doğrulamak için eğitim denklik değerlendirmesi (ECA) işlemi referans alınmaktadır. Kanada’ya göçmen olarak yerleşmek isteyenlerin, göçmenlik için eğitim denklik değerlendirmesi (ECA) alması gerekmektedir.

Yurt dışında hemşirelik yapmak isteyen bir hemşire adayının dikkat etmesi gereken birkaç önemli husus vardır. Öncelikle, hemşirelik diplomasının yurtdışında geçerli olabilmesi için denklik kriterlerini karşılaması gerekmektedir. Bu denklik süreci ülkelere göre değişiklik gösterebilmektedir. Genellikle, yurtdışında hemşirelik yapmak isteyen kişilerin dil bilgisi konusunda yeterliliğe sahip olmaları önemlidir. Bu nedenle dil eğitimi almaları ve dil sınavlarına girmeleri gerekebilir.

En çok tercih edilen ülkeler arasında Amerika ve Kanada öne çıkmaktadır. Bu ülkeler, sağlık çalışanlarına sunduğu çalışma koşulları ve yüksek maaşlar ile ön plana çıkmaktadır. Ancak, her ülkenin hemşirelik eğitim süresi ve gereksinimleri farklılık gösterebilmektedir. Örneğin, Almanya'da hemşire olabilmek için 3 yıl süreli bir eğitim almak gerekmektedir.

Almanya'da hemşirelik yapmak isteyenler için maaşlar da oldukça cazip olabilmektedir. Örneğin, Almanya'da genel sağlık ve bakım hemşirelerinin yıllık brüt maaşı yaklaşık 40.187 Euro, uzman hemşirelerin ise yaklaşık 48.152 Euro olduğu bilinmektedir.

Kanada'da ise Türk vatandaşlarının sahip oldukları diplomaların geçerli olabilmesi için eğitim denklik değerlendirmesi (ECA) işlemine başvurmaları gerekmektedir. Bu değerlendirme sonucunda diploma veya sertifikanın Kanada'da geçerli bir sertifikaya eşdeğer olup olmadığı doğrulanmaktadır.

Sonuç olarak, yurt dışında hemşirelik yapmak isteyenlerin diplomasının geçerliliğini sağlamaları, dil bilgilerini geliştirmeleri ve gerekli eğitimleri tamamlamaları önemlidir. Her ülkenin farklı koşulları ve süreçleri bulunduğu için başvurmadan önce detaylı araştırma yapmak ve gereken adımları atmak faydalı olacaktır.

Geri