AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hemsirelik icin hangi derslere agirlik verilmeli?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Hemşirelik için hangi derslere ağırlık verilmeli?​

Hemşirelik İçin Hangi Bölüm Okunmalı, Hangi Listeye Gidilmeli? Hemşire olmak için Fen Bilimleri ( Fizik, Biyoloji, Kimya ) ve Matematik derslerinizin iyi olması gerekiyor. TYT sınavında Türkçe ve Matematik en çok işinize yarar derslerdir. Çünkü sınavın `’lık kısmını bu derslerden aldığınız puanlar etkiliyor.

Hemşire olmak için bazı şartlara uyuyor olmanız gerekiyor. Üniversite sınavına hazırlanırken mutlaka sayısal bölümden hazırlanmanız gerekiyor. Bunun için de Fen bilimleri, Türkçe ve Matematik derslerinden iyi netler yapıyor olmak gerekir.

Hemşirelik kaç gün okula gider?​

Hemşirelik eğitimi en az dört yıl veya 4600 saatlik teorik ve klinik eğitimi kapsar. Toplam eğitim süresinin en az üçte biri teorik eğitim, yarısı ise klinik eğitimdir.
1- Kanunen en az çalışma saatini doldurmak gerek. Aylık sanırım 160 saat çalışması gerekiyor hemşirelerin, rakamı tam bilmiyorum ama birinci kural bu bu saati bir ay içerisinde doldurmanız gerekiyor.
TYT sağlık bölümleri neler?
2 Yıllık TYT Önlisans Sağlık Bölümlerinin Taban Puanları:
Hemşirelik Fakültesi haftada kaç gün?
Bu derste ulusal ve/veya uluslararası sağlık bakım ortamlarında gerçekleştirilecek hemşirelik bakım uygulamaları yer alır. Ders, 6. Dönemi takiben yaz aylarında, günde 8 saat olmak üzere 35 iş günü devam eder ve toplam 280 saattir.

Hemşireler açıkta kalır mı?​

Kısacası hemşireler paylaşılamamaya devam edecek. İşsizlik oranının yüzde 11.3 olduğu Türkiye’de, hemşirelerin işsiz kalma derdi yok. Ama gençler tarafından yeterince bilinmiyor ve talep görmüyor. Bir hemşire çalıştığı lokasyona, deneyimine ve uzmanlığına göre brütte 2.000 TL’den 6.000 TL’ye kadar kazanabiliyor.

Hemşirelik için hangi bölüm?​

Hemşire olmak için 2 yıllık Sağlık Meslek Lisesi bitirerek hemşire yardımcısı olunabilir. Ardından 2 yıllık eğitim veren Sağlık Meslek Yüksekokullarından mezun olarak hemşirelik mesleğine adım atabilirsiniz. Ya da 4 yıllık Sağlık Bilimleri Fakültesi’ni bitirerek hemşire olunabilir.
En İyi Sözel Bölümler
 
Geri
Üst