AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hemsirelik icin hangi bolum?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Hemşirelik için hangi bölüm?​

Hemşire olmak için 2 yıllık Sağlık Meslek Lisesi bitirerek hemşire yardımcısı olunabilir. Ardından 2 yıllık eğitim veren Sağlık Meslek Yüksekokullarından mezun olarak hemşirelik mesleğine adım atabilirsiniz. Ya da 4 yıllık Sağlık Bilimleri Fakültesi’ni bitirerek hemşire olunabilir.

Askeri hastanedeki doktorlar ne oldu?​

31 Temmuz 2016 tarihli 699 sayılı KHK ile Gülhane Sağlık Bilimleri Üniversitesine devredilmiş ve Sağlık Bakanlığına geçmiştir. Gülhane Askeri Tıp Fakültesi sivil fakülte olmuş ve adı Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Tıp Fakültesi olmuştur.
Hemşirelik sayısal mı eşit ağırlık mı?
Geçmiş yıllarda SAY (Sayısal) puan türüyle hemşirelik bölümüne öğrenci yerleştirildi. Dolayısıyla bu bölümü okumak isteyen öğrencilerin Sayısal puan türünden istenen puanı elde etmesi gerekiyor.

Hemşirelik bölümü nasıl?​

Hemşirelik sağlık sektöründe hasta bakımı ile ilgilenen ve tıp alanında bireylerin daha iyi yaşam kalitesine ve eski sağlıklarını kavuşmasını sağlayan personellerin yetişmesini sağlayan bir bölümdür. Hemşirelik bölümü lisans eğitimi ile üniversitelerde verilen bir akademik disiplindir.

Gülhane askerî Tıp Akademisi neden kapatıldı?​

türk-rus harbi’nde ordunun sağlık durumunun son derece kötü olması ve salgın hastalıkların ortaya çıkması bu okulun yetersizliğini gösterdi ve okul kapatıldı.
En erken kaç yaşında hemşire olunur?
Ortaokulu bitirmiş olup 25 yaşından yukarı bulunmıyan kadınlardan Hükümetçe açılmış veya tanınmış bir (Ebe – Laborant Hemşire) okulunda 3 sene tahsil görüp Sağlık ve Sosyal Yardım Vekaletince teşkil olunan jüri huzurunda meslek imtihanı vererek aldığı diplomayı usulüne göre Sağlık ve Sosyal Yardım Vekaletine tescil …
Hemşire olmak isteyen kişiler üniversitelerde Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri bölümünden mezun olmalıdırlar. Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olan Sağlık Meslek Lisesi okuyan öğrenciler de mezun olduktan sonra yardımcı hemşire olabilirler.
Bu konuda kanunen bir düzenleme olmamasına rağmen yapılan KPSS kılavuzunda bu konuda düzenleme yapılmaktadır. Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) A Grubuna katılacak olan adaylardan 35 yaş sınırı bulunmaktadır.
 
Geri
Üst