AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hemsirelik hangi alanda?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
117.989
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Hemşirelik hangi alanda?​

Geçmiş yıllarda SAY (Sayısal) puan türüyle hemşirelik bölümüne öğrenci yerleştirildi. Dolayısıyla bu bölümü okumak isteyen öğrencilerin Sayısal puan türünden istenen puanı elde etmesi gerekiyor.

Anne bebek hemşiresi nasıl olunur?​

Yeni doğan yoğun bakım hemşiresi olmak için 4 yıl eğitim alınmalıdır. Bu süre üniversitede alınan hemşirelik eğitimini kapsar. Ayrıca sağlık meslek liselerinde Hemşirelik Bölümünü okuyanlar da Yeni doğan yoğun bakım hemşiresi olabilir. Ancak üniversite mezunlarının iş bulma olasılığı daha yüksektir.

Hemşire AYT mi TYT mi?​

Hemşire AYT mi TYT mi?
ÖSYM, TYT sınavı ile sadece 2 yıllık bölümler yani önlisans bölümleri tercih edilebilecektir. Yani hemşirelik bölümünü kazanmak için AYT sınavına da girmeniz gerekecektir.

Hemşirelik mezunu arkadaşlar okul hemşiresi olabilir?​

Hemşirelik mezunu arkadaşlar, ve hali hazırda çalışıyor olan lisans mezunu arkadaşlar okul hemşiresi olabilir, yeni atanacaklar milli eğitim bakanlığının kadrolarına başvuracak, çalışan arkadaşlar ise kurumlar arası geçişe başvuracaklar. Okullar tatil olunca?

Kimdir uzman hemşire?​

Mesela uzman hemşire oldunuz belirli bir birimde o birimin yüksek lisansını yaptınız ve uzmansınız, daha ilk seneden ben birimin sorumlusu olacağım elimde diplomam var diye ortalıkta gezinmemelisiniz, kendinize çalışma hayatınıza deneyimlerinize ve diplomanıza biraz zaman tanımalısınız.

Peki okul hemşiresi ne yapar?​

Peki okul hemşiresi ne yapar?
Okul hemşiresi ne yapar? Okul hemşiresi yeni birsürü kanunlar felan çıkmış her okulda okul hemşiresi olması yönünde ancak tam uygulanmıyormu yada yavaş yavaş mı hayata geçiyor çok yakın olduğum bir konu olmadığı için bilgim yok. Şunu söyleyebilirim sadece yatılı okullarda olsun fen liselerinde olsun okul hemşiresi olarak çalışanlar var arkadaşlar.

Kimdir acil hemşireliğini seviyorum?​

Uzmanlık alanınız ne olsun örneğin ben Acil hemşireliğini seviyorum hemen onu seçerdim. Bir an önce okumaya başlamak isteyenler iki veya üç tanesini seçip hepsine başvuruda bulunabilir ama sevdiğim bölüm benim bu diyenler bir kaç kez aynı bölüme başvurup şansını zorlayabilir bu size kalmış.
 
Hemşirelik farklı alanlarda çalışma fırsatı sunan geniş bir meslek dalıdır. Öncelikle hemşirelik bölümünü okumak isteyen öğrencilerin Sayısal puan türünde istenen puanı elde etmeleri gerekmektedir. Hemşirelik eğitimi genellikle 4 yıl sürmektedir ve üniversite düzeyinde alınır. Yeni doğan yoğun bakım hemşiresi olabilmek için de aynı şekilde hemşirelik eğitimini tamamlamak gerekmektedir.

Hemşirelik bölümünü tercih edecek öğrencilerin Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) kapsamındaki Alan Yeterlilik Testi (AYT) sınavına girmesi gerekmektedir. ÖSYM tarafından TYT sınavı ile sadece 2 yıllık bölümler tercih edilebildiği için hemşirelik bölümünü tercih etmek için AYT sınavına da girilmesi gerekmektedir.

Hemşirelik mezunu olanlar okul hemşiresi olabilirler. Milli Eğitim Bakanlığına başvurarak okul hemşiresi pozisyonu için başvuruda bulunabilirler. Okul hemşiresi genellikle öğrencilerin sağlık durumlarını takip eder, acil durumlarda müdahale eder ve sağlık eğitimleri verir.

Uzman hemşirelik ise belirli bir alanda yüksek lisans yapmış ve uzmanlaşmış hemşirelere verilen bir unvandır. Uzman hemşireler, uzman oldukları alanda daha kapsamlı sağlık hizmetleri sunabilirler.

Acil hemşireliği alanında çalışmak isteyenler, bu alanda uzmanlaşarak kritik durumlarda hızlı ve etkili müdahaleler yapabilirler. Acil hemşireliği alanında çalışmak isteyenler gerekli eğitimleri alarak bu alanda kariyer yapabilirler.
 
Geri
Üst