- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Hemşirelik disiplini hemşireliğe özgü bilgi birikimi?
Ancak, kaçınılmaz bir şekilde hemşirelik disiplini hemşireliğe özgü bilgi birikiminin gelişmesiyle diğer sağlık disiplinleri içinde varlığını sürdürebilir. Hemşireliği diğer disiplinlerden ayıran ve hemşireliğin kendine özgü bir disiplin olmasını sağlayan üç önemli faktör vardır.Hemşireliğin kendine özgü bir disiplini vardır.?
Hemşireliği diğer disiplinlerden ayıran ve hemşireliğin kendine özgü bir disiplin olmasını sağlayan üç önemli faktör vardır. Bunlar; hemşireliğin tanımlanabilir bir felsefesinin olması, kavramsal bir çatıya sahip olması ve bilgi gelişimine olanak sağlayan kabul edilebilir metodolojik yaklaşımlarının bulunmasıdır (Oldnall 1995).
Hemşirelik hemşireliği nelerdir?
GİRİŞ Hemşirelik bilim ve sanata dayalı kuramsal ve uygulama içerikli bir meslek olup yalnızca bakım / uygulama olarak düşünülmemelidir. Hemşireliğin oldukça zengin bir geçmişi vardır. Hemşirelik mesleği köklerini binlerce yıl önce hemşirelerin bilimsel olmasa da, sevgi, şefkatle hasta bakım ve sağaltım yaklaşımlarından almıştır (Bradshaw 1998).Hemşirelik bilimi hemşireliğe özgü bilgi birikimidir?
Hemşirelik bilimi diğer disiplinlerin bilgi birikimini kullanarak kendi biliminin temeline katkı sağlayabilir (Remmers 1999; Upton 1999; Whittemore 1999; Winters ve Ballou 2004). Ancak, kaçınılmaz bir şekilde hemşirelik disiplini hemşireliğe özgü bilgi birikiminin gelişmesiyle diğer sağlık disiplinleri içinde varlığını sürdürebilir.
Hemşirelik bilimi nedir?
Hemşirelik bilimi, hemşirelik uygulamalarına rehberlik eden bilimsel bir bilgidir. Hemşireliğin bilgi özü hemşirelik bilimini oluşturur. Teori, uygulama ve araştırma birlikte hemşireliği, bilgi ile ilişki kuran zihinsel bir faaliyet, uygulamasında beceri isteyen bir sanat ve bir meslek anlamına gelen bir bilim olarak tanımlamaktadır.Hemşirelik, hemşireliğin acil yardım ihtiyacı olduğunu gördü.?
1962’de Ida Jean Orlando , hasta ve hemşire arasındaki karşılıklı ilişkiye vurgu yaptı ve hemşireliğin profesyonel işlevini hastanın acil yardım ihtiyacını bulmak ve karşılamak olarak gördü.