- Konu Yazar
Hemşirelik dışardan okunur mu?
AUZEF’e bağlı olan Hemşirelik Programı, iki yıllık açık öğretim lisans tamamlama programıdır. Ön lisans diploma derecesine sahip hemşirelerin; birey, aile ve topluma, sağlık bakım gereksinimleri doğrultusunda bakım vermek üzere, bilgi, beceri ve tutumlarının geliştirilmesini amaçlamaktadır.Hemşirelik lisans tamamlamaya kimler başvurabilir?
Söz konusu hüküm uyarınca; 1. Başkanlığımızca belirlenen sağlık önlisans programlarından 19.11.2014 tarihinden önce mezun olan adaylar 2020 Sağlık Lisans Tamamlama Programına başvurabilmektedir.Hemşirelik lisans eğitimi ne zaman başladı?
Hemşirelik lisans eğitimi ne zaman başladı?Üniversite düzeyinde hemşirelik eğitimi, ilk olarak 1955 yılında Ege Üniversitesi Hemşirelik Yüksekokulu ile başlamış, bunu 1961 yılında Hacettepe Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi Florence Nightingale Hemşirelik Yüksekokulu takip etmiştir.
Ilk hemşirelik eğitimi öncüsü kimdir?
Böylelikle Hilal-i Ahmer cemiyeti tarafından ilk defa 1911 yılında İstanbul’un Kadırga semtindeki Hastanede 6 ay süreli gönüllü hasta bakıcı kursu açılmış olup bu kursta ilk dersi Prof. Dr. Besim Ömer Akalın vermiştir.”Hemşirelik Uzaktan eğitim var mı?
Eğitim-Öğretim Yöntemi Hemşirelik Lisans Tamamlama programı çoklu öğretim uygulamalarını ifade eden “uzaktan eğitim” ve “yüz yüze eğitim” yöntemiyle yürütülecektir. Hemşirelik Lisans Tamamlama Programının teknik bilgi, beceri ve uygulama gerektiren dersler yüz yüze eğitim programı ile yapılacaktır.Dışarıdan hemşire nasıl olunur?
Dışarıdan hemşire nasıl olunur?Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri liseden sonra üniversitelerin 2 yıllık ön lisans eğitimi veren Sağlık Meslek Yüksek Okullarında eğitim görmeleri yeterli olmaktadır. Sağlık meslek lisesinden mezun olan öğrenciler, mezun olmalarının ardından hemşire yardımcısı olarak görev alabilirler.
Hangi 2 yıllık bölümlerden 4 yıllığa geçiş var?
Önümüzdeki günlerde YÖK tarafından yayınlanacak Lisans Tamamlama Programında yer alması muhtemel olan sağlık bölümleri şöyle;- Sağlık Personeli Lisans Tamamlama Bölümleri.
- Diş Protez Lisans Tamamlama.
- Tıbbi Laboratuvar Lisans Tamamlama Programı
- Tıbbi Görüntüleme Lisans Tamamlama Programı
Lisans tamamlama şartları nelerdir?
Lisans tamamlamaya fırsat veren dikey geçiş sınavına ön lisans mezunu yani iki yıllık yüksekokul bitiren öğrenciler girebilmektedir. Böylece kazanılmış lisans bölümü tamamlanabilir. Bunun sağlanması için ÖSYM tarafından ülke geneli yapılan dikey geçiş sınavının kazanılması gerekmektedir.Hemşirelik ne zaman başladı?
Hemşirelik ne zaman başladı?Türkiye’de ilk hemşirelik okulu 1920’de Amiral Bristol Hastanesi’ne bağlı olarak açıldı. Üniversite düzeyinde ilk hemşirelik eğitimi ise 1955’de Ege Üniversitesinde verilmeye başlandı.