Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Hemsirelik disardan okunur mu?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.239
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Hemşirelik dışardan okunur mu?​

AUZEF’e bağlı olan Hemşirelik Programı, iki yıllık açık öğretim lisans tamamlama programıdır. Ön lisans diploma derecesine sahip hemşirelerin; birey, aile ve topluma, sağlık bakım gereksinimleri doğrultusunda bakım vermek üzere, bilgi, beceri ve tutumlarının geliştirilmesini amaçlamaktadır.

Hemşirelik lisans tamamlamaya kimler başvurabilir?​

Söz konusu hüküm uyarınca; 1. Başkanlığımızca belirlenen sağlık önlisans programlarından 19.11.2014 tarihinden önce mezun olan adaylar 2020 Sağlık Lisans Tamamlama Programına başvurabilmektedir.

Hemşirelik lisans eğitimi ne zaman başladı?​

Hemşirelik lisans eğitimi ne zaman başladı?
Üniversite düzeyinde hemşirelik eğitimi, ilk olarak 1955 yılında Ege Üniversitesi Hemşirelik Yüksekokulu ile başlamış, bunu 1961 yılında Hacettepe Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi Florence Nightingale Hemşirelik Yüksekokulu takip etmiştir.

Ilk hemşirelik eğitimi öncüsü kimdir?​

Böylelikle Hilal-i Ahmer cemiyeti tarafından ilk defa 1911 yılında İstanbul’un Kadırga semtindeki Hastanede 6 ay süreli gönüllü hasta bakıcı kursu açılmış olup bu kursta ilk dersi Prof. Dr. Besim Ömer Akalın vermiştir.”

Hemşirelik Uzaktan eğitim var mı?​

Eğitim-Öğretim Yöntemi Hemşirelik Lisans Tamamlama programı çoklu öğretim uygulamalarını ifade eden “uzaktan eğitim” ve “yüz yüze eğitim” yöntemiyle yürütülecektir. Hemşirelik Lisans Tamamlama Programının teknik bilgi, beceri ve uygulama gerektiren dersler yüz yüze eğitim programı ile yapılacaktır.

Dışarıdan hemşire nasıl olunur?​

Dışarıdan hemşire nasıl olunur?
Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri liseden sonra üniversitelerin 2 yıllık ön lisans eğitimi veren Sağlık Meslek Yüksek Okullarında eğitim görmeleri yeterli olmaktadır. Sağlık meslek lisesinden mezun olan öğrenciler, mezun olmalarının ardından hemşire yardımcısı olarak görev alabilirler.

Hangi 2 yıllık bölümlerden 4 yıllığa geçiş var?​

Önümüzdeki günlerde YÖK tarafından yayınlanacak Lisans Tamamlama Programında yer alması muhtemel olan sağlık bölümleri şöyle;
- Sağlık Personeli Lisans Tamamlama Bölümleri.
- Diş Protez Lisans Tamamlama.
- Tıbbi Laboratuvar Lisans Tamamlama Programı
- Tıbbi Görüntüleme Lisans Tamamlama Programı

Lisans tamamlama şartları nelerdir?​

Lisans tamamlamaya fırsat veren dikey geçiş sınavına ön lisans mezunu yani iki yıllık yüksekokul bitiren öğrenciler girebilmektedir. Böylece kazanılmış lisans bölümü tamamlanabilir. Bunun sağlanması için ÖSYM tarafından ülke geneli yapılan dikey geçiş sınavının kazanılması gerekmektedir.

Hemşirelik ne zaman başladı?​

Hemşirelik ne zaman başladı?
Türkiye’de ilk hemşirelik okulu 1920’de Amiral Bristol Hastanesi’ne bağlı olarak açıldı. Üniversite düzeyinde ilk hemşirelik eğitimi ise 1955’de Ege Üniversitesinde verilmeye başlandı.

Ilk hemşirelik fakültesi ne zaman kuruldu?​

İstanbul Üniversitesi (İÜ), Türkiye’nin ilk Hemşirelik Fakültesi’ni kurdu. Hemşirelik okulu olarak 22 Mart 1966’dan bu yana öğretim faaliyetlerini sürdüren İÜ Florence Nightingale Hemşirelik Yüksekokulu, ünversitenin 20. fakültesi oldu.
 
Hemşirelik, sağlık alanında önemli bir meslek olup insanlara bakım ve tedavi hizmeti sunan kişiler olarak tanımlanmaktadır. Hemşirelik eğitimi genellikle lisans düzeyinde verilmekte olup farklı yollarla bu eğitime katılma imkanı bulunmaktadır.

Hemşirelik lisans eğitimi, üniversitelerin Hemşirelik Fakülteleri veya Hemşirelik Yüksekokullarında verilmektedir. Bu eğitim programlarına devam edebilmek için genellikle Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) veya dikey geçiş sınavlarına girmek gerekmektedir. Ancak, belirli koşulları sağlayan ve önlisans diplomasına sahip olan hemşireler için lisans tamamlama programları da bulunmaktadır.

Özellikle AUZEF’e bağlı olan Hemşirelik Programı, iki yıllık açık öğretim lisans tamamlama programıdır. Bu program, ön lisans diploma derecesine sahip hemşirelerin bilgi, beceri ve tutumlarının geliştirilmesini amaçlamakta ve birey, aile ve topluma sağlık bakım gereksinimleri doğrultusunda bakım verme konusunda yetkinlik kazandırmayı hedeflemektedir.

Diğer yandan, dışarıdan hemşire olabilmek için Sağlık Meslek Liseleri'nden mezun olmak ve ardından üniversitelerin 2 yıllık ön lisans eğitimi veren Sağlık Meslek Yüksekokullarında eğitim almak gerekmektedir. Mezuniyet sonrasında hemşire yardımcısı olarak görev alınabileceği belirtilmiştir.

Ayrıca, lisans tamamlama programları da önemli bir seçenek olabilmektedir. Dikey geçiş sınavına ön lisans mezunu olarak katılarak kazanılan lisans tamamlama bölümü ile ilgili eğitim alınabilir. YÖK tarafından belirlenen sağlık bölümlerine ait Lisans Tamamlama Programları da bu kapsamda yer almaktadır.

Sonuç olarak, hemşirelik mesleği için farklı eğitim yolları bulunmakta olup dışarıdan hemşire olma ve lisans tamamlama programları gibi seçeneklerle bu alanda kariyer yapma fırsatı söz konusudur.
 
Geri
Üst