AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hemsire yardimcisi hemsire olarak calisan var mi?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.108
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Hemşire yardımcısı hemşire olarak çalışan var mı?​

Milli Eğitim Bakanlığı’nın sayıları hızla artan Sağlık Meslek Liseleri’nde ‘hemşire yardımcısı’ yetiştirilmesine ilişkin kararını YÖK hayata geçirecek. Hemşireliğin geleceğini etkileyecek düzenlemeye göre Sağlık Meslek Lisesi’nden mezun olacaklar ‘hemşire yardımcısı’ ünvanı ile istihdam edilecek.

Hemşire yardımcısı ne olarak geçiyor?​

Hemşire yardımcısı ne olarak geçiyor?
Ancak Sağlık Bakanlığı’nın 22 Mayıs 2014 tarihinde çıkarmış olduğu yönetmelik ile yapılan değişiklik üzerine; Sağlık Meslek Lisesi mezunlarının meslek statülerini hemşire yardımcılığı, ebe yardımcılığı ve sağlık bakım teknisyenliği olarak değiştirdi.

Hemşire yardımcısı nasıl hemşire olacak?​

Hemşire yardımcısı nasıl hemşire olacak?
Hemşire yardımcısı olup kamu personeli olarak devlet kurumlarında çalışmak için öncelikli olarak sağlık meslek lisesinde okumak gerekmektedir. Bu liselerin hemşire yardımcılığı bölümünde, 9. sınıftan itibaren bazı hemşirelik dersleri teorik ve uygulamaları olarak verilmektedir.

4 yıllık hemşirelik mezunları ne iş yapar?​

Hemşireler, sağlık ocaklarında, devlet hastanelerinde, özel hastanelerde, dispanser gibi kurum ve kuruluşlarda sağlık personeli olarak görev yapar. Bunun yanında evde bakım hizmetleri ve belediyelere ait kurum ve kuruluşlarda rahatlıkla iş bulabilirler.

Hemşireler üniversite okumak zorunda mı?​

Hemşireler üniversite okumak zorunda mı?
Bir kişinin hemşire olabilmesi için önce bu alanda eğitim veren bir üniversite programı bitirmesi gerekir. Ayrıca sağlık meslek lisesinden mezun olan öğrenciler de hemşire yardımcısı olarak çalışmaya başlayabilirler. Geçtiğimiz yıllarda sağlık meslek lisesi mezunları hemen hemşire olabiliyordu.

Hemşire yardımcısı kaç yıl?​

Hemşire yardımcısı kaç yıl?
Sağlık Meslek Liselerinin Hemşireli Yardımcılığı Bölümünde 4.yıl süre ile eğitim verilmektedir. Mesleki Eğitimde; Genel Kültür Dersleri yanında Meslek Dersleri ve bunların Uygulamalı Dersleri (hastanelerde) verilmektedir.

Hemşire yardımcısı kalktı mı?​

Ancak 18 Ocak 2014 tarihinden itibaren yürürlüğe giren düzenleme ile sağlık melek lisesi öğrencilerinin ebe veya hemşire kadrosuna atanma durumları ortadan kaldırıldı. Yapılan değişiklikle beraber Ebe ve Hemşire Unvanlarının yerini, Ebe Yardımcısı ve Hemşire Yardımcısı Unvanları aldı. Tıklayınız.

Hemşire yardımcısı kalkacak mı?​

Hemşire yardımcısı kalkacak mı?
Ancak 18 Ocak 2014 tarihinden itibaren yürürlüğe giren düzenleme ile sağlık melek lisesi öğrencilerinin ebe veya hemşire kadrosuna atanma durumları ortadan kaldırıldı. Yapılan değişiklikle beraber Ebe ve Hemşire Unvanlarının yerini, Ebe Yardımcısı ve Hemşire Yardımcısı Unvanları aldı.
 
Evet, hemşire yardımcısı olarak çalışanlar bulunmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı'nın kararı doğrultusunda Sağlık Meslek Liseleri'nde yetiştirilen hemşire yardımcıları, mezun olduktan sonra bu unvanla istihdam edilmektedir.

Hemşire yardımcısı, Sağlık Bakanlığı'nın 22 Mayıs 2014 tarihinde çıkardığı yönetmelikle yapılan değişiklik sonucunda, Sağlık Meslek Lisesi mezunlarının meslek statülerini hemşire yardımcılığı, ebe yardımcılığı ve sağlık bakım teknisyenliği olarak değişmiştir.

Hemşire yardımcısı olmak için öncelikle sağlık meslek lisesinde okumak gerekmektedir. Hemşire yardımcılığı bölümünde, 9. sınıftan itibaren bazı hemşirelik dersleri teorik ve uygulamalı olarak verilmektedir. Mezun olduktan sonra kamu personeli olarak devlet kurumlarında çalışma imkanı bulunmaktadır.

4 yıllık hemşirelik mezunları ise sağlık ocakları, devlet hastaneleri, özel hastaneler, dispanser gibi kurum ve kuruluşlarda sağlık personeli olarak görev yapmaktadır. Ayrıca evde bakım hizmetleri ve belediyelere ait kurum ve kuruluşlarda da iş bulabilirler.

Hemşire olabilmek için bir kişinin önce bu alanda eğitim veren bir üniversite programını bitirmesi gerekmektedir. Ancak sağlık meslek lisesinden mezun olanlar da hemşire yardımcısı olarak çalışmaya başlayabilirler. Önceden sağlık meslek lisesi mezunları hemen hemşire olabiliyorlardı.

Hemşire yardımcılarının eğitimi Sağlık Meslek Liselerinin Hemşirelik Yardımcılığı Bölümünde 4 yıl süre ile verilmektedir. Bu süre zarfında genel kültür dersleri yanında meslek dersleri ve uygulamaları da öğretilmektedir.

18 Ocak 2014 tarihinden itibaren yürürlüğe giren düzenleme ile sağlık meslek lisesi öğrencilerinin ebe veya hemşire kadrosuna atanma durumları ortadan kaldırılmıştır. Bu değişiklikle birlikte Ebe ve Hemşire unvanlarının yerini Ebe Yardımcısı ve Hemşire Yardımcısı almıştır.
 
Geri
Üst