Hemsire olmak icin universite okumak gerekir mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Hemşire olmak için üniversite okumak gerekir mi?​

Üniversitede “Hemşirelik” bölümünden ya da “Sağlık Hizmetleri” bölümünden lisans derecesi ile mezun olmanız gerekmektedir.

Nasıl hemşire olunur 2020?​

Nasıl hemşire olunur 2020?
Sağlık meslek lisesinden mezun olan öğrenciler, mezun olmalarının ardından hemşire yardımcısı olarak görev alabilirler. Aynı kişilerin bu mesleği istemesi halinde üniversitelerin yine 2 yıllık eğitim veren Sağlık Meslek Yüksekokullarının Hemşirelik bölümlerini bitirmesi gerekir. Bu yol izleyebilecekleri ilk yoldur.

Eşit Ağırlık hangi bölümleri seçebilir?​

Eşit Ağırlık hangi bölümleri seçebilir?
Oldukça geniş bir yelpazeye sahip olan eşit ağrılık bölümünde yaygın olarak aşağıdaki meslekler ön plana çıkmaktadır.
- Hukuk.
- Sınıf öğretmenliği.
- Sağlık Yönetimi.
- Uluslararası İlişkiler.
- Psikoloji.
- Bankacılık.
- Beden eğitimi ve Spor öğretmenliği.
- Grafik Tasarımı

Hemşirelik olmak için hangi dersten kaç net yapılmalı?​

Hemşirelik bölümü kazanmak isteyen bir kişinin TYT de 30 net Türkçe, 23 net Temel Matematik, 13 net Fen Bilimleri, 7.5 net Sosyal Bilimler yapması gerekir. AYT sınavından ise 9 net Sosyal Bilimler, 21 net Fizik, Kimya, Biyoloji, 22 net Matematik, Geometri yapması gerekir.

Hemşirelik için kaç yıl okumak gerekir?​

Hemşirelik için kaç yıl okumak gerekir?
Hemşirelik eğitimi temelde 4 yıllık yani 8 dönemlik bir zaman süresinde verilir. Hazırlık bölümünüz var ise 5 yıllık bir bir eğitimi gözden çıkarmanız gerekebilir.

Hemşirelik için hangi üniversite?​

Hemşirelik için hangi üniversite?
Hemşirelik Taban Puanları
Üniversite | Bölüm | Puan Türü
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ (ANKARA) (Devlet Üniversitesi) | Hemşirelik | SAY
İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ (Vakıf Üniversitesi) | Hemşirelik (Burslu) | SAY
İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ-CERRAHPAŞA (Devlet Üniversitesi) | Hemşirelik (İngilizce) | SAY
ANKARA ÜNİVERSİTESİ (Devlet Üniversitesi) | Hemşirelik | SAY

Evet, hemşire olmak için üniversite okumak gerekmektedir. Hemşirelik alanında lisans düzeyinde eğitim almanız gerekmektedir. Özellikle "Hemşirelik" ya da "Sağlık Hizmetleri" gibi ilgili bölümlerden mezun olmanız gerekmektedir.

Hemşire olunması sürecinde farklı yollar bulunmaktadır. Örneğin, sağlık meslek lisesinden mezun olan kişiler hemşire yardımcısı olarak görev alabilirler. Daha sonra bu kişiler, istedikleri takdirde 2 yıllık eğitim veren Sağlık Meslek Yüksekokullarının Hemşirelik bölümlerinde eğitim alarak hemşire olabilirler.

Hemşirelik bölümünü kazanmak isteyen bir kişinin Yükseköğretim Kurumları Sınavı (TYT) ve Alan Yeterlilik Testi (AYT) sınavlarında belirli düzeyde başarı göstermesi gerekmektedir. TYT ve AYT'de başarılı olmak için de belirli puanlama kriterleri bulunmaktadır.

Hemşirelik eğitimi genellikle 4 yıllık bir eğitim sürecini kapsamaktadır. Ancak bazı üniversitelerde hazırlık programı da bulunabilir, bu durumda eğitim süresi 5 yıla kadar uzayabilir.

Hemşirelik eğitimi almak isteyenler için aşağıdaki üniversitelerde Hemşirelik bölümü bulunmaktadır:
- Hacettepe Üniversitesi (Ankara)
- İstanbul Medipol Üniversitesi
- İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa
- Ankara Üniversitesi

Hemşirelik bölümüne giriş yapabilmek için bu üniversitelerin Hemşirelik bölümü taban puanlarına ve puan türlerine dikkat etmek önemlidir. Bu bilgiler de tercih aşamasında yol gösterici olabilir.

Geri