AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hemsire olmak icin neden?

Editör

Yeni Üye

Hemşire olmak için neden?​

Hemşireler, bir doktorun tedavisi ve tavsiyesi yanında hastaların sağlıklarını iyileştirmeye çalışarak onlara bakım sağlar. Bu nedenle hemşirelik eğitimi almaya karar verdiyseniz, hemşireliğin her gün hayat kurtardığı, oldukça ödüllendirici bir meslek olduğunu söylemekte fayda var.

Hemşirelik nasıl bir şey?​

Hemşirelik nasıl bir şey?
Hemşire olmak için 2 yıllık Sağlık Meslek Lisesi bitirerek hemşire yardımcısı olunabilir. Ardından 2 yıllık eğitim veren Sağlık Meslek Yüksekokullarından mezun olarak hemşirelik mesleğine adım atabilirsiniz. Ya da 4 yıllık Sağlık Bilimleri Fakültesi’ni bitirerek hemşire olunabilir.

Hemşireliğin temel amacı nedir?​

Hemşirenin amacı kendi temel gereksinimlerini karşılayamayan bireye yardım etmektir. Hemşirenin hasta ya da sağlıklı bireye verdiği bakımda başarılı olabilmesi için temel insan gereksinimlerini ve bunların öncelik sırasını bilmesi gerekir.

Hemşireler akademisyen olur mu?​

Hemşireler akademisyen olur mu?
Hemşirelikte Nasıl Akademisyen Olunur? Hemşirelikte öğretim görevlisi olmak için hemşirelik lisans mezunu ve 4-5 yılı aşkın bir tecrübeniz olması yeterli. Fakat öğretim üyesi olmak için en az tezli yüksek lisans mezunu olup ALES konusunda puan şartını yerine getirmeniz gerekir.
Erkek adam hemşire olur mu?​
Geçen hafta Hemşirelik Kanunu’nda değişiklik öngören yasa teklifi TBMM Sağlık Komisyonu’nda kabul edildi. Teklife göre, artık ‘erkekler de hemşire olabilecek’.

Hemşirelikte paradigma nedir?​

Hemşirelikte paradigma nedir?
Bir başka ifade ile paradigma, bireyin iç ve dış dünyasını algılayıp yorumlamasında etkili olan tüm faktörleri kapsar. Hemşirelik uygulamalarının tanımları ve kavramları değişmesine karşın, hemşirelik bilim ve kuramlarını des- tekleyen paradigmanın değişmediği görülmektedir.

Uzman akademisyen hemşire ne demek?​

lisansüstü eğitim programlarından mezun olan ve diplomaları Bakanlıkça tescil edilen hemşireler ile yurtdışında bu programlardan mezun olup, diplomalarının denklikleri onaylanan ve diplomaları Bakanlıkça tescil edilen hemşireler alanlarında uzman hemşire olarak çalışırlar.

En çok hangi alanlarda akademisyen açığı var?​

En çok hangi alanlarda akademisyen açığı var?
En çok akademisyenin tıp, diş hekimliği ve veterinerlik fakültelerinde olduğu gözlenirken, hemen ardından ise ağırlıklı olarak ilahiyat bölümleri geliyor.

2021 hemşire maaşı ne kadar olacak?​

Geçtiğimiz yıl bir hemşire en düşük 5 bin 237 TL maaş alıyordu. Yeni yılda buna yüzde 5’lik zam eklenince bu rakam 5 bin 498 TL’ye çıktı.

Hemşirelik mesleğine karar vermek için pek çok neden bulunmaktadır. Bu nedenlerden bazıları şunlar olabilir:

1. **İnsanlara Yardım Etmek:** Hemşireler, hastaların sağlıklarını iyileştirmeye çalışarak onlara bakım sağlarlar. İnsanlara yardım etmek ve onların iyileşmesine katkıda bulunmak, hemşireliği özel kılan unsurlardan biridir.

2. **Ödüllendirici Bir Meslek:** Hemşirelik, her gün hayat kurtaran ve insanların yaşamlarına dokunan oldukça ödüllendirici bir meslektir. Hastalarla yakın ilişki kurarak onlara destek olma ve iyilik yapma fırsatı sağlar.

3. **Çeşitli Kariyer Fırsatları:** Hemşirelik, pek çok farklı alanda çalışma fırsatı sunar. Hastaneler, klinikler, rehabilitasyon merkezleri, ev ziyaretleri gibi çeşitli çalışma alanlarında iş imkanları bulunmaktadır.

4. **Sürekli Öğrenme:** Sağlık alanındaki gelişmeler ve yenilikler sürekli olarak devam etmektedir. Hemşirelik mesleği de sürekli gelişen bir alandır. Bu sayede hemşireler, kariyerlerini geliştirebilir ve sürekli olarak öğrenme fırsatı bulabilirler.

5. **Topluma Katkı Sağlama:** Hemşirelik mesleği, topluma sağlık hizmeti sunarak toplumun genel refahına katkıda bulunma fırsatı verir. Bu sayede toplumu daha sağlıklı bir hale getirmek için önemli bir rol oynarlar.

Bu nedenlerden dolayı hemşirelik mesleğini seçmek, insanlara yardım etme isteği olan, özverili ve sabırlı bireyler için oldukça anlamlı ve değerli bir tercih olabilir.

Geri