Hemostat Portegu nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
213.672
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Hemostat Portegü nedir?​

1.1. Portegü : Dikiş atarken iğneyi tutma işleminde kullanılan alettir. Sapı kilitlenebilmektedir. Kalın ve ince uçlu olarak bulunabilir. Portegü ucu hemostattan daha kısa ve kuvvetlidir.

Dikiş atma setindeki malzemeler nelerdir?​

Sütür için gerekli malzemeler basitçe iğne, iplik ve cerrahi enstrümanlardır. Portegü, makas ve penset bir sütür için yeterlidir.
Coated Vicryl nedir?
Vicryl Ⓡ; polyglactinden üretilen (poliglaktin), emilebilir, sentetik, örgülü ve monoflaman dikiştir. Vicryl, yumuşak dokuları yaklaştırıp dikmede ve ligasyon için kullanılır. Gerilme direnci 2-3 hafta sürer, 55-70 günde hidrolize edilerek tamamen emilir. Daha hızlı emilen formları da vardır (Vicryl Rapide Ⓡ).
Hemostat ne işe yarar?
Hemostatlar, genel itibariyle vücut iç ve dış yaralanmaları, kopmalar, parçalanmalar, travmatik kesikler, diş operasyonları, cerrahi veya spontan girişimler sonrasında oluşan majör ve minör kanamaların durdurulmasında kullanılan birer tıbbi malzemelerdir.

Matris sütür ne demek?​

Dikey matris dikiş tekniği genel olarak derin yaralarda veya subkütan doku seviyesinden tümör, kist gibi bir kitle çıkartıldığı zamanlarda tercih edilmektedir. Tekniğin uygulanışı sayesinde yara bölgesini subkütan ve epidermal seviyede kapatılmasını sağlanır.

Hemostat nasıl kullanılır?​

Emilebilir hemostatik ajan kanamalı yüzeye sarılabilir, dikilebilir ya da bastırılarak uygulanabilir. TERACEL® kanamalı yüzeye uygulanmasından sonra emilebilir hemostatik ajan koyu renkli bir jelatin kütle oluşturacaktır. Bu sayede pıhtılaşma oluşacak ve o bölgedeki kanamanın durdurulması işlemine yardım edecektir.
Kanama durdurucu ajan hangi durumlarda tercih edilir?
Kanama Durdurucular Hemostatlar, genel itibariyle vücut iç ve dış yaralanmaları, kopmalar, parçalanmalar, travmatik kesikler, diş operasyonları, cerrahi veya spontan girişimler sonrasında oluşan majör ve minör kanamaların durdurulmasında kullanılan birer tıbbi malzemelerdir.
Matris sütür nasıl atılır?
DİKEY MATRİS SÜTÜR TEKNİĞİ
- Dermis dokusu forseps ile hafifçe kaldırılır.
- İğne yara kenarından yaklaşık 4 mm uzaklıktan deri yüzeyine dik bir şekilde yerleştirilir.
- İğnenin dermis dokusundan geçerek tekrar çıkış yapması için, iğnenin eğimini takip edecek şekilde bilek supinasyonu yapılır.

Prolen sütür ne işe yarar?​

Prolen (Prolene TM), sentetik, monoflaman, nonabsorbable (emilmeyen), polipropilenden üretilmiş bir sütürdür. Genellikle mavidir (görünümünü artırmak için), renksiz olanlarda vardır. 2 numara ile 10-0 (USP) arası kalınlıkta sütürleri mevcuttur. Hem keskin iğneli hem de yuvarlak iğneli formları mevcuttur.

Emilebilen ve emilemeyen cerrahi sütürler nelerdir?​

Yazımızda emilmeyen sütürler hakkında bilmeniz gerekenlerden bahsedeceğiz. Emilebilir sütür sürekli doku desteği sağlanmak istenen bölgelerde tercih edilen cerrahi ameliyat iplikleridir. Emilmeyen sütürler kalıcı oldukları için uygulama yapılan cerrahi bölgeden dikişlerin sökme işlemi yapılmak zorundadır.
CS prolen nedir?
100% polipropilenden üretilen, monofilament yapısı sayesinde enfeksiyon gelişimine izin vermeyen ve yarayla reaksiyona girmeyen cerrahi sutür materyali. bu özelliğinden dolayı dokulardan geçişi kolaylaştırıp yaraların daha kolay kapanmasına yardım eder. esnek yapısı sayesinde yaralarda yırtılmaları engeller.
Prolen dikiş kaç günde alınır?
Nihai dikiş alınma tarihi, dikişin yapıldığı bölgeden bölgeye değişir. Çoğu zaman cerrahi dikişler 5-7 gün içinde yüzden, 10 gün içinde kafa derisinden, 7 gün içinde boyundan, 10-14 gün içinde gövde ve kollardan ve 14-21 gün içinde bacaklardan alınır.

Emilebilen sütürler nelerdir?​

Katsan Emilemeyen sütürler portföyünde PGA, PGA Rapid, PGLA, PGLA Rapid, PGCL, PDO sütürleri bulunmaktadır. Özelliklerine göre, monofilament emilebilir sütürler ve multiflament emilebilir sütürler olarak sınıflandırılır.

Emilen ve emilmeyen sütürler nelerdir?​

Emilmeyen sütürler, multifilaman veya monoflaman yapıda olan uzun zamandan beri en çok kullanılan bir cerrahi ameliyat iplikleridir. Emilmeyen sütürün yönetimi kolaydır yani kolayca eğilip bükülebilmektedir. Emilmeyen sütürlerimizin doku içinden geçişleri çok iyidir ve düğüm güvenliği mükemmeldir.
 
Geri
Üst