- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.238
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Hemoroid den kurtulmak için ne yapmak lazım?
Hastalığın erken aşamasında bol sıvı tüketimi, zeytinyağlı ve lifli yemeklerle beslenmek, ağrı kesici, steroid içerikli fitil ve kremler etkili olabilir. Ayrıca halk arasında oturma banyosu olarak bilinen sıcak suyla yapılan banyo da erken dönem basur vakalarında fayda sağlayabilir.Özellikle kabızlıktan korunmak amacıyla bol meyve, sebze ve lifli gıdaların tüketilmesi ve düzenli tuvalet alışkanlığının kazanılması, tedavi için önemlidir. Bunun dışında dışkıyı yumuşatan laktüloz içerikli ilaçlar da hekim önerisiyle kullanılabilir.
Hemoroid memesi nasıl yok edilir?
Dış basur memesi hastalığı genel olarak kendiliğinden geçer. Burada eğer kişi rahatsızlıktan şikayet etmiyorsa herhangi bir tedavi uygulanmaz. Ancak dış basur memesi olan kişiler beslenme düzenine çok dikkat etmeli, kabızlık durumuna yakalanmamalı ve tuvalette uzun süre oturur pozisyonda durmamaya özen göstermelidir.Basur için evde ne yapmalı?
Bu bağlamda basur şikayeti olanların; düzenli yoğurt tüketmesi, akşam öğünlerine çorba ilave etmesi ve gazlı içeceklerden de olabildiğince uzak durması gerekmektedir. Keçiboynuzu, papatya çayı ve toz zerdeçal tüketiminin de basura karşı alınabilecek yöntemler olduğu kabul edilmektedir.
Basura ne iyi gelir ne iyi gelmez?
Aşırı baharatlı ve acı tüketimi de basura sebep olmaktadır. Eğer fazla acı tüketiyor ve baharatlı yiyecekler tüketiyorsanız basur ortaya çıkabilmektedir. Bundan dolayı daha az baharatlı ve daha az acılı yiyecekler tüketmelisiniz. Fazla kırmızı et ağırlıklı beslenmek de basura sebep olabilir.
Basur şişmesine ne iyi gelir?
Özellikle lifli yiyecekler ile zeytinyağlı yemeklerin tüketilmesi basurun geçmesi için oldukça önemlidir. Beslenme düzeninin dengeli olması gerekmektedir. Bunun yanında basurun erken dönemlerinde oturarak sıcak su banyosu yapılması basurun geçmesinde oldukça etkili olmaktadır.Hemoroid ne rahatlatır?
Iç basur memesi kendiliğinden geçer mi?Tuvaletten sonra makattan dışarı hemoroid memeleri (pakeleri) çıkar. Ele gelir. Tuvaletten çıkınca bu memeler kendiliğinden içeri girer ve kaybolur. Kanama ve tuvaletten sonra ağrı ile kendini belli eder.
Dış hemoroid kendi kendine geçer mi?
Ne yazık ki, dış hemoroid kendiliğinden geçebilen bir rahatsızlık değildir. Ara sıra şikayetleri hafifletmek için ılık su banyosu gibi yöntemler uygulanabilir. Bu, dış basurdaki ağrının rahatlamasını sağlar.
Basur şişti ne yapmalıyım?
Buzu ince bir bez ile sardıktan sonra makat bölgenize 5 dakika aralıklarla uygulamak ağrının yatışmasına yardımcı olacaktır. Tuvalete çıkmadan önce anal bölgeye vazelin sürebilir dışkı sırasında bölge tahriş etmekten kaçınmış olursunuz. Basur memesini indirmek için satılan krem veya bitkisel ilaçlar inanmayın.Dış basur memesi içeri sokulur mu?
2. Derece Hemoroidler: Hemoroid memeleri özellikle tuvalet sırasında şişer ve aşağıya sarkar, tuvalet sonrası kendiliğinden içeri girer. Bu hastalarda sarkma ile birlikte kanama ve ağrı da vardır. 3. Derece Hemoroidler: Tuvalet sırasında sarkan hemoroidler kendiliğinden içeri girmezler, elle itilmesi gerekir.Basur ağrısına ne iyi gelir?
Hastalığın erken evresinde bol sıvı alımı, diyet, ağrı kesiciler, steroid içeren fitiller ve kremler etkilidir. Ayrıca ‘oturma banyosu’ denilen sıcak su banyosunun yanı sıra kabızlığı olan hastalarda lifli gıdaların tüketilmesi, şikayetlerin azalmasını sağlar.
Basura ne tetikler?
Hemoroid hastalığının nedenleri arasında gebelik, uzun süre hareketsizlik, kronik sindirim sistemi problemleri, obezite problemleri, basura iyi gelen yiyecekler bakımından yetersiz beslenme, az sıvı tüketimi ve buna bağlı olarak oluşan kabızlık yer almaktadır.