AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Hemiparetik serebral palsi nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Hemiparetik serebral palsi nedir?​

Spastik çocuk, Serebral palsi teşhisi altında etkilenen vücut kısmına göre tanımlanır: Hemipleji: Bu tipte vücudun bir tarafındaki kol, gövde ve bacak etkilenir. Hemiparezik çocuklarda emekleme asimetriktir veya hiç emekleme yoktur.

Serebral palsi belirtileri ne zaman ortaya çıkar?​

Belirtiler genellikle çocuk 3 veya 4 yaşına gelmeden önce ortaya çıkar. Serebral palsi sadece bir ekstremitede kendisini gösterebileceği gibi bazı çocuklarda tüm vücudu da etkisi altına alabilir. Hastalık doğumdan itibaren mevcuttur ve zamanla iyileşebilen bir durum değildir.
Serebral palsi hastalığı neden olur?
Serebral palsi, yani beyin felci insan vücudundaki kasların hareketlerini, tonusunu veya vücudun duruşunu etkileyen bir grup fiziksel engel durumuna verilen isimdir. Serebral Palsi çoğunlukla doğumdan önce olmak üzere olgunlaşmamış beynin gelişmesi sırasında meydana gelen hasardan kaynaklanır.

Kmfss nedir?​

Serebral palsi için kaba motor fonksiyon siniflandirma sistemi (KMFSS) oturma, yer degistirme ve hareketlilige vurgu yaparak çocugun kendi baslattigi hareketlere dayanir. Bes seviyeli siniflandirma sistemini tanimlarken temel kriterimiz seviyeler arasindaki farklarin günlük yasamda anlamli olmasidir.

Serebral palsi tipleri nelerdir?​

Cerebral Palsy’nin Çeşitleri
Serebral palsi hastalığı doğuştan mı?
Serebral palsi doğumdan önce beyinde meydana gelebildiği gibi doğum sonrasında ya da çok küçük yaşlarda beyin hasarı alınması nedeniyle de oluşabilir. Çoğu durumda, serebral palsinin kesin nedeni bilinmemektedir.
Engel Türleri; zihinsel engelli, işitme engelli, görme engelli, ortopedik engelli, dil ve konuşma engelli, ruhsal ve duygusal hastalığı olanlar, süreğen hastalıklı, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu olanlar olarak sekiz gruba ayrılmaktadır.
İki ayağı felçli (parapleji), diğer vücut fonksiyonları normal olan şahıslara H sınıfı sürücü belgesi verilebilir.
 
Geri
Üst